Egoizëm ?

PrInCiPiEl

Primus registratum
Re: Egoizëm ?

Egoizëm është të presësh që dikush tjetër të jetojë jetën e vet siç e gjeni ju të përshtatshme sipas vullnetit tuaj.
Por të jetosh jetën tënde, siç e gjeni ju të përshtatshme, s’është egoizëm !

Ema

Goddes

I paevitueshem dhe shume i domosdoshem...

por personalisht i percmuar! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Me vodhe temen! /pf/images/graemlins/tongue.gif

e dija une se muabetet tona jane konstruktive! /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

Egoizem do te thote te jesh mbi te tjeret /pf/images/graemlins/wink.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] egoizem? C'fare eshte egoizem??
egoizmi eshte.........

mundesisht here te tjera te gjitha pyetjet ne nje teme,po deshe edhe pergjigjet nuk do me vinte keq.
besoj kuptohet kjo. [/qb]
Cfare po pret ?

Nxjerri shpatat !
Bjeri !
Edito ... Mbylle ... bej cte duash !

Por je gabim !
... ne raportet njerezore dhe Hyjnore !

Ka kaq pata une !

PrInCiPiEl

Primus registratum

Ai/Ajo qe deshiron te ushtroj influence te dobishme duhet te jete i/e kujdesshem/e mos te ofendoj azgje !
Mos te behet i/e trazuar me ate cka i duket absurde , por le te koncentroj energjine e tij/a ne prodhimin e asaj cka eshte e mire !
Ai/Ajo nuk duhet te shkaterroj po duhet te ndertoje.
Ai/Ajo duhet te ngris "tempuj" , ku njerezimi mund te vijne dhe te marrin pjese , me kenaqesi te pastert !

Ja keshtu Motra dhe Vellezer te dashur.
Ia pafshi hajrin kesaj pune !

TUNG ~!

P r i n c i p i e l

TEA

Forumium maestatis

Egoizmi ?

...eshte nje nga vetit qe gjendet ne secilin prej nesh i vetmi ndryshim eshte grada .

bazuka

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PrInCiPiEl:
[qb] Egoizëm është të presësh që dikush tjetër të jetojë jetën e vet siç e gjeni ju të përshtatshme sipas vullnetit tuaj.
Por të jetosh jetën tënde, siç e gjeni ju të përshtatshme, s’është egoizëm ! [/qb]
pervec rastit kur une jam
CAPABLE /pf/images/graemlins/wink.gif

Ema

Goddes

Closer and closer...
Kam fituar imunitetin.Kur meson te jetosh duke izoluar ndjenjat harron nje pjese te vetes tende dhe je e qete,ajo pjesa tjeter mund te fleje pergjithnje,s'ka rendesi anymore /pf/images/graemlins/wink.gif

eM

Paper Moon

egoizem can be rather constructive sometimes...

eshte si puna e kripes, i jep nje far shije, nje lloj kuptimi, por nuk shkon me cdo gje dhe duhet me karar... :rolleyes:

Diddy19

Su@mi

Egoizmi?? Eshte misherim (abstrakt) i idese qe njeriu do me shume veten sesa te tjeret.....eshte njerezore..c'kuptim do te kishte e kunderta !?!

Per cdonjerin nga ne bota eshte e ndare ne dy pjese "VETJA" dhe "TE TJERET".... jo te renditura ne menyre te cfaredoshme por e 1° vetja dhe e 2° te tjeret.......dhe nese do te na duhej te benim nje zgjedhje mes te dyjave dyshoj se ndonjeri do zgjidhte te dyten ndaj te pares! :shrug:

zog

Primus registratum

mendoj se nuk ka njeri ne bote mos udhehiqet nga vetja e tij, per rrjedhoje mos mendoje per veten e tij. edhe ai "qe mendon per te tjeret", edhe ky niset nga vetja.

por a jemi te gjithe egoiste, ngaqe me sa duket te gjithe kemi si objektiv veten tone, kush e ben ndarjen?

besoj se te thuash: "UNE jam i zgjuar me shume nga te TJERET, prandaj une MERITOJ me shume." eshte Ves, pra egoizem, vetem ateher kur ti je i VETMI qe i beson kesaj.

aspak e tille, kur perveç TEJE ka dhe nje te dyte qe mendon si TI.

mengjesi

Primus registratum

Me zhdukjen e egos zhduket dhe egoizmi- cfare endrre! Nuk guxoj ta mendoj me teper, po edhe po te guxoja ndoshta nuk do te mundja...

Luftrat jane interesante, na ndezin gjakun, na helmojne, na embelsojne, po nuk ka embelsi me te madhe se sa ajo qe anashkalon egon.

Sikur te beheshim tinguj..

Guest

Te gjithe ne jemi egoista por s'duam ta pranojme pasi nuk besojme me ne instiktet e hershme na duket vetja me te komplikuar dhe me te zhvilluar sa me shume dime aq me pak degjojme ....