Re: E drejte eshte qe USA(Republikanet) kane vene rregulla te reja per studentet?
E dashur Tutu,
te citosh nje gjysem fjalie dhe ta analizosh jashte paragrafit eshte shume e thjeshte dhe mund te perdoret sic mund t'ju vije per mbare. Deren nuk jua tregoj juve dhe aq me pak me arrogance, sepse eshte e njejta dere edhe per mua. Por ama nuk eshte e drejte te gjykosh ligjet e nje shteti qe eshte ne lufte, se nuk i vijne nje pjese pas midese, aq me teper kur ky shtet nuk detyron askend te rrije apo te studioje ketu! Sa per fyerjen (po ta shohesh te gjithe fjaline qe kam shkruar pa i rene me sepate sic bete ju), ndonese shkollat me emer perpiqen te mbledhin "creme de la creme" nuk ndihen te fyera apo te lena pas dore nese nje student qofte edhe absolut zgjedh nje shkolle tjeter.
Nese e ju vete e keni kuptuar me kohe, se ajo qe paguani nuk ju jep ate qe prisni, pse vazhdoni ne te njejten shkolle? Pse nuk shkoni diku tjeter? Qofte edhe ne Shqiperi, ku meqe pagesa eshte aq e ulet, koeficienti dije/pagese do t'ju dale disa here me i larte se ketu! Dhe persa i perket shpenzimit me te mire te lekeve qe ju vete e permendet, na japni nje ide dhe mos kaloni ne zgjedhje morale, se ajo eshte gjeja me e thjeshte per ti bere bisht pergjigjes. Po flasim per gjera materiale.
Dhe se fundi, publikisht ne Albforum, meqe pretendon se ""Ketu ta ka 'ngrene' mendja gabim, sepse PO ma gjeten adresen dhe JO leket nuk m'i moren, po i dhashe vete.", ""Ketu ta ka 'ngrene' mendja gabim, sepse PO ma gjeten adresen dhe JO leket nuk m'i moren, po i dhashe vete.", dmth qe shkolla ka qene ajo qe te ka kontaktuar e para, provoje po pati nje fije te vertete dhe vitin e fundit te shkolles ta paguaj une! Nqs dikush do t'ju kish kontaktuar do te qe thjesht nese kishin interes ( it's business as usual). Une njoh ca djem e vajza shqiptare qe i kane thirrur nga US, po vetem pse ishin sportiste qe ju duheshin universiteteve dhe nuk kane paguar nje qindarke nga xhepi i tyre e per vizat e tyre edhe sot e kesaj dite interesohet shkolla ku jane. Po ju, fatkeqesisht si shume te tjere, e keni perballuar vete shkollen nga ana financiare ( dhe per kete ju vleresoj sa s'ka), keshtu qe eshte e pamundur ajo qe pretendoni.
Gjithe te mirat