Diskutime mbi termin: HACKERS

hEEbiE_jEEbiEs

Primus registratum
Diskutime mbi termin: HACKERS

Hey juve te gjitheve qe ju pelqen te hack-ni , mblidhuni ketu dhe te share-im TIP-e mbi hacking dhe se si mos te get caught!
:thumbsup:

Admirali

Primus registratum
Re: Diskutime mbi termin: HACKERS

Fillimisht postuar nga wait for me by moonlight:
[qb] Hey juve te gjitheve qe ju pelqen te hack-ni , mblidhuni ketu dhe te share-im TIP-e mbi hacking dhe se si mos te get caught!
[/qb]
Po te kujtoj dicka qe eshte thelbesore: Hacker nuk dalin publikisht neper forume si ky, dhe nuk deklarohen se kush jane. E shumta ketu mund ti pergjigjen thirrjes tende disa qe merren me floode neper IRC apo qe kane gjet ca llogari interneti neper ISP edhe hiqen sikur kane bere nje gje te madhe.

SkinArt

Primus registratum

ok prit nje sek
wait for me by moonlight, ca kupton me fjalen Hacker ti
pls reply this!

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Admirali:
[qb]
[qb] Hey juve te gjitheve qe ju pelqen te hack-ni , mblidhuni ketu dhe te share-im TIP-e mbi hacking dhe se si mos te get caught!
[/qb]
Po te kujtoj dicka qe eshte thelbesore: Hacker nuk dalin publikisht neper forume si ky, dhe nuk deklarohen se kush jane. E shumta ketu mund ti pergjigjen thirrjes tende disa qe merren me floode neper IRC apo qe kane gjet ca llogari interneti neper ISP edhe hiqen sikur kane bere nje gje te madhe. [/qb]
po ky stha gje qe eshte hacker... tha vetem marrim tips per hacker domethene merrni informacione qe te beheni hacker... te pakten keshtu e kuptova...

----------------

per mua fjala hackers do te thote njerez qe bejne cfar te duan ne kompjuter...

----------------

wait for me by moonlight, ku mund ti marrim ato TIP-e???? /pf/images/graemlins/laugh.gif

hEEbiE_jEEbiEs

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tatudude:
ok prit nje sek
wait for me by moonlight, ca kupton me fjalen Hacker ti pls reply this!
hey Tatudude dhe ju te tjeret qe e moret seriozisht kete teme thnx!
Tatudude kur theem <hacker> e kam fjalen per <computer hackers> , besoj se e kupton çeshte.
Une spo them qe une hack ( se po e morren vesh na e futen, jo per gje ) , po them qe te ndajme tip-se mbi hackin apo edhe sesi mos te get caught , me kupton?
Shpresoj qe ta merrni seriozisht :thumbsup:

SkinArt

Primus registratum

wait for me by moonlight,
Mua me keq kuptuar un thjesht doja te dija nga ty ca kupton ti me Hacker kaq asgje me shume

Qe hape nje theme te tille ketu nuk bere keq per mendimin tim eshte e drejta jote te hapesh nje theme qe i ploteson rregullat normal per tu bere objekt bisede

engjelli

Forumium praecox

[qb] wait for me by moonlight,
Mua me keq kuptuar un thjesht doja te dija nga ty ca kupton ti me Hacker kaq asgje me shume... [/qb]
robooo...... ku eshte keqkuptimi???? :confused:

SkinArt

Primus registratum

kete pyetje duhet tja beje wait for me by moonlight sepse ai eshte keqkuptuar dhe jo une lexoje dhe nje here me vemendje postimin tim thote

Ca kupton wait for me by moonlight me fjalen Hackers.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Me sa lehte e thuani kete fjalen Hackes :eek: :eek: :eek: Me qe qenkeni kaq lammer /pf/images/graemlins/tongue.gif Mund ta na iluminoni icik :eek: :eek:

hEEbiE_jEEbiEs

Primus registratum

wait for me by moonlight, Mua me keq kuptuar un thjesht doja te dija nga ty ca kupton ti me Hacker kaq asgje me shume
O , ok me fal qe u keqkuptova.
Ok hackers e kam fjalen per ata qe hyjne ne comp e te tjereve dhe bejne copy te file-ve qe mund te gjenden ne comp ( pra i "vjedhin ato"),ose ata qe destroy comp e te tjereve , ca te them tjeter.........

assassino26

Primus registratum

Une per vete jam hackers..Kaihere e maj men paswordin e emailit tim,pa e lexu ku e kam shkrujt.
Sinqerisht,kam shume respekt per hackersat,ede pse nuk lejohen,bravo u qofte se jane te zotet

SkinArt

Primus registratum

Ok, ok me fal qe u keqkuptova.
Ok hackers e kam fjalen per ata qe hyjne ne comp e te tjereve dhe bejne copy te file-ve qe mund te gjenden ne comp ( pra i "vjedhin ato"),ose ata qe destroy comp e te tjereve , ca te them tjeter.........
Ai qe futet ne systemin e dikujt tjeter ne menyre pirate dhe qe prish skedare te ndryshem ose vjedh materiale sic thua ti nuk quhet Hackers por Crackers qe thua ti wait for me by moonlight Hackers vertet futen ne systemin e te tjerve se jan te zote dhe bravo i qofte por nqs do ta dish ti nje hackers nuk i prish as grimcen me te vogel ati personi qe i ndodhet ne pc do thuash ti pse nuk i prish ? sepse ai ketu do te tregoj se sa i zoti eshte ti rri sa me gjate dikujt ne pc dhe gjate gjithe kesaj kohe ai i ben te ditur personit qe ju ka fut ne pc per mangesite e tija ne system. tema te tilla kam lexuar dhe degjuar ne shum emisione intervista per hackers. Koha ka treguar se hackers kane zen vend ne shume institucione te medha si Microsoft Telecomunicacion etc... sepse me pervojen e tyre jan te afte te kontrollojne systeme kjo eshte persa i perket Hackers problemi eshte se ne shqiptaret e kemi kuptuar nje cik si shtrember kete fjale dhe kemi qef qe gjithmon te bejm nje cik buje ose emer nqs doni me shume ka dhe nje liber qe quhet Hacker Exposed kush ja ka ngene ta lexoj do kuptoj me shume, faqe ka aq sa ka Visual Basic 6

Hackerim te Kendshem!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Hackers por Crackers qe thua ti wait for me by moonlight Hackers vertet futen ne systemin e te tjerve se jan te zote dhe bravo i qofte por nqs do ta dish ti nje hackers nuk i prish as grimcen me te vogel ati personi qe i ndodhet ne pc do thuash ti pse nuk i prish ?

:kiss: :kiss: :kiss: Ja dikush qe kupton /pf/images/graemlins/wink.gif

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga diavolessa:
[qb] Hackers por Crackers qe thua ti wait for me by moonlight Hackers vertet futen ne systemin e te tjerve se jan te zote dhe bravo i qofte por nqs do ta dish ti nje hackers nuk i prish as grimcen me te vogel ati personi qe i ndodhet ne pc do thuash ti pse nuk i prish ?

:kiss: :kiss: :kiss: Ja dikush qe kupton /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
uuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa e more vesh ti miiiiii??? /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/blush.gif

shqipe

Primus registratum

lejini llafet, kujt i intereson te shikoje kete link shum interesant

!! "ndryshuar" kush mendon se ka informacione dhe njohuri mbi hackers, crackers, lamers etj jane te lire te diskutojne ne menyra te tjera me te favorshme nga personat e tille e jo ne forume publike

Per adresa warez etj kujt ti interesoje te diskutojne ne privat !!

blackpimp

Primus registratum

O njerez, po ckeni more ju keshtu !?

Une pajtohem me Admiralin, Hackerët e vertet qendrojne LARG OPINIONIT, a mund ta kuptoni ju kete apo jo ?

Sa per TIP nuk eshte gje problem, po per te tjera, une ju them te mos ENDERRONI KOT !!!

POMPACIU

Forumium praecox

Kjo teme do te qendroje e hapur vetem per te diskutuar mbi pozicionin dhe mendimin tone mbi termin ne fjale: "HACKERS", besoj se shumica jone e ka ngatarruar ose akoma nuk e njeh kuptimin si fjale, e jo te publikojme informacione te cilat bien ne kundershtim me rregulloren dhe te drejten per berjen e tyre publike!

lor

Primus registratum

Po ju percjell nje pjese nga artikulli "Si realizohet një sulm informatik":

- Lamer : kemi të bëjmë me termin përçmues lindur për të treguar "wannabe hacker", ata që dëshirojnë shumë të futen në sistemet e të tjerëve, por që nuk arrijnë për një seri motivesh që nuk do të analizojmë këtu. Sigurisht shkalla e tyre e rrezikut është e ulët.

- Script-kiddie : i ashtuquajturi "djaloshi i script-eve". Siç e tregon edhe vetë emri, kemi të bëjmë me një individ zakonisht të ri në moshë dhe papërvojë, që përdor scriptet proof-of-concept të dobësive të një sistemi të shkarkuara nga sitet e specializuar, për të fituar hyrje të pa autorizuar në sistemet e mbrojtur në menyrë të pamjaftueshme. Edhe në këtë rast, kemi të bëjmë me një attacker me nivel rrezikshmërie relativisht të ulët: por, për fat të keq, shumë administratorë rrjeti vonojnë në aplikimin e patches dhe shpesh herë bile nuk janë as në dijeni të dobësive të sistemit të tyre dhe kjo ju jep mundësinë edhe script-kiddies të futen në një numër të madh sistemesh, që zakonisht përdoren si baza për sulme DoS (smurf dhe sulme të shpërndarë) apo si "buonce" për IRC (Internet Relay Chat). Eksperienca skarse e tyre i çon shpesh herë të kryejnë dëme pa dashje, prandaj duhet të kemi kujdes t'i mbajmë larg makinave tona, edhe pse përgjithsisht përfaqësojnë një kërcënim jo të madh.

- Cracker etik : kemi përballë një cracker që ka vënë zotësinë e tij në shërbim të legalitetit: ka një nivel skill të variushëm, përgjithsisht punon për shoqëri që merren me sigurinë informatike dhe kryen security probes, falë eksperiencës praktike të krijuar në terren. Teknikisht është më i rrezikshëm se një script-kiddie, por shumë rrallë mund të shkaktojë dëme.

- Cracker si profesion : midis tipollogjive të ndryshme të cracker ndeshim edhe në mercenarë të mirëfilltë, që paguhen për të grumbulluar të dhëna, zakonisht në fushën industriale (e në disa raste qeveritare dhe ushtarake). Sigurisht tepër të rrezikshëm, crackers si profesion janë të paktë në botë, por po t'ju qëllojë ta keni përballë duhet të mendoni të 'keqen'. Për t'i mbajtur larg sistemeve tanë dhe shpesh herë vetëm për të arritur të kuptosh që je duke u sulmuar nga ta, në fakt, shpesh është e domosdoshme adoptimi i masave të sigurimit të veçanta, si për shembull përdorimi i sistemeve të intrusion detection (IDS) automatikë, firewall me një konfigurim të pazakontë dhe sisteme mbrojtjeje pro aktive, përveç një serie të policy që parashikojnë "blindimin" e sistemeve tanë edhe nga ana e përdoruesit final (duke ndaluar përdorimin e passwords tepër të thjeshta dhe duke detyruar ndryshimin e shpeshtë të tyre, etj.). Rreziqet rriten në maksimum kur gjendemi përballë një tipi të tillë. Duhet të mos harrojmë që shpesh ky tip mund të jetë edhe një nga punonjësit tanë: prej këtu rëndësia e përcaktimit të policy që marrin parasysh edhe e mbi të gjitha sigurimin e brendshëm.

- Cracker paranoik : tipi i fundit i cracker-ve të ndeshur është ai i mbyllur, i heshtur, paranoik. Cracker-ët që bëjnë pjesë në këtë kategori mund të jenë më të rrezikshmit, për skill e tyre teknik dhe për psikozën e tyre. Kanë personalitet jo stabël dhe zakonisht janë tmerrësisht të aftë pë tu futur në çdo lloj sistemi të njohur apo jo. Për fat, janë të paktë.

- Hacker i mirëfilltë : zakonisht ekspertë sigurimi, të paktën për atë që ky term do të thotë, por jo vetëm, "hacker" janë me të vërtetë "magjistarë" të informatikës. Shpesh janë vetë autorët e sistemeve operativë që ne përdorim, kështu që i njohin deri në rrënjë: kush bën pjesë në këtë kategori rrallë herë sulmon sistemet që nuk i takojnë, por as nuk e përçmojnë mundësinë për të bërë herë pas here një 'hack' të mirë, shpesh pa u kujdesur shumë në se ligji e lejon apo jo. Nuk mund të konsiderohen të rrezikshëm (në kuptimin e dëmeve që mund të shkaktojnë) pasi skill i tyre teknik është tepër i lartë.

Kjo skemë është përgjithësuese, vetë underground është një ambient kompleks dhe në zhvillim e ndryshim të vazhdueshëm.

Artikulli komplet : këtu .

faust neu

Primus registratum

pershendetje,
une dojta te thosha vetem dicka per termin hacker,
qe kur flitet per KETA persona nuk duhen pasur parasysh ato qe thone mediat sepse shpesh here kane tendenca te trasformojne shume faktet sidomos per nje teme qe eshte akoma goxha e hapur. kur flitet per hecker nuk duhet pasur parasysh ai personi i mirei keq , qe degjohet shpesh neper publicitetin ekstremist qe u behet. kur flitet per hackera nuk duhet te konsiderohet kompjuteri si "SHKOPI MAGJIK" e hackerat si magjistaret, sidomos per ate ceshtjen me te rrahur dhe me problematiken qe eshte ajo e sigurise. kur dikush ka deshire te pershkruaj kete bote nuk duhet te kete parasysh personazhe si ato te filmit matrix por njerez normal si puna e LINUS TORVALDS, STEEVE JOBS (e shume pionier te tjere) qe nuk i kane dedikuar jeten e tyre te demtojne kompjutera per pasion, proffesion o ku di une se cfare tjeter thuhet.

konformizmi dhe shfrytesimi i pamase i teknologjive qe regullojne ( dhe tashme kane totalisht ne dore) automatizimin e informacionit beri para disa vjetesh (behet fjale per vitet 70 - 80) qe disa studente te inxhenierive informatike e elektonike te MIT te cilet kishin ne dore per arsye akademike software komercjal te shkruar jashtezakonisht keq u detyruan te ndryshonin dhe te HACK-ning ato programe per te fituar perj tyre me shume eficence. protestat e kompanive qe kishin prodhuar ato software ben qe ndaj ketyre studenteve te ndermereshin masa disiplinore te cilat arriten dhe denime penale. qe atehere ketyre heronjve te progressit dhe te perhapjes se dijes u ngeli nofka (e cila shpesh here u perdor edhe si mjet ofendimi kunder ketyre shkencetareve) HACKERS.