Jugosllavia e Re,Diskriminohet Kosova,nisma vetëm për interesa sërbe.
Thellohet skandali me projektin që parashikon krijimin e Unionit Ballkanik-i quajtur edhe ndryshe Jugosllavia e Re,Në nismat që parashikon ky Union diskriminohet Kosova,ndërsa në vend të pare vihen interest sërbe.Në nismat e rëndësishme ekonomike nuk përfshihet Kosova,ndërsa anashkalohet edhe Shqipëria,Megjithatë,Skandali më I rëndë qendron në faktin se pas këtijë projekti zhbëhet Pavarsia e Kosovës.Më konkretisht Sërbia I kërkon Shqipërisë të firmos marrveshjen,,e cila nuk e nje Kosovën si shtet të pavarur.Sipas marrveshjës se fshehtë e aprovuar nga qeveria e Sali Berishës në Malin e Zi,Kosova thirret të jetë pjesë e unionit me status të ndryshum me vendet e tjera të ballkanit perndimorë,Pra Serbia e fton Kosovën jo si shtet të pavorur,por si pjesë të saj.me pak fjalë Kosova është përjashtuar de fakto nga Unioni Ballkanik me vendimin e Serbisë.Megjithatë,Ky project Antishqipëtar,i rrezikshëm dhe skandaloz,nuk po hidhe ashtu siç e meriton.
Në marrveshje,Kosova trajtohet si një vend I dorës së dytë,me status të paqartë.Më konkretisht,Serbia dhe Mali i Zi kanë deklaruar,që Kosova mund të marr pjese në -Union-,në bazë të rezolutes-1244 të KS të OKB-së.dhe sipas parimit të neutralitetit ndaj statusit të Kosovës.Pra nisma Sërbe e nënëvlerson dhe e anashkalon shtetin e Pamvarur të Kosovës. si subject tësë drejtës ndërkombëtare dhe e trajton jo të barabartë me të tjerët.por si shtet të kategoris së dytë.Pra Shqipërisë I kërkohet të jetë pjesë e një Unioni ku dy shtete nuk e njohin Pavarsin e Kosovës.Po ashtu ,nisma është hedhur për diskutim kur në fund të vitit 2013.është nënshkruar marrveshja mes Sërbisë dhe Kosovës për normalizimin e mardhënijëve të tyre.në këtë kuadër Unioni Ballkanik minon marrvshjen Serbi-Kosovë.Megjithatë,nisma është mbështetur nga Komisioneri Eveopian për zgjërim,Shtefan Fyle.Ky I fundit e ka mbështetur nismen,edhe pse plotëson vetë kërkesat dhe interest e Sërbëve.Në takimin në Nju Jork,përveq Ministrave të Rajonit,kanë qenë edhe Ambasadorët e Sllovenisë dhe të Kroacisë.si dhe Komisioneri Evropian për zgjërim,Shtefan Fyle,ku është rënë dakord për në parim.