Dyshja

mengjesi

Primus registratum
Dyshja

Thjesht doja te ndaja me ju nje fije mendimi. Shumica ketu jeni te zgjuar, me bote, te dashur, keni ato huqet tuaja po zere se nuk e thashe. E punoni me kujdes veten, e pastroni, e lemoni, e pikturoni. Dhe keni kaq shume per te treguar e per te ndare. Po nganjehere thjesht nuk arrini ta ndani. Mungese guximi, mungese besimi, mungese mundesish....nuk e di, arsyet mund te jene te ndryshme. Nuk duhet te gjeje secili nga ju aq besim e guxim e faktorin x per te thene: ky/kjo jam une, do te shohesh me shume?

E di qe i rashe pak nga Afganistani, po dua te them pse nuk kerkoni te gjithe nje lidhje, apo ciftezim po e deshet ne terma evolucioni, qe t'ju ngrohe shpirtin, megjithe rrezikun e qarkut te shkruter nervor? E di qe forumi eshte publik dhe jo te gjithe i duan zorrushet perjashta, po mund te beni nje analize sado siperfaqesore te asaj qe ju mban larg nje lidhjeje, e te perfundoni nese ja vlen a jo (fjala lidhje ta shpif, e di, po mos vizualizoni shume)?

PS: E ka pare njeri Teuten gjekundi, ka humbur pa lene gjurme fare... /pf/images/graemlins/frown.gif

Ema

Goddes
Re: Dyshja

Fillimisht postuar nga mengjesi:
[qb] Thjesht doja te ndaja me ju nje fije mendimi. Shumica ketu jeni te zgjuar, me bote, te dashur, keni ato huqet tuaja po zere se nuk e thashe. E punoni me kujdes veten, e pastroni, e lemoni, e pikturoni. Dhe keni kaq shume per te treguar e per te ndare. Po nganjehere thjesht nuk arrini ta ndani. Mungese guximi, mungese besimi, mungese mundesish....nuk e di, arsyet mund te jene te ndryshme. Nuk duhet te gjeje secili nga ju aq besim e guxim e faktorin x per te thene: ky/kjo jam une, do te shohesh me shume?

E di qe i rashe pak nga Afganistani, po dua te them pse nuk kerkoni te gjithe nje lidhje, apo ciftezim po e deshet ne terma evolucioni, qe t'ju ngrohe shpirtin, megjithe rrezikun e qarkut te shkruter nervor? E di qe forumi eshte publik dhe jo te gjithe i duan zorrushet perjashta, po mund te beni nje analize sado siperfaqesore te asaj qe ju mban larg nje lidhjeje, e te perfundoni nese ja vlen a jo (fjala lidhje ta shpif, e di, po mos vizualizoni shume)?

PS: E ka pare njeri Teuten gjekundi, ka humbur pa lene gjurme fare... /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Mengjes,I really love this nick-name.

Ne ato heret qe lexoj ne forum has me temen tende dhe ferkoj barkun nga kenaqesia.

Po i hudh ca llafe shpejt e shpejt:

Lidhja Vs dashurise

Ne rradhe te pare desha te sqaroj kete pike qe per mua eshte shume e rendesishme.Shpesh mendohet se lidhemi me personat qe dashurojme. Por ne fakt lidhja dhe dashuria rralle qellojne te pjekin binaret me njera-tjetren.
Mbaj mend ate dashurine qe lindi nga gjashte koincidenca dhe ciftimin qe ne vetvete ishte krejt i paperfillshem.
Lidhesh me dike dhe mbase me kohen dashurohesh por nuk eshte e domosdoshme te duash per tu ciftuar.
Kurse dashuria eshte e lire,nuk e ka te nevojshem ciftimin.Ben edhe pa krizat ne cift(Nuk me more ne telefon mbreme,me ke genjyer per festen e te shtunes,pse vjen kaq shpesh ky shoku yt te ne,etj).
Lidhjet ashtu si martesat une i quaj si ciftime te domosdoshme.Me pelqen ti emeroj lidhje te bazuara mbi respekt e doemos mbi nje nevoje per dike perkrahu...

Shkaqet:

Ema

Goddes

[qb] Thjesht doja te ndaja me ju nje fije mendimi. Shumica ketu jeni te zgjuar, me bote, te dashur, keni ato huqet tuaja po zere se nuk e thashe. E punoni me kujdes veten, e pastroni, e lemoni, e pikturoni. Dhe keni kaq shume per te treguar e per te ndare. Po nganjehere thjesht nuk arrini ta ndani. Mungese guximi, mungese besimi, mungese mundesish....nuk e di, arsyet mund te jene te ndryshme. Nuk duhet te gjeje secili nga ju aq besim e guxim e faktorin x per te thene: ky/kjo jam une, do te shohesh me shume?

PS: E ka pare njeri Teuten gjekundi, ka humbur pa lene gjurme fare... /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Mengjes,I really love this nick-name.

Ne ato heret qe lexoj ne forum has me temen tende dhe ferkoj barkun nga kenaqesia.

Po i hudh ca llafe shpejt e shpejt:

Lidhja Vs dashurise

Ne rradhe te pare desha te sqaroj kete pike qe per mua eshte shume e rendesishme.Shpesh mendohet se lidhemi me personat qe dashurojme. Por ne fakt lidhja dhe dashuria rralle qellojne te pjekin binaret me njera-tjetren.
Mbaj mend ate dashurine qe lindi nga gjashte koincidenca dhe ciftimin qe ne vetvete ishte krejt i paperfillshem.
Lidhesh me dike dhe mbase me kohen dashurohesh por nuk eshte e domosdoshme te duash per tu ciftuar.
Kurse dashuria eshte e lire,nuk e ka te nevojshem ciftimin.Ben edhe pa krizat ne cift(Nuk me more ne telefon mbreme,me ke genjyer per festen e te shtunes,pse vjen kaq shpesh ky shoku yt te ne,etj).
Lidhjet ashtu si martesat une i quaj si ciftime te domosdoshme.Me pelqen ti emeroj lidhje te bazuara mbi respekt e doemos mbi nje nevoje per dike perkrahu...

Shkaqet e nje lidhjeje:

1.Pasiguria :Ndonjehere te jemi vetem ne bote na frikeson.Ka njerez qe jane te lindur per te qene dyshe.Ka rob qe s'jetojne dot pa dike perkrahu e me keq akoma ka te tjere qe per te ecur perpara kane nevoje per nje shpatull.Nuk ka fort rendesi se e kujt eshte shpatulla,rendesi ka te jete e forte dhe e plote per te rrasur suratin mire e mire kur qan.

2.Pse jo?

Shpesh gjendemi para dilemes.jemi vetem,nuk kemi asnje dashuri ne jeten tone,asgje qe te na mbaje lidhur shkurt fare.E per kete hedhim syte anedj nga horizonti tjeter,tek dikush qe kujdeset per ty,te sjell lule,te con letra e mesazhe ne dy te nates.Dhe thua: Pse jo?
Dhe ketu ja nis lufta....

Lufta:

Jo gjithnje eshte e lehte te rrish ne cift.Je e kufizuar per shume gjera,per shume te tjera duhet te kesh parasyh ca mendon e ca do tjetri e ne fund te fundit kjo per nje lidhje qe ti desheron ta cosh perpara.

Plani i kapjes:
Akoma s'kam arritur ta kuptoj se si ne nje lidhje s'kam arritur kurre te mbaj njeri.Edhe kur e kam ditur se nuk shtyhej me perpara kam patur frike te them boll!
Me ndodhi madje njehere qe dikush i nisur nga heshtja ime(qe une e interpretoja si liri totale) kish filluar te hante me dhembe hekurat iluzive te burgut te lidhjes. :confused:

Justifikimet:

Asnjehere s'duhen besuar justifikimet.Dicka behet nese do ta besh.Njeriu eshte krejt i lire te zgjedhe qe te doje,te lidhet apo te zgidhet.Nese dicka nuk shkon,atehere eshte mire te flitet dhe jo te shpiken situata imagjinare.
Tutto ciò che ha un inizio ha anche una fine. (Po ngordh me pa Matrix).

Sakrifica reciproke:

Asnjehere s'duhen bere sakrifica te nejanshme.Njera pale do ndjehet gjithnje e fyer,o nga perkedhelia e tepert qe interpretohet si menyre per te ta futur,o nga mos marrja e kompensimi i asaj qe jep.
Ne te gjitha rastet fola per lidhje.

A ja vlen?

Ti dje me puthje doren dhe pervecse mbeta e shtangur,me rrenqethi nxehtesia e buzeve te tua por me shume ftohtesia e duarve te mia.Perceptoret nuk me punojne me.S'percjellin mesazhe.Me vjen keq!

Nje here e nje kohe:

Si e thashe me siper une jam e prirur qe te bej aludimin e nje lidhjeje duke marre dashuyrine apriori.
-Te kam dashur-thote Josif Gjipali te kenga.

Frike,frike,frike:

SA here duhet ti hyj dickaje une kam frike,frike se duke qene fataliste nga natyra ndjell fundet e keqija.Frike se duke patur inat me boten dhe me veten dua te jem deri ne fund une dhe askush tjeter.
Nese dy njerez qe jetojne nje lidhje arrijne te njihen aq mire sa te njohin cdo difekt te tjetrit(duke mos marre parasysh paparashikushmerine time) eshte e veshtire te rrine ende bashke.

Love is the answer:

Ndodh te ngaterrohet afeksioni(affetto) me dashurine.Mendoj se me afeksion(me nje te kam xhan,shpirt e zemer) mund te shkohet mbase edhe me larg se me nje dashuri por kjo nuk me intereson fare.
Une ndjek zemren,ndjek zerin e saj qe me thote qe kur do ben gjithcka per tjetrin.Ben pa kushte,pa konvencione,pa asnje ndjenje absolute marrjeje.Sepse kur do duhet te japesh pa fund duke rrezikuar edhe te mos marresh asgje vec terbimit te atyre qe u dhe.Nuk eshte e thene te kesh te dashur dike qe dashuron,as te kesh patur nje histori,apo me keq mund edhe qe tjetri te mos dije asgje mbi ekzistencen e ndjenjes.
Une mendoj se lart ka nje Zot i cili do na coje ne rrugeicen me drite hene,do na udheheqe te njeriu i duhur,e kur te jete i duhuri do ndalemi...

P.s: Osh bo Dylqinja Tobozes, si kryqzimi Cerrikut!

:rockband: -P.p.s:I have a party tonight /pf/images/graemlins/laugh.gif !

alinos

Forumium maestatis

S'dihet sa ke pa qene tek Kryqezimi i Cerrikut ti Eme!
Po te ofroj ballkonin tim dhe po deshe dhe popcorn.
Sa per mengjesin dhe pyetjen e saj:

E dashur,
e dime te gjithe se po pyet vetem nje, nje qe nuk ka "dashur", "guxuar" e me the e te thash. Ose qe thjesht nuk ja ka ndjere!
Ketu ne forum ka plot me lidhje, edhe nga ato zeriozet e jete-gjata. Thjesht ti nuk di per to dhe ndoshta eshte me mire te mos dihet se sic the dhe vete ne krye te temes, ky eshte vend publik dhe nuk lahen zorret e barkut ne publik.
Paske qene per rindertimin e Afganistanit dhe ti? Apo ke frike nga SARS ne Kine dhe e more kthesen pa vajtur atje?!

mengjesi

Primus registratum

E di qe pyetjen mund ta kisha formuluar me mire. E kisha per nje? Aspak, thjesht ndjeva ate dite nje dhimbje, quaje budiste, per gjithe ate energji qe nuk clirohet dot nga njeriu dhe po ju pyesja ju ne e kuptoni pse ndodh. Dhe nuk e bera qe te pergjigjeshin vetem ata pa lidhje, prandaj thashe me lart qe nuk e kisha formuluar mire.

Qe te qartesoj. Nuk kam thene ndonjehere: dua dicka me ty. Dhe njoh shume veta qe nuk e bejne, ose te pakten rralle. Ne Shqiperi eshte semundje e femrave, sepse meshkujt i trajnojne qe te mos e vrasin shume. Nderkohe ketej nga perendimi eshte semundje e te gjitheve, prandaj ka aq shume one night stands kur njerezit jane te pire etj. Doja ta vizitonim pak psiqiken tone te kuptonim arsyet se pse i mohojme vetes disa kenaqesi. Sepse kenaqesite vijne bashke me vuajtjet? Ka te ngjare, per disa mund te jete kjo. Tradita? Per ne shqiptaret besoj se eshte mjaft e vertete. Mungese besimi tek vetja? Edhe kjo shume mungesi ka. Dmth elemente te ndryshem te frikes, qe Ema i shtjelloi me kujdes. PO mund te jete edhe nje deshire mazokiste(?) per te vuajtur e vuajtur derisa nje moment, hopa, surprize: ti je njeri i mrekullueshem, meriton nje dashuri te madhe, dhe nje njeri qe eshte gati te beje gjithcka e te ta mbushe mendjen. Nje ego qe pelqen te vuaje per te triumfuar nje dite. Fiksim per jouissance.

Une kur luaj me fjalet luaj me veten. Me te tjeret jam mese direkte dhe perpiqem te mos i bie as nga Kina as nga Afganistani, prandaj perpiqem ne menyre te ndergjegjshme te jem e qarte. Te lutem mos hamendeso dhe merri fjalet ne kontekstin e momentit, jo te djeshmin, jo te nesermin.

They should have parties in the morning! :rockband: :rockband: :rockband:

mengjesi

Primus registratum

PS: Harroj kontekstin pothuajse te semure te socializimit (Ema do te thoshte 'pasiguria') qe ka cdo komunitet, edhe virtual, sado te perpiqen pjesemarresit te mos futen thelle ne marredhenie sociale. Cdo rrjet/rrjete eshte i/e rrezikshem/e, prandaj pak me tangencialitet do te ishte mire nese duam te ruajme definicionet e para e te mos e transformojme, sintetizojme cdo gje. Kur merremi me nje pyetje, mund te thewmi sa per pyetjen e x, jo sa per x dhe pyetjen e x. Besoj se u shpreha qarte.

alinos

Forumium maestatis

[qb] PS: Harroj kontekstin pothuajse te semure te socializimit (Ema do te thoshte 'pasiguria') qe ka cdo komunitet, edhe virtual, sado te perpiqen pjesemarresit te mos futen thelle ne marredhenie sociale. Cdo rrjet/rrjete eshte i/e rrezikshem/e, prandaj pak me tangencialitet do te ishte mire nese duam te ruajme definicionet e para e te mos e transformojme, sintetizojme cdo gje. Kur merremi me nje pyetje, mund te thewmi sa per pyetjen e x, jo sa per x dhe pyetjen e x. Besoj se u shpreha qarte. [/qb]
?

mengjesi

Primus registratum

One more try: konteksti social eshte ai qe na ben te merremi me hapesin e temes dhe jo me temen dhe per kete me vjen keq.

alinos

Forumium maestatis

kjo eshte e vertete!
Ndodh per disa arsye mendoj:
1) paaftesi per t'u pergjigjur temes, por perfshire nga ambjenti duhet te japesh nje pergjigje.
2) duke qene ambjent jo-formal mendohet ne pergjithesi (kete kam vene re vete te pakten dhe si padashje e kam pervetesuar), se personi flet sepse do nje pergjigje per ate qe e shqeteson dhe nuk eshte ketu per te "filozofuar".
3) besoj se me gjithe perpjekjet per te qene objektive dhe te shkeputur nga tema qe hapim, shtysa qe na con te hapim nje teme, do te thote se kemi futur brenda plot nga subjektiviteti njerezor, dmth nga vetja. Si perfundim, merr pergjigje personi dhe jo tema!

Guest

As for those who seek the transcendental Reality, without name, without form, contemplating the Unmanifested, beyond the reach of thought and of feeling, with their senses subdued and mind serene and striving for the good of all beings, they too will verily come unto me.

mengjesi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *alinos*:
[qb] kjo eshte e vertete!
Ndodh per disa arsye mendoj:
1) paaftesi per t'u pergjigjur temes, por perfshire nga ambjenti duhet te japesh nje pergjigje.
2) duke qene ambjent jo-formal mendohet ne pergjithesi (kete kam vene re vete te pakten dhe si padashje e kam pervetesuar), se personi flet sepse do nje pergjigje per ate qe e shqeteson dhe nuk eshte ketu per te "filozofuar".
3) besoj se me gjithe perpjekjet per te qene objektive dhe te shkeputur nga tema qe hapim, shtysa qe na con te hapim nje teme, do te thote se kemi futur brenda plot nga subjektiviteti njerezor, dmth nga vetja. Si perfundim, merr pergjigje personi dhe jo tema! [/qb]
Mendoj se ti ke pjeserisht te drejte dhe se une pjeserisht overreacted.

Persa i perket pergjigjes ndaj personit dhe temes se hapur, them se shumicen e kohes temat hapen per te marre iformacion mbi si mendojne te tjeret dhe per te perfituar nga nje debat, apo per te ofruar nje mendim per shitje /pf/images/graemlins/smile.gif . Une preferoj te hap teme ketu sepse ka me shume shanse qe ata qe pergjigjen te shkruajne gjera qe une i vleresoj apo konsideroj. Nese per cdo gje do t'i pergjigjeshim hapesit te temes, atehere le te jene kategorite emra anetaresh dhe temat mendime specifike te ketyre anetareve.

Per te sqaruar edhe nje here kete teme, nuk ishte personale por e pergjithshme. Pervec shqetesimit te 'bllokimit' te energjise brenda trupit tone, po shkruaja ne njefare menyre dhe nje inkurajim: duke debatuar mbi kete gje njerezit mund te kuptonin me shume gjera mbi arsyet e tyre per pasjen apo mospasjen e nje lidhjeje. Besoj se deri diku e kam shprehur aprovimin tim per 'lidhjet' dhe ne njefare menyre po thoja: they're good people, be active and look for them, look to enjoy them.

Alinos, sinqerisht asgje personale. Thjesht me beri pershtypje pergjigjja jote dhe u pergjigja vete pak ashper. Kerkoj ndjese.

alinos

Forumium maestatis

Komenti i fundit me habiti!
Mendova se te dyja thjesht po diskutonim, dhe nuk pashe ndonje gje qe te me bente te mendoja se ishte personale.
T'u drejtova ty, si nje kritike per shume qe e bejne, jo se e ben ti ne vecanti. Ose me sakte kisha nje dyshim dhe pyeta, kuptohet sipas menyres time.
Besoja se ishte mesuar me tonet e mia te ashpra.
S'ka gje, le te vazhdohet me temen!

Ema

Goddes

....
Une e kam gjetur dike qe do me kishte dasht gjithe jeten.Po s'ma terhiqte fare /pf/images/graemlins/smile.gif .
Mendoj se shume gjera i kerkojme vete.Si tu them:Mua me pelqen te fle ne vende te parehatshme,te shtrihem perdhe,te ha pikante derisa te me perveloje gjuha apo te ha kumbulla me kripe.Me pelqejne vendet e parehatshme,kodrat dhe malet,me pelqejne shtigjet ne vend te rrugeve te drejta e normalisht prirem drejt lidhjeve te parehatshme e sakrifikuse /pf/images/graemlins/frown.gif

qeshem

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MioSotis:
[qb] ....
Une e kam gjetur dike qe do me kishte dasht gjithe jeten.Po s'ma terhiqte fare /pf/images/graemlins/smile.gif .
[/qb]
pa ta paskam zili kete sigurine tende per ate tjetrin qe do te kishte dashur gjithe jeten... a thu ???

Sa per temen nese e mora vesh qarte s para kushtezohem nga kushtet, rrethanat, blah blah blah, gjerat qe i dua edhe i kerkoj ( normal qe personave te duhur ) /pf/images/graemlins/smile.gif

Once i turned my cheek on the window of his beamer, and lay my lashes low, and when my breathing slowed and he thought i was lost in sleep, i threw my gaze on him and the curtain of my hair covered everything. I thought him silly in his stud earring and tight lycra shirt, and sillier when he cranked the depeche mode cd booping his head back and forth. He had nubby fingers, and when he smiles his two front teeth rush in front of the others to greet you. He danced like a stick, unable to bend, and we drank jacks and coke even though we didn't like them. I was lonely and a bit bored. I wanted to bite him, and take his bumpy fingers in my mouth and play for a time or two. But i never made a move.

The reason i still remember every detail so fanatically, the reason why i remeber him in this light, is because i never fucked him. Sometimes is better not to say anything and just enjoy the view underneath ur lashes /pf/images/graemlins/wink.gif

As far as our apparent apprehensiveness
at sharing our polished selves with a significant other, my dear you are grossly stipulating in virtually perceived grounds.

Ema

Goddes

O goca nalt problemi eshte se kur ndjek ate pohimin qe "Dy njerez jane dy gjysma molle te hedhur ne bote" nuk arrij te pajtohem me idene se dashuria mund te ekzistoje me njeriun e gabuar.
Pastaj ... edhe une e gjeta njeriun qe do e kisha dasht gjithe jeten,po pikerisht kur kuptova kete te fundit dhe e shpreha,e humba! ... :rolleyes:

P.s:Nelke c'ma ke kete mitosis moj?Dije se te kam kandidaten nr.2 per kur te behem lesbian /pf/images/graemlins/tongue.gif