Dokumenta te vonuara per studentat ne Itali?

savage

Primus registratum
Dokumenta te vonuara per studentat ne Itali?

Si eshte kjo pune njehere me dokumentat e studentave te pakten ne Milano? Im vella studion per juridik per tre vjet dhe me thote qe edhe pse ka bere aplikimet per rifreskimin e soggiornos qe ne Shkurt akoma nuk po ia japin dhe thote se ka shume rradhe, dhe se ne Kuesture i kane thene qe ata po procedojne akoma aplikimet e Tetorit te vitit te shkuar??? Mbase kam nje mentalitet tjeter sepse ketu ne Angli nuk ka te tilla probleme, por nuk e kuptoj si mund te ndodhi kjo, pasi besoj se eshte a paligjshme te mos pajisesh me dokumenta residentet. Te pakten ligji i BE me duket se eshte i tille.

savage

Primus registratum
Re: Dokumenta te vonuara per studentat ne Itali?

gene, pergjigja jote eshte shume e shkurter per te nxjerre kuptim. A mund te jesh me i qarte te lutem?
flm.

mostro

Putraku

savage kam nigju qe ne alngli as nuk ti japuin fare..dhe zera shume te sigurt..me mijera vet qe po e shtyjne dhe si ta shtyjne pa dok dhe pa as edhe nje shprese....
kurse ketu i vonokan i cik.. /pf/images/graemlins/laugh.gif pastaj milano roma dhe qyetet e medhaja kane nje fluks teper te madh emigrantesh dhe studentash te huaj,prandaj mos ki iç merak vellai yt ka per ti marre dok...
a i ka dhene provimet vellai yt....nqs jo hajt se te te tregoj nji perrallez tjeter lali tyaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] ....a i ka dhene provimet vellai yt....nqs jo hajt se te te tregoj nji perrallez tjeter lali tyaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po tya kush ti trego kto perrallezat si me ja fut questures??

:smash:

komino

Valoris scriptorum

problemi qendron ketu

ligjet ne itali jane shume
sejcili i zbaton si do

tani bene ligjin bossi-fini per te kufizuar immigracionin
efekti ishte sanatoria me e madhe ne hisotorine e italise (krejt kunder qellimit te ligjit)

sa per vonesen e kesaj rradhe eshte faji i ketij ligji

besoj se edhe vellait tend i kane marre gjurmet e gishterinjve
per te krijuar kete database duhet kohe e personel nga kuesturat e njkohesisht po verifikohen me arkivat e policise e prokurorise

kjo ka sjelle shume humbje kohe

pasta pergjigja ime donte te thoshte edhe

"po deshe rri e prit e po deshe ik ne shtepi tende"

:wave:

romeo

Forumium maestatis

gjendja ndryshon shume nga nje qytet ne tjetrin, ka rsate ku duhet te presesh 6 muaj dhe raste te tjera ku ti japin dokumentat per 15 dite.
Keshtu e ka kjo pune(mua heren e fundit mi mbajten 5 muaj)

arbi

Primus registratum

rendesi ka qe ti kete futur e ti kete dhene provimet e nevojshme se me siguri i merr por po s'i pati dhene ka me prite mire

assassino26

Primus registratum

I gjo eshte e sigurte.Ai do i marri dokumentat.
Por,edhe po si mori,dicka do marri /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Peshkatari!Nje gje eshte e sigurte o do ta marri o s do ta marri permesson! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Bej shaka!Ne fakt ligji duhet te jete ligj po cdo qytet me duket se ben si te doje vete.Qytetet e madha kane "ritmet" e tyre sh te ngadalta nga fluksi i tepert;ato te voglat duket se nuk i kontrollon njeri e bejne si te duan vete.Mua ne dhjetor s'me lejuan te kthehesha ne Shqiperi se se kisha akoma gati permesson dhe,ndersa ne qytetet e tjera kish mberritur urdheri qe studenteve ti jepej nje lloj "leje" sa per tu kthyer per nja 2 jave ne shqiperi,ne questuren ku jam une s dinin gje fare per nje urdher te tille.Dhe ja ku jam tani,po behet nje vit qe s kthehem ne shpi! /pf/images/graemlins/frown.gif

Vellai yt ,nese eshte ne rregull me provime do ta marre permesson,edhe pse jo ndoshta atehere kur atij i duhet /pf/images/graemlins/frown.gif .Na kane ne dore e ne s bejme dot asgje.Ankoju po ta mbajti!

Gjithnje e me teper po bindem se burokracine e kane shpikur italianet! /pf/images/graemlins/frown.gif

savage

Primus registratum

Ankohu po ta mbajti? Pse ekziston kjo ndjenje inferioriti edhe tek studentat qe ne fund te fundit jane me dokumenta te rregullta dhe te drejta te plota, nuk e kuptoj. Ne Shqiptaret kemi zhvilluar padyshim nje kompleks inferioriti dhe nenshtrimi kur vjen puna tek marredhienet me shtete te huaja. Bejne perjashtim besoj ata qe jane te rregullt ne USA dhe ne Angli pasi besoj se ligjet ne keto vende nuk bejne dallime, ose ne fund te fundit respektohen. Jam cuditur qe asnje njeri nuk e kishte ngritur kete problem edhe pse qenka shume i shpeshte. Ankohu po ta mbajti...

Diddy19

Su@mi

Degjo,se une s thashe se nqs ankohemi na vene ekspuls per gjithe jeten ne Itali.Thashe qe ankesat bijne gjithmone ne vesh te shurdher!Ky eshte kuptimi i asaj:"Ankoju po ta mbajti"

Elian

Primus registratum

Ligjet italiane kane shume boshlleqe, aq sa nje here nje miku im qe donte te kalonte dokumentat nga "motivi di lavoro" ne "motivi di studio" shkoi ne Questure, dhe e kthyen me motivin nuk ka nje ligj te tille. Fale zotit dikush kujtohet ti hedhe ligjet online, dhe printuam ate pjese te ligjit qe na u desh, shkuam prape, dhe pergjigja ishte. Une nuk e argumentoj si te tille, po mund te gaboj. Ik te gjykatesi i leshit (s'me kujtohet) ta argumentoje ai, merr vendimin, dhe nqs vendimi i atij eshte sic thua ti, ne ti bejme letrat. Nje gjyq ne itali shkon minimumi 2 vjet.

Pra te jeni te bindur qe ne momentin kur hyni ne "ufficio stranieri" ne Questure, eshte njelloj si te perjetoni "Lisa ne boten e cudirave". Aty mund te kete cdo gje, po asgje vetem logjike ska.

Persa i perket atij qe ka hapur temen.
Une jam ne Pisa, dhe ktu dokumentat minimumi i merr 3 muaj pasi i fut per rinovim. Ka raste shkon edhe 5. Prandaj mos u habit. Max qe mund te besh eshte ti dergosh nje leter Questorit ku ti shprehesh hallin pse te duhet permesso para kohe. Mos u anko /pf/images/graemlins/smile.gif se do vuash pasojat heres tjeter qe do besh rinovim.
Fillojne e te gjejne bishta duke filluar nga "leket ne banke" sapo ja gjen, te thote" po ti sje pari me provimet" (s'njof student ne itali e jete pari ASNJI). Pra, me pak fjale ... bejne ca ti doje (_!_)
Per fat te keq /pf/images/graemlins/frown.gif nuk po behet asgje per kete gje. Ne Pisa eshte krijuar nje shoqate (di qe ka ca edhe ne Bologna, po ne Milano mesa maj mend ska pase, flas per ktu e dy vjet perpara kush isha atje siper) qe here pas here po kerkon te beje dicka ... duke qene se nuk behet fjale me per "persona fizik" po dicka me shume. Prape ... gomari gomar ngelet.

Ps: Per te gjithe ju qe keni probleme te tilla. Mos kerkoni kurre zgjidhni problemet te sporteli, kerkoni te flisni me njerez me kompetente se ato qe keni para syve. Vetem ashtu mund te kryeni pune

Guest

Sipas ligjit italian nga dita qe personi ben kerkesen per lejen e qendrimit duhet te kalojne 20 dite. Pra per 20 dite ata duhet te japin nje pergjigje e cila mund te jete:
-mund te qendrosh ne itali(pra merr lejen e qendrimit)
-je person i padeshiruar per shtetin(nuk merr leje qendrimi)
-jemi duke bere sqarime te metejshme(analizojne me ne thellesi te dhenat e tua)

Ne itali ka nje fluks te madh emigrantesh dhe ky afat eshte shume i veshtire qe te respektohet.Ka qytet qe zgjat me muaj te tere.
Por cdo qytetar ka te drejte te bej nje kerkese urgjente ku kerkohet prej tij leja e qendrimit per arsye nga me te ndryshme, dhe ketij personi i duhet leja e qendrimit per tu kthyer ne familje a ku ta di une.Arsyeja duhet vertetuar!

Loren per sa i perket dhjetorit ti nuk kishe pune fare ne questure, pasi ky ligj njihej nga kufiri dhe jo nga kuesturat.ti duhet te paraqisje ne kufi ricevuten dhe nje dokument te regjistrimit ne fakultetin perkates!

Guest

Ej ej questura ska pune me provimet tuaja! asaj i intereson iscrizione ne fakultet. Dhe per te bere iscrizione ju duhet te keni bere nje tot provimesh!
nese ju e shikoni qe ata ju bejne numera kerkoni nje leter nga sekretaria e fakultetit se ata jaen te detyruar te leshojne nje certifikate d'iscrizione per qellime te marrjes se lejes se qendrimit.
Dhe nqs ata e vonojne lejen e qendrimit jane kundra cdo lloj ligji ne bote jo me ne itali!
Do thoni ju nuk u mesojne dot ne ligjet ketyre se na kane ne dore...se ne questure une kam degjuar edhe pse ke ardhur ketu ti???
Pergjigja me e mire eshte une kam ardhur per te studiuar sepse shteti italian hapi nje konkurs ku une fitova te drejten! Ashtu sic uen mesoj ju duhet te beni punen tuaj duke me dhene brenda kohes lejen e qendrimit!

Diddy19

Su@mi

Dott.ssa!Do te ta mbante ty te beje nje "prove" te tille??Po sikur te me nxirrnin fjale mua e pastaj te mos me lejonin me te rihyja ne Itali????Ata te kufirit ca thojne sot nuk e thojne neser.Une nuk rrezikoja dot!

arbi

Primus registratum

ne bolonja ne dhjetor vinin vulat ne kuesture qe efektivisht zgjasnin skadencen nje muaj. Une di te them qe u ben gati 5 vjet qe gati cdo here shkoj e vij me aeroplan nga ketu e prape se prape cdo here qe nisem ose vij me kontrollojne emrin ne pc edhe pse e shohin qe e kam pashaporten plot me vula te aeroportit te bolognas ndersa nje here qe u ktheva nga bari(prape me aeroplan) as vulen ne pashaporte s'pranuan te me vinin se thane qe s'ke nevoje. Problemi qendron ketu ne itali ligjet lene hapesire per interpretim dhe cdo questure ose aeroport i interpreton sipas deshires. Per mendimin tim ke bere mire qe s'ke rrezikuar se nje i njohuri im para nje viti e gjysem keshtu ngeli andej e judeshen 3 muaj e shume miq te rimerrte vizen edhe pse rregullisht i rregjistruar

komino

Valoris scriptorum

jo ne cdo fakultet duhet te kesh bere provime per tu rregjistruar
ne kuesture mua me kane kerkuar gjithmone certifikate rregjistrimi ME PROVIMET
vitin e pare nuk kisha dhene po e donin te me hapnin probleme pastaj i thashe se kisha nderruar dege(e rregjistruar perserine vit te pare) e nuk me bene fjale
njehere ma kane rinovaur lejen per 10 minuta (i vune nje vule per gjithe vitin)
ketu ne padova e kane bere vec zyren per stuedentat e ata te komunitetit europian (edhe atyre i dhuet per leja e kam pare se i trajtojne si ne)

Guest

Shiko ne po flasim cfare kerkon ligji dhe cfare kerkon nje polic injorant qe ndodhet ne kufi.
Questura ka nevoje per rregjistrimin ne universitet(zyrtarsiht kjo), pastaj ata kerkojne edhe piano di studio me gjithe notat...gje qe une se kam marre vesh se ci duhen notat e mia policit.
Ata kerkojne rezidencen ne itali kur ti ske si te kesh residence ne itali...etj etj.
Une perveten time sa here qe shkoj kam probleme ne fillim sillem me edukate dhe mundohem tu pershtatem kerkesave te tyre...por kur kalojne kufirin ju kerkoj te me tregojne ligjet e shkruara dhe atehere behet sic them une!

giulia

Primus registratum

Oh ky problemi i doc. ne itali nuk mbaron kurre /pf/images/graemlins/frown.gif
Une janm ketu qe ne 97 dhe gjendja sa vjen e keqesohet dmth kohezjatja e dhenies se tyre kur i kisha per studio cdo vit ne questure dhe gjithnje me scadonte per vit te ri keshtu u detyroja pushimet i kaloja ketu por edhe tani qe thashe se mora carta soggiorno vetem per te me shtuar vajzen i kam futur ne milano ne fillim te janarit sot shkova e me thane per 10 dite duku se eshte stampuar po nuk e kane sjelle nga qustura qendrore cte besh prap pas dy javesh atje /pf/images/graemlins/blush.gif e gjitha kjo vjen per nje organizim shume te keq ngaqe ne qytete te medha ka shume te huaj nuk jane ne qendje qe vetem nje questure ti perballoje e keshtu i kane ndare neper zona por keto te zonave kane harruar ti paisin me nga nje stampante e keshtu ne te mjeret sorrollatemi me ore te tera e gjithe puna dmth doc pranohen tek questura e zones me pas ajo i nis ne qendrore ku stampohen e rikthehen prap ne zone burrokraci po cte bejme ?