Eklipsi Google ofron Google+! Tentativa e re e tij ne “Social”

Al-Punk

Still here

Google me një deklaratë zyrtare ka dhënë lajmin për krijimin e fundit të tij, Google+. Lajmi është dhënë tek GoogleBlog.Blogspot.com.
Kjo është tentativa e fundit e tyre për të qënë pjesëmarrës aktivë në “Rrjetin Social”, fenomeni i viteve të fundit, i cili dominohet nga Facebook. Duhet pranuar ama fakti që konkurenca ka të mirën e saj, na sjell produkte të reja dhe shtyn para në nivele të reja zhvillimin e teknologjisë. Të shikojmë se çfarë impakti do ketë Google+ kundrejt rivalit kryesor, Facebook.
Nëse dëshironi ti hidhni një sy Google+ vizitoni këtë link për të parë një demo.
Për të lexuar diçka më të detajuar mund të lexoni artikullin e Wired mbi projektin në fjalë.
Për të provuar Google+ mund të vendosni emailin tuaj në listën e pritjes këtu.
Google ofron Google+! Tentativa e re e tij ne “Social” shkruar tek: eklipsi.com
E7ujFwyHsqc

Lexoni artikullin...

Al-Punk

Still here
Duket me te vertete interesant! Ndoshta i pari nga produktet e fundit Google qe me ngjall interes.
Te shohim sa i arrire do jete grafikisht dhe sa nxites do jete per riperdorim.

Al-Punk

Still here
Mora nje ftese nga Eklipsi per Google Plus dhe ftoj kedo te shkruaje cfare mendon mbi Google Plus
1. Nje sistem ku pritet bashkepunimi social duhet te jete i hapur per te gjithe.
Sistemi i ftesave e ben ate te shkrete dhe te jep idene e nje deshtimi. E njejta gje pati ndodhur dhe me Google Wave. E hapen gradualisht dhe ne castin kur te gjithe mund te kishte nje ftese, askush nuk kishte me deshire te luante ne nje ambient bosh.
Google Plus nuk duhet te jete bosh, duhet te lejoje te mbushet brenda pak oresh qe njerezit te kene mundesi te hulumtojne, te luajne e te provojne! Atehere do ecte!

2. Si shume produkte te Google, aty nuk ka nje API. (nderfaqe per bashkepunim ndermjet aplikimeve ne internet, psh ndermjet faqes sime dhe Profilit ne Google Plus)
Twitter u be i famshem nga API i tij (sipas mendimit tim), Facebook ka nje fare integrimi, por nuk shoh asgje tek Google Plus. Ne shume raste, megjithese Google pretendon te jete "sherbimi me i lirshem", API mungon teresisht duke mos lejuar nderveprimin me sherbime te tjera.
Keto e bejne Google dhe Google Plus nje ishull te izoluar.

3. Duket sikur do kete potencial te munde Twitter, por nuk e di si do jete krahasimi me Facebook.
Ndoshta ka ardhur koha qe Facebook te largohet nga skena, ashtu sic kane bere me pare MySpace, Hi5 e te tjere.

Al-Punk

Still here
  • Nuk ka mundesi per FanPage/Page
E gjej kete me shume interes per komunitete, apo per faqe...

plato

Primus registratum
Po pres per nje ftese, por pashe qe ishte nje kopje e Facebook ne design.
I bie qe me mire te rri me Facebook se me nje kopje, qofte dhe nga Google

B

BesartBajrami

Guest
Koncepti i idesë së projektit me duket mjaft interesant (ndoshta pasi keshtu e kisha menduar dhe une shume kohe me pare me nje mikun tim, qe deshironim te benim diqka tek rrethi.im, por qe mbet vetem ide e pa realizuar ne praktike).

Ajo qe nuk pelqej tek ky projekt eshte emri i tij, Google+. Google ka mjaft emer si motor kerkimi, por jo gjithmone brendi dhe emri te lejon qe cdo produkt ta lidhesh me te. Pastaj menyra e lancimit te projektit prape len shume per te deshiruar. Ne menyre qe projekti te kishte nje rritje te shpejt dhe popullarizim, do duhej qe ne momentin qe u be publik, regjistrimi te ishte i lire per te gjithe dhe keshtu te kishte nje dyndje te njerezve, keshtu do te kishte nje masovizim dhe ndoshta do pelqehej nga masa.

Google deshtoj me dy tentativa tjera te meparshme siq jane: Google Wave dhe Google Buzz, dhe nese dhe ky projekt deshton, atehere njerezit do fillojne ta shikojne kompanine si nje deshtake dhe do bie besimi ne produkte.

Projekti ne fjale ka rendesi jashtezakonisht te madhe per Google, per te mos thene eshte i te njejtes rendesi si motori i kerkimit, prandaj edhe pse jam pak pesimist, prape mendoj se Google e ka menduar gjate e mire kete qe po ben dhe nuk do lejojne qe gjerat te shkojne keq. Gjithsesi mbetet te shihet....!

Al-Punk

Still here
Duke e menduar mire Besart ke shume te drejte per punen e emrit!
Google+ e lidh shume projektin me imazhin e kompanise dhe duket sikur e ardhmja e Google varet nga ky projekt, qe ka nje probabilitet te vogel deshtimi.

Diten qe doli njoftimi dhe lexova shkrimin e Eklipsit me siper, mendova qe ky po... eshte nje projekt qe ia vlen. Por sa me shume e shoh, aq me shume verej ca gabime qe duken te vogla, por qe kane shume rendesi ne vazhdimesi.

Olsi_

Primus registratum
Une jam me idene qe organizimi i kontakteve ne grupe nuk do te kene nje boom te madh. Nese e keni vene re, grupime kontaktesh kemi edhe ne Facebook, po asnje nuk ka kohen dhe nervat per te kerkuar mes qindra miqsh per ti organizuar. Nese keto grupe ofrojne shume funksionalitete atehre gjerat mund te ndryshojne.

Personalisht jam 80% te kohes duke u mare me Google (Mail, Google Apps, Search, Google Talk, Android...), nese nuk do kem nevoje te shkoj tek facebook per te komunikuar me shoqerine, so be it! :)

Per API, zakonisht Google publikon API pak kohe pasi produkti leshohet ne treg, keshtuqe besoj se nuk do te mbetet pas me Plus.

Ky leshimi 'private beta' nuk eshte menyre e keqe perhapje faktikisht, pasi Google ka mundesine te testoje gradualisht funksionimin e sistemit nderkohe qe numri i perdoruesve rritet. Nese do te ishte i hapur qe tani si projekt, do te kishte miliona perdorues - dhe sistemi ne pjesen me te madhe te kohes mund te ishte down.

Me sa po lexoja (http://smarterware.org/8248/what-google-learned-from-buzz-and-wave), problemen me Wave dhe Buzz jane mare goxha parasysh per te permiresuar punen.

Tani na mbetet vetem te shohim :)

Hank

Valoris scriptorum
Lexova artikullin e smarterware.org qe kishte vendosur Olsi si reference dhe mu duk pak siperfaqesor, megjithese perpiqej te argumentonte.
Gjeja me e bukur ishte:
googleplus.png

M

mbreti3gut

Guest
Tash e kuptova se kush e hodhi lajmin per "renien" e numrit te perdoruesve te Facebook.

Al-Punk

Still here
Tash e kuptova se kush e hodhi lajmin per "renien" e numrit te perdoruesve te Facebook.
Kam pershtypjen se numri i perdoruesve aktiv ne FB ka ca kohe qe eshte ne renie... Google mund te perfitoj me kete trend te ri.
Rrjetet shoqerore jane si lokalet ne Tirane e Prishtine. Sa del nje i ri, te gjithe atje e ndalin vrapin.

Al-Punk

Still here
Shkrimi me poshte mund te shpjegoje ca probleme me Ftesat (Invites)
How to invite people by email or contact list to Google+

1. Create a post. I suggest something that explains that the post is being used to invite them to Google+, also explaining that invites are being limited. (They will get that post in an email with the first few words as the subject line)

2a. Inviting by suggested contact list: Create a circle with everyone you want to invite in your contact list (I created one called, creatively, "Invitees"). Add that circle under "Share"
2b. Inviting by email: Typing their names directly into the box under what you want to share, where it says "+Add more people."

3. Hit share.

Note, I've been informed by a Googler+ that invites are rate limited by hour. So if they can't click through that first time, they can try again later with same link. (You don't need to resend it)

oxodesign

Primus registratum
Ju faleminderoj per ftesen qe morra se pari.

Pasi qe testova pak thash te ndaj ato qe pash ne kete sistem te ri social. Për ata qe perdorin Facebook, google+ eshte shume e ngjashme por kishte dhe ca funksione shtes qe mua me pelqyen.

1. Krijimi i llogaris
Pasi qe jam perdorues i GMail, krijimi i llogaris u be shume leht dhe pa asnje problem, duke e ditur qe google ruan shume informata u habita qe automatikisht google gjeti vendin ku jetoj, por jo vetem kete njeherit dhe vendin tjeter qe kam prejardhjen (Istog, Kosovë), te them te drejten u fascinova shume nga kjo.

2. Circels
Një nder funksionet qe Google+ e promovon eshte Circles, dhe me te vertet shume funksion i mire nqs deshiron te filtrosh gjerat dhe te ndash ato me njerz te ndryshme, nje cirkel funksionon si ne jeten e perditshme, shoqerin e ngusht, familja dhe te tjere qe kan te bej me jeten tende.

Ajo qe prap me befasoj, pasi qe une kam nje telefon Andoid ishte qe shumicen e kontakteve qe me duhen ishin aty dhe nuk kisha nevoj ti regjistroja prap nje nga nje, vetem kapsha personin e duhur dhe e vendosja ne cirklin e duhur. Ketu shifet qart integrimi i mire qe ka ba google+ me aplikacionet tjera.

3. Hangout
Nje kohe me parë kisha nevoj per nje sistem per konferanc, po skype ka nje funksion te tillë por duhesh te paguash! Google+ ofron nje video/chat konferanc me rrethin tend te krijuar dhe pasi qe testuam me 3-4 persona ne te njejten kohe ishte shume impresionuese kualiteti dhe si fuksiononte.

Përpos ketyre, opcionet tjera ishin shume common si te konkurenteve tjer keshtu qe spo perdori kohe ti pershkruaj.

Une patjeter do vazhdoj te perdori Google+ e ndoshta me kohen dhe do tejkaloj tersisht nga Facebook, por per momentin do e perdori paralel me te.

eklipsi

Forumium maestatis
Oxodesign prit sa te provosh Sparks :p...

Integrimi i searchit brenda Google+, eshte si te kesh motorin e kerkimit tek statusi, te lehteson jashte mase gjetjen e dickaje qe do te ndash me te tjeret...

oxodesign

Primus registratum
Eklipsi, e pash dhe Sparks, por se dij ato termet qe kerkova une nuk me doli ndonje rezultat bindes, por gjithesesi kjo ka te bej me qe eshte nuk ka shume persona/info ne Google+ por me kohen besoj qe do jete nje fuksion shume i mire per me gjet nje flow me informacion te ty te pershtatet.

Oxodesign prit sa te provosh Sparks :p...

Integrimi i searchit brenda Google+, eshte si te kesh motorin e kerkimit tek statusi, te lehteson jashte mase gjetjen e dickaje qe do te ndash me te tjeret...

Al-Punk

Still here
Me aq sa pashe Sparks eshte nje Instant Search Service, rezultatet e fundit per termin e kerkuar, por nuk me duket shume i kalibruar.

Ma paska kaluar Flamuri. Pikerisht i njejti mendim, jo ndonje rezultat shume relevant ne Sparks

oxodesign

Primus registratum
Sapo testova dhe Google+ Mobile app per andorid dhe me pelqen me shume se ai i facebook :) Dhe prap integrimi ishte fenomenal, kur instalova aplikacionin me doli konto ime qe kam te vendosur ne telefon dhe vetem zgjedha ate dhe nuk pata nevoj te identifikohem fare!

+1 për google+ :)

Al-Punk

Still here
Po duket pak si GoogleWave ne kete cast. Shume bosh dhe nuk ka terheqje ndaj ndjesive vanitoze si "Sa miq kam", e si ta humbas kohen ...