E ardhmja e qytetit tone!

stela thika

Primus registratum
E ardhmja e qytetit tone!

pershendetje te gjitheve,
ky eshte postimi im i pare dhe i drejtohet te gjithe pjesemarresve te kesaj faqe.
sic shikohet dha nga titulli, permbajtaja e ketij mesazhi i perket qytetit tone te dashur, SHKODRES.
vitin e kaluar isha ne shkoder pas ca viteve jashte shteti dhe ngela e habitur se si ky qytet, dikur i kultures dhe i qyteterimit ishte kthyer pothuajse ne shkretetire. me pikoi zemra kur hyra ne shkoder dhe me pikon zemra kur degjoj te flitet ne menyre negative per qytetin tim.
nje pyetje per te gjithe:
cfare mendoni duhet ndryshuar dhe bere qe shkodra te ringjallet perseri, dhe kush mendoni qendron prapa skenes dhe pengon zhvillimin e metejshem te qytetit tone?
mendoni se ne jemi brezi i duhur dhe qe do kontribuojme ne zhvillimin e shkodres, pasi shume nga ne sot po shkollohen ne universitete evropiane dhe mund te sjellim karaktere nga kultura e perendimit duke ia pershtatur shkodres.
do me pelqente shume te merrja ca mendime dhe opinione nga shume prej jush. eshte dicka serioze, besoj, dhe shakate pa vend nuk do ishin shume te ndihmes.
nderkohe, keep up positive!!!

Gjino

Primus registratum
Re: E ardhmja e qytetit tone!

Idea asht shume e bukur por a e din ate shprehjen? stlane shtrigat me ba dasem.Me kecardhje po ta tham po ai universiteti yt ne europe per politikanet shqiptare asht flluske sapuni Une njof nji shkodrane ktu ne Belgjike qe ka mbaru universitetin ekonomik TIrane 2 vjet pas universitare ne Amerike masandej 1 vit na Angli dhe 5 vjet ne Leuven Belgjike ka marre titullin doktore.Ka apliku disa ne Shqipni dhe sja ka vare kush,nji here ka apliku ne Bruksel dhe ka fitu dhe sot punon ne OKB ne Rome.Ate dite qe e kam percjelle per Rome me lote ne sy i thashe mos harro kurr qe je shkodrane ate dite nuk mu pergjigj se nuk e lane lotet por mas tre diteve me ka marre ne telefon dhe me ka diftu tana perpjekjet qe ka ba me ndimu Shkodren por sja ka vare kush.Ky asht vetem nji rast por une di edhe shume te tjereqe kerkojne me u kthy ne Shqipni me punu dhe nuk i perkrahin por i percmojne

stela thika

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozafa 1:
[qb] Idea asht shume e bukur por a e din ate shprehjen? stlane shtrigat me ba dasem.Me kecardhje po ta tham po ai universiteti yt ne europe per politikanet shqiptare asht flluske sapuni Une njof nji shkodrane ktu ne Belgjike qe ka mbaru universitetin ekonomik TIrane 2 vjet pas universitare ne Amerike masandej 1 vit na Angli dhe 5 vjet ne Leuven Belgjike ka marre titullin doktore.Ka apliku disa ne Shqipni dhe sja ka vare kush,nji here ka apliku ne Bruksel dhe ka fitu dhe sot punon ne OKB ne Rome.Ate dite qe e kam percjelle per Rome me lote ne sy i thashe mos harro kurr qe je shkodrane ate dite nuk mu pergjigj se nuk e lane lotet por mas tre diteve me ka marre ne telefon dhe me ka diftu tana perpjekjet qe ka ba me ndimu Shkodren por sja ka vare kush.Ky asht vetem nji rast por une di edhe shume te tjereqe kerkojne me u kthy ne Shqipni me punu dhe nuk i perkrahin por i percmojne [/qb]

Hunter

Primus registratum

pershendetje,
teme shume interesante, po nuk paskan postu shume. po me pelqen te postoj ne kete teme dhe te jap edhe une mendimin tim pak si pergjumshem.
per mendimin tim as nuk ka shance me u zhvillu shkodra deri sa te vdesin ky brezi qe asht eduku perpara 1990. dhe nuk besoj se ka ndonje qe ka mbaru studimet ne perendim dhe ka marre degree edhe do te kthehet me punu dhe jetu ne at vend me rroge shqiperie.

stela thika

Primus registratum

habitem me te vertete me kete pesimizem qe shodra nuk ka shume shanse per tu zhvilluar. faktikisht, qyteti nuk eshte se po perjeton nje periudhe brilante e te qete, po ama, nqs do ecim me mendimin qe s'do behet, qe s'do kthehet njeri, etj., etj., me duket pak ekzagjerim. ja une, p.sh. mund te jem nje nga ato persona qe mendon te kthehet, madje dhe te punoje me nje rroge shqiptari po qe mundesia, si e si per te arritur dicka. dhe nuk jam dakord me ty, from the third world /pf/images/graemlins/smile.gif , qe duhet te "vdese" brezi i edukuar para viteve '90. me duket ndonjehere e pavend te fajesojme te kaluaren per situaten qe po jeton tani shkodra. dhe nqs me brezin e edukuar para viteve '90 ti i drejtohesh atyre qe jane shkolluar gjate periudhes diktatoriale, dhe mund te kene ide komuniste, me duhet te te them qe e ke gabim. se nese duam te jemi realist as qeveria e PD dhe as ajo e PS nuk kane bere ndonje kontribut per qytetin tone, ose nuk kemi patur ndonjehere nje kryetar bashkie, te denje per nje post te tille, qe te mendonte ne rradhe te pare per ambjentin e qytetit e per njerezit e pastaj te pasurohej dhe vete. keshtu e mendoj une, po ne te njejten kohe respektoj dhe mendimin e tjetrit. dhe me vjen keq qe vetem 2 vete kane kontribuar ne kete teme qe eshte shume me e rendesishme dhe qe na perket te gjitheve, se sa ndonje tjeter qe kam lexuar ne forum.

Hunter

Primus registratum

si mund te jemi optimist kur shkodrant nuk kan aq variante per te zdhvilluar ndonje business sa kane qytetart e qyteteve te tjera te medhaja. shkodrant jane dore e dyte pak a shume. port detar nuk kena, me ndonje shtet te BE-se nuk kemi lidhje kufitare si qytet edhe keshtu...
tesh, ai brezi qe eshte eduku ne kohen e komunismit per mendimin tim nuk kane kultur politike. si te majtet edhe si te djathet, e shikjojne njeri-tjetrin pak a shume si armiq, dhe keshtu kane influencu ne pergatitjen emocionale dhe psikologjike te popullit, kan arrite deri aty sa te bajne edhe ndarje krahinore.
se kane ndonje ide komuniste nuk prish pune, mendoj une, se dhe Labour Party ne UK qe drejtohet nga Tony Blair ka ne programin e saj pak program marksist, dhe nuk i intereson kuj, po keta te tonet duhet te jene pak ma te pergjegjshem. sa per krytart e bashkive, populli i shkodres i ka zhgjedh vete me voten e lire, ata ju jane duke ma te afte edhe te ndershem edhe atyre ju kan dhane voten, demokraci.
po te ti qa paska influencu qe te paska ndryshu mendja edhe do te kthehesh ne shkoder?

Raptor

Primus registratum

From the third world. Mjafton me thellu Bunen dhe me ba nji ur tjeter mbi bun dhe anijet mund te futen deri ne liqen. (kjo per sa i perket portit)
Mos harro qe 5 min nga uzina e telit ke fushen e aviacionit ku mund te bahet nji aeroport i vogel(ose si i thojn domestic airport).(fatkeqsisht jan ba shpija ne fushen e aviacionit!?)
Pastaj a te duket i vogel Mali i Zi per me ba tregti me Shkodren??

Per sa i perket kryetarve te bashkise, asht e vertet qe populli i ka zgjedh vet, por gjithashtu asht e vertet qe nuk kan ba kergja per shkodren.(kan zgjedh te keqen ma te vogel)
A te duket ty pun e madhe qe kan rregullu 2 rrug dhe kan vu ndricimin ktyre rrugeve? (ndricimin e kan vu kot se ma shum nuk ka drita) Aaaa po kan hek edhe nja 10 kioska te Isa Boletini qe kan fillu me i vu prap. Pervec ketyre kergja tjeter nuk asht ba ne Shkoder. Nuk pa permendim gjelberimin e qytetit qe pas vitit 1996 asht ne gjendje te mjerushme.

Bambina, sic ndoshta e shikove, Shkodra e ka poziten gjeografike dhe mundesine per me ndryshu per mire. Por e para e punes duhet nji zog kurvet kokfort per kryetar bashkijet. I cili te mendonte edhe per Shkodren dhe te arrinte ti "thithte" fonde qeverise (qe historikisht asht anti-shkoder) dhe, me e rendesishmja,ti perdorte mir keto fonde.Pervec kesaj duet te kete personel te afte ne bashki dhe prefekture.

Sigurisht qe asht mir qe edhe perfaqesuesit e brezit te ri te edukuar jasht shtetit te jepnin kontributin e tyre, sado te vogel individualisht, per Shkodren ne fushat qe atyre u perkasin.

Per mendimin tim sikur pushteti lokal dhe qendror te bente ndonje gje ne Shkoder, nuk do kishte shum muhabete pun pastish neper kafene te Shkodres dhe ndoshta njerzit nuk do kishin koh ma me shku ne kafe. E kam fjalen te vendet e punes.( sa per rifreskim kujteset: uzina e telit, uzina elektromekanike, fabrika e duhanit, fabrika e cimentos, fermat e dikurshme, turizmi etj etj)

Edhe banoret e Shkodres (nuk ka rendesi cfar brezi) duhet te sillen ne menyre me kulturore.

Pra sic e shef bambina per Shkodren mund te bahet shum, por duhet deshira e mir e x-njerezve me vullnet te hekurt, dhe sigurisht paraja.
Nuk e di per SA mund te bahet Shkodra per me "shkelqy" por di qe MUND te behet.

Ky asht mendimi jem bambina. Mund ta kem mir por edhe mund te gabohem.
Sido qe te jete me falni per fjalorin qe kam perdor me siper.

Me respekt SH10

genci

Primus registratum

Te lumt goja. Shkodra10

Me i marre neper goje kryetart e bashkise se Shkodres kto vitet e fundit eshte e kot. Sidomos kur kto dy te fundit i gjen kollaj ne New York.
Ashtu asht, pak pune asht ba, disa rruge jane rregullu, qyteti eshte pastru, po ashtu edhe mundesia per ndricim eshte.

Ishalla ky qe po e merr detyren, ato mundesi qe i jepen ti shfrytezojne sa ma mire.
Populli Shkoders kete kerkon, jo me ba mrekulli.

Populli i Shkoders asht mbijetues. Edhe ato te rinjet qe kane ardhe ka me i ba per vedi,
asht toke e ambel.

Hunter

Primus registratum

Shkodra10, me duket se ke harru se lumi Buna kalon neper territorin e Malit Zi, dhe duhet me nenshkru marrveshje me at shtet per at pune. Masandej asht edhe nje port ne Velipoje, vetem qe duhet me e zmadhu pak, dhe asht ma praktik dhe mund te kushtojne edhe ma lire se me ba Bunen e lundrushme. Dhe si e kishe permend ne nje pjese te postimit tand qe duhen pare, po ku me i marr aq pare qe me vjedh edhe me tepru prap?
Me Malin e Zi kan ba edhe po bajne tregti, po sa fitojne ata qe merren me at pune? Dhe vetem 10 mije leke te vjetra ban taksa me ka kalu doganen ( aq asht kene kur kam jetu une ne Shkoder). Vetem ata qe kan ba kundrabande kan fitu. Shikjo Korce, Gjirokaster, Sarande, Vlore, Durresin edhe Tiranen edhe masandej fol.

Genc, po per krytaret e bashkive qa kishe dashte me than? Pse me pa zgjedh ndonje tjeter qa do te kishte ndodh? Me pa ken ndonje hajdut me pare qe ka dasht vetem pushtet do te kishte ba shume here ma shume se keta hajdutat me xhepa thate, qe ju duhet me mendu per xhep te tyre perpara. Po prap shkodrant e din vet at pune ma mire se cilit me ja dhane voten.
Une po ike tesh se m'ka kap dhimbe koke. GOD BLESS SHKODRA, se kan ba boll kisha e xhamia edhe nje pjese te mire i orientojne se per ke me votu.

genci

Primus registratum

Casual, kryetart e bashkise i ka zgjedh populli vete dhe ato kane pergjegjsi ndaj popullit. Une thashe shkodrant s'dojne mrekullina , por vec me ba punen ashtu sic duhet , ndershem dhe duke punu deri sa ti kene mundesite.

Tregtia me Malin e Zi eshte e mire. Eshte zhvillu shume me perpara dhe tani eshte shansi me i mire, dhe me real, i cili do ti japin Shkoders nje shtytje te domosdoshme per te shtytur biznes te metejshem ne qytet.

Raptor

Primus registratum

Casual. Nuk kam harru se Buna kalon neper territorin e Malit te Zi. Por marreveshtja per me kalu anije neper Bun nuk asht e pa arritshme. Pastaj nuk ka nevoj me thellu gjith shtratin e lumit (sepse, sic duhet ta dish, Buna asht i vetmi lum i LUNDRUSHEM ne Shqiperi), por mjafton vetem me thellu delten.
Per sa i perket portit ne Velipoj, edhe pse cdo ver i kaloj pushimet aty, nuk kam degju se ka port.
Vetem nqs te duket port ty vendi ku peshkataret qesin rrjetat nade.

Nqs e ke kexuar mir, ne postimin tem nuk kam permend fjalen "vjedhje".
Per sa i perket tregtis me Malin e Zi, ta ka dhan pergjigjen Genci.

Pershendetje te gjithve dhe gezuar 2004!
SH10

Hunter

Primus registratum

sa per dijenin tande ne velipoje kan shkarku anije. masandej asht prit me hedh ti idene per me riba bunen e lundrushme perseri se tjert qe kan fjet mendjen per at gja nuk ja kan ba llogorin sa interres ka dhe sa praktik asht. une nuk kam than se shkodra asht vend krejt pa prespektive. me duket se kam than se shkodra nuk ka "aq" variante sa kane qytet tjera te shqiperise (nuk kam than "hic", po kam than "aq"). me malin e zi tregti asht ba edhe po bahet, dhe duken kollaj sa jane te ardhurat prej asaj tregti. sa pare kan ata tregtare qe po merren me tregti ne mal te zi? sa shtymje i ka dhan bisnezit ne shkoder tregtia me malin e zi qe po zhvillohet tesh sa vjet? puna asht me hi ne rresht me qytet e tjera te medhaja te shqiperise se me mbijetu mbijetojne shkodrant, jan ti mbijetu njerzit edhe ne qytetet malore te vendit. mbijetojme me emigracion dhe me ndihma qe na jep bota, se per industri dhe turizen qe kena bahna me hanger bar. fermat i ke permend kot se s'ka ma komunizem. fabrikat e uzinat qe jane ken dikur jan histori tesh se i kan shit per hekur ne niksic. ti ke than andrra ne postimin tand. vjedhjen e permenda se ne shqiperi asht normale me vjedh. ti kishe than se duhen pare edhe une thashe nuk ka aq pare sa me vjedh edhe me tepru prap. tradit shqiptare me vjedh, se kush vjedh ne shtet thojne i lumt se asht i zoti. une nuk munda me e kuptu se ku kishte deshte genci me dal me at qe kishte shkru per krytart e bashkise, se kishte than:- me i marr neper goje krytart bashkise se shkodres keto vitet e fundit asht e kote. sidomos kur kta dy te fundit i gjen kollaj ne new york-. tesh a kishte deshte me than se a jane te ndershem apo te korruptum nuk arrita me e kuptu, demek. po se cfare njerzish jane ken ta jep pergjigjen qyteti i shkodres ti e pa se si asht ne krahasim me qytetet tjera. kta tesh thojne se e ka fajin qeveria se qeveria asht e krahut tjeter politik. pse qeveria e paska fajin se shtrohet rruga me asfalt sot edhe te prishet mas 6 mujsh. cohet tjetri me leje te bashkis e ban shpin ne rruge edhe bllokon 200 familje qe ju duhet me ba 2km me dal aty qe eshte vetem 100m, gazetart mushin faqe gazetash me lajme te tilla dhe krybashkiakut nuk ja ndin hic se ka mbeshtetjen te pjesa tjeter e popullsise, normale qe do ta ket se me 13 mars te '97 jane ken ti fillu lufte komunitetet me njeni tjetrin. ti e pas parasysh se bashkia vjel taksat e dyqaneve, restoranteve, transportit; etj. do te kishin ba shume ma teper. te jesh nje cope krytar bashkie ne shqiperi edhe te dalin me shku e me ba nje jete normale ( ka mundesi edhe luksose) ne new york, kuptohet se sa te ndershem jane. une thashe se shkodrant dine vet per ke me votu, ata votojne per ke te ju duket ma mi ndershem edhe ma i afte. mu nuk me interreson se a jane hajduta apo te ndershem, te afte apo te pa afte se nuk e kam ndermend me u kthy me jetu ma ne at vend. populli i shkodres qa ka mbjell ka korre. kyt qe zgjodhen tesh per krytar bashkie per nje vit u ba nga filolog, politikan. ta po e shohin se sa ta po ban edhe ky per zhvillim e metejshem te shkodres. dhe sa i zoti do te jet ne jeten politike.
gezuar vitin e ri.

Raptor

Primus registratum

Prap casual je ngaterru e je ba lamsh.
Sa per dijenin tande ne Velipoj nuk mund te bahet port sepse per me ba port duhet me pas disa kushte sic eshte thellesia, mbrojtja nga era dhe nga dallget etj. Me vertet qe mund te jen shkarku anije ne velipoj por me thuj ti si ka pas mundesi anija me u ankoru ne breg. Ajo mund te ket hedh sperancen nja 500 m larg bregut dhe mund ta ken shkarku me motobarka. Ktij i thu port ti?
Nejse.
Pastaj un nuk kam then se ne Shkoder ESHTE nji kryetar i mir bashkijet, punon uzina e telit, ekzistojne fermat etj por kam thene se MUND te hapen vende pune. Kujtan se nuk e di se kan shku makinerit e uzinave me u shkri per hekur a?
Kuj i thu ti tregti me malin e zi ?
Tregtis qe bajn nja 20 shkodran me benca station wagon a? Mas me gicila pash Zoten. Nuk e kam fjalen per 20 makina SW te ngarkume ne maksimum me kertolla mar njeri pa e kam fjalen per tregti qe bahet me maune te mdhaja ose TIR (si te dush ti) ku te kalojn ma shum se 5 TIR-a ne dit prej Hanit te Hotit.
Prap po te tham se nuk e kam perdor fjalen "vjedhje".
Casual, boll jam lodh me ty. Nuk kam nder mend me te shpjegu ty si fmis ne klas te par ca kam than. Me qe ti nuk paske nder mend me u kthy ma ne Shkoder ather mas na lodh edhe ne tjerve. Na shkrujm andrra ne forum kurse ti je cut edhe e shef rrealitetin ne sy. Brravo te qoft.

Hajt tash se nuk kam ma nerva me u marr me ty.

Ja kaloshi mir
SH10

Hunter

Primus registratum

ty pse te ka djeg aq shume ajo fjala vjedhje, qe e ke perserite nja dy here se nuk e ke permend ti? edhe ta kam shpjegu se pse e kam permend edhe prap nuk ke ndej pa e perserit.
une tesh e kam kuptu se ku e ke pas hallin ti qe ke postu te kjo teme ne ket menyre, te paska djeg keq te ajo tema tjeter. tesh shpresoj te ndjehesh ma mire te pakten.
tesh meqe ja ke fillu ti diskutu me mu, merre mundimin edhe nje here edhe ma shpjega mu si atyne fmive ne klas te par se ku ke mendu ti me u hap ata vende pune ( se ndoshta ma kthen mendjen me u kthy ne shkoder)? se ti e paske dit se makinerit e uzinave edhe te fabrikave jane shit per hekur. e paske dite se sa tregti po bahet sot me malin e zi, keke shpreh edhe me shifer. e paske cilesu edhe sa maune duhet me kalu doganen per me u qujt tregti! me ndrico pak, te lutem, si per portin ne velipoje. ti paske kene koke e madhe, shume paske dit dhe nuk paske than gja deri i tesh! fjalen vjedhje nuk e kam permendi ma.

Raptor

Primus registratum

Ti paske ken kontrapedal krejt.
Nuk pa e marr mundimin hic me ta shpjegu ty. Ne dac kuptoje ne dac mas e kupta.
Ktu kena dal prej temet. Nqs ke gja ma thuj ne privat.

Hunter

Primus registratum

:lol: :lol: :goofy: :goofy: tesh te kam kuptu taman, ma ne fund. lol

Hunter

Primus registratum

edhe qejfi te keka ba?! s'me ka shku mendja se ka me tu ba qejfi per at menyre te kuptumi. pra meqe te keka ba qejfi po me vjen mire.

westside

Primus registratum

Fillimisht postuar nga casual:
[qb] edhe qejfi te keka ba?! s'me ka shku mendja se ka me tu ba qejfi per at menyre te kuptumi. pra meqe te keka ba qejfi po me vjen mire. [/qb]
Shiko mar ti i rastit te gabum.Shof qe nuk je aspak ne metro me kriteret normale te arsyes njerzore dhe se nuk ja ke fare haberin per ate qe po flet.Eshte e vertete qe ndoshta nuk na e ven kush veshin ketu ne kete forum dhe se zeri jone per me mire bie ne vesh te shurdhet por ta dish mire se vetem fjala e lire dhe mendimi i shendoshe jane te vetmet gjera qe i mungojne Shqiperise dhe Shkodres.Nese ne nuk kerkojme te ndryshojme mos kujtoni se do na ndryshojne te tjeret apo duke u bazuar ne eksperiencen e te tjereve qe do te ndryshojme.
Fute ne mes brezin e vjeter sikur ato jane arsyeja e dekadentizmit te Shkodres,une po te them nje gje ato per vedi kane qene sa me mire ska,pse mund te thuash ti?Epo pyt se kush ka qene Shkodra me pare dhe pastaj me thuaj.Ato kane pasur kulturen te tyren dhe nuk eshte se jua ka dhene shteti kete por se e kane marre kete me meriten e tyre.
Provincializmi i shkodres nuk ka ardhur si pasoje e mendimeve te vjetra te tyre por mungeses se mendimeve te reja te tona.
Asnjeri prej nesh nuk cohet te paraqes mendime se si te perparoje qyteti jone.
Ky eshte mekati me i madh qe i bejme vetes.
Vertet qe pushtetaret "vjedhin"(po perdori nje fjale te casual por qe nuk ja drejtoj atij kete fjalim)por ama mos harroni qe ato pushtetare i zgjedhim ne dhe kur nuk dine ne ke zgjedhim...?!
Pastaj ato pushtetare kane dale nga populli,cdo de thote kjo?Populli qenka i korruptuar per vedi!
Projektet jane dhe do te jene gjithmone,mjafton te jete deshira per ta bere,per Shkodren dhe jo per Ameriken!!!