eBAY.com?

aspahiual

Primus registratum
eBAY.com?

Pershendetje!
Cuna kam ndermend te blej nepermjet eBAY.com nje motherboard per notebook por nuk e di se sa e sigurte eshte qe te blesh nepermjet eBAY.com...
kam frike se po me shkojne per lesh 120$ per motherboardin se hera e pare qe po e blej...ka blere kush ndonje nga Shqiperia ndonje gje ne ebay?Sa e sigurte eshte dhe postimet e pakove qe i bejne japin garanci qe nuk thyhet rruges duke ardhur?
Keto komunistat e Moskes 300$ kerkojne per motherboardin + 80$ per ta vendosur prandaj thashe qe ta blej veq motherboardin e ta montoj vete...student hesapi mo.
Me nje shites qe jam lidhur une Feedback-un e kishte mire 99.7% po hajde besoji ksaj pune se ja dergoj leket ne dere te shtepise e hajde kerkoje neper New York pastaj nga Moska

FLM

bebivogel

Forumium maestatis
Re: eBAY.com?

mrAMD ... ebay ... duhet te lexosh infot qe te jep per produktin ... sidomos kur jane AS IS ... ose ti fol me vete shitesin duke e pyetur qe nese nuk punon tja nisesh mbrapsht apo dicka e tille ... bej lidhje me to... po ashtu mund te ankohesh me pas tek administratoret me duket te ebayt por kjo shume rralle ndodh qe dikush te mos te sjelli produktin ... kurse per posten ... ka opsione te ndryshme ndaj perseri pyet shitesin ... duke i thene ta bej me insurance apo ndonje option tjeter... ke ndonje ketu ne amerike ...?... e te ta sjellin atje ku je?... pyet vete personin se do te te ndihmoje /pf/images/graemlins/smile.gif

une personalisht vete skam blere ndonje here ... por miqte e mi u cane duke blere ne ebay ... sidomos produktet elektronike ...

kalofsh mire :wave:

disku

UNI

Kliko:
http://www.albforumi.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/35/t/000230/p/3

Un pervete c'do gje qe kam blere ne eBay ma kane sjelle ne kohe edhe cilezi shume te larte. Asnjehere nuk kam pasur probleme me shitesit. E vetmja pengese qe mund te kete AMD eshte fakti se eshte ne Rusi edhe postimet aty jane disi me problematike.Shiko ta blesh motherbordin nga nje shites qe eshte powerseller pra qe ka me shume POSITIVE FEEDBACK se ata qe kane feedback negativ kane probleme me korrektesine.

Rachel

Primus registratum

mirdita,

tek ebay.com kam blere por asgje nuk eshte e sigurte, çdo gje varet nga ai qe do te te shesi madhin, megjithese thone qe kane nje lloj garancie deri ne 280€ qe rikthen vete siti, por mbas disa muajsh verifikimi.
çdo gje eshte rel

Rachel

Primus registratum

mirdita,

tek ebay.com kam blere por asgje nuk eshte e sigurte, çdo gje varet nga shitsi, megjithese thone qe kane nje lloj garancie deri ne 280€ qe rikthen vete siti, por mbas disa muajsh verifikimi.
(çdo gje eshte relative, varet nga vendi ku je)

aspahiual

Primus registratum

Nejse thnx te gjitheve...e kam nda mendjen me e pervu njeher...nqs nuk ma sjell hallva i blefte leket :lol:

Redis

Forumium praecox

Kerkoj ndonje site qe te me tregoje se si behet hallva ??!! :goofy:

thx,

bebivogel

Forumium maestatis

Mr AMD kerko nje here ne newegg.com nese nuk e ke kerkuar akoma ... shife mos e gjen me te njejtin cmim ... (hopefully they ship international )

:wave:

FareTop

Primus registratum

Ke nevoje per karte video?

eshte gati me gjysem çmimi dhe eshte ne ambalazhin e dyqanit, pra e pa perdorur.
eshte e cilesise mire, lejon te lidhesh dy ecrane pernjeheresh.

shikoje linkun : Carte video Hercul 3D Prophet 9600

(transactionin ta garanton siti)

,

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb] Mr AMD kerko nje here ne newegg.com nese nuk e ke kerkuar akoma ... shife mos e gjen me te njejtin cmim ... (hopefully they ship international )

:wave: [/qb]
E kam porositur ne ebay...megjithate thnx shume,faqja nam ishte ndoshta do na hyje ne pune here tjeter..

thnx beba

Redis

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga FareTop:
[qb] Ke nevoje per karte video?

eshte gati me gjysem çmimi dhe eshte ne ambalazhin e dyqanit, pra e pa perdorur.
eshte e cilesise mire, lejon te lidhesh dy ecrane pernjeheresh.

shikoje linkun : Carte video Hercul 3D Prophet 9600

(transactionin ta garanton siti)

, [/qb]
O lol, kjo nuk qenka e mire fare, kote do them 9600 pro ben rreth 100 € ne dyqan, dhe rreth 60 € ne eBay, pse ta marr tek ti une kur ben ne dyqan 100 € !!

Dhe se fundi kartat qe jane ne shitje tani kane te gjitha dalje DVI (per ekranin e dyte !!! /pf/images/graemlins/wink.gif po numrove edhe s-videon ben 3 ekrane, dhe nuk eshte shume e domosdoshme! lol)

Ati 9800 Pro eshte nje ner kartat me te mira sot per sot duke shikuar kualitetin dhe çmimin!! Kushton 150 euro dhe eshte 50% me e mire se nje Ati 9600 Pro. /pf/images/graemlins/wink.gif
hercr9800pro.jpg

genci88

Primus registratum

www.newegg.com eshte nje nga websitet me te mira. Dergese te shpejte, Suport klienti te shkelqyer (nga eksperienca kjo) dhe cmime shume te lira (nganjehere me te lira se eBay). POR keta nuk e dergojne dot internationall, vetem ne ShBA.

Sa per ebay, konsultohu me shitesin njeher nese ai e dergon specifikisht ne shtetin ku ndodhesh ti dhe sa do kushtoje dergesa. Ble nga nje shites qe ka Positive Feedback te larte dhe mundohu qe ai te te japi nje numer postar konfirmimi (tracking number) kur ta nisi pakon.

kbridge

Primus registratum

Pak si veshtire me ble gjona ne ebay nga Shqiperia. Nje seller qe ka feedback me te madh se 100 me perqindje pozitive 98% e larte eshte OK. Problemi tjeter eshte pagesa. Shumica e shitesve duan pagesa me PAYPAL e cila nuk eshte e mundur te hapet nga shqiperia, duhet pasur nje llogari bankare. Kur ben pagesen PAYPAL terheq sasine e pareve nga llogaria jote bankare dhe ja dergon shitesit. Shumica e shitesve nuk pranojne pagesa directe me credit card pasi shume bleres perpiqen te paguajne me credit carda te vjedhura (me numrat e ndonje credit carde).
Nje menyre per te paguar eshte me western union MO ose Bank transfer.
Sugjerojini ta dergoje me USPS Global Express 4-5 dite (ka edhe $100 siguracion te perfshire po qe se humbet ka edhe tracking number, kjo eshte e shpejte dhe shume ekonomike, per nji MoBo do 40$, me Fedex ose UPS apo DHL eshte shume shtrenjte.
Une kam dergu gjithe ato laptopa ne shqiperi me USPS pranej po them.
Good Luck