Cili Shfletues Mendoni Se Eshte Me I Miri?

Cili Shfletues Mendoni Se Eshte Me I Miri?

• Internet Explorer

Votes: 0 0.0%
  • Safari

• Te Gjithe

• Tjeter

• Total voters
    9

Sweety el

Locus omnem
Cili shfletues mendoni se eshte me i miri (sipas shpejtesise, dizajnit etj)?
Une mendoj se Google Chrome eshte me i miri pasi eshte me i thjeshte por edhe me i shpejte.

gurax

Pan ignoramus
Une perdor Opera si primar dhe si alternative te dyte Iceweasel, qe eshte Firefox i riemertuar per arsye te drejtash autori dhe licencash.

gurax

Pan ignoramus
Nuk e kam provuar ndonjehere. Di qe eshte me WebKit Toolkit ne baze. Me heqjen dore te Opera nga renderizuesi i tyre, me sa duket ai do te jete nje browser qe vlen te shihet, ne shtese te cdo lloj browser-i tjeter me renderizues Gecko (Firefox psh). Une perhere kam perdorur Gecko based dhe me pas dicka tjeter qe te ishte e ndryshme nga kjo. Deri me tashti kete funksion e ka bere Opera. Me ndalimin pothuajse ne vend te zhvillimit te metejshem te renderizuesit te saj nativ, do e zevendesoj me kalimin e kohes me dicka WebKit based, qe fare mire mund te jete Midori.

Amour

Valoris scriptorum
Ne fakt kam lexuar dhe kam degjuar per kete Midorin dhe jam kurioze te di:
Kjo Midori eshte shfletuesi qe nuk e instalon ne diskun dur te pc apo jo? Si mund te perdoret gjithmone ne perditshmeri, nje shfletues kur nuk eshte i instaluar ne diskun dur te pc? Ku do instalohet qe te perdoret?!
Nuk kam arritur ta kuptoj sistemin e perdorimit te kesaj qe perflitet per Midorin.

Al-Punk

Still here
Ne fakt kam lexuar dhe kam degjuar per kete Midorin dhe jam kurioze te di:
Kjo Midori eshte shfletuesi qe nuk e instalon ne diskun dur te pc apo jo? Si mund te perdoret gjithmone ne perditshmeri, nje shfletues kur nuk eshte i instaluar ne diskun dur te pc? Ku do instalohet qe te perdoret?!
Nuk kam arritur ta kuptoj sistemin e perdorimit te kesaj qe perflitet per Midorin.
Hey @Amour ,
Midori eshte nje shfletues i vogel qe mund te perdoret dhe nga nje USB Stick, por ne te njejten menyre mund te perdoren dhe te gjithe te tjeret.

Ajo qe me ka pelqyer tek Midori eshte distanca nga Google (search default eshte duckduckgo) dhe mundesite qe te jep per AdBlocker. Duket sikur fokusi i ketij si Shfletues eshte privatesia e perdoruesve! I vetmi problem qe kam pasur me te eshte perdorimi i proxy (nuk funksionon fare mbi windows, ndersa ne Linux eshte OK), por jane gjera qe po rregullohen.

Amour

Valoris scriptorum
Dhe nje pyetje kam : cmendon per shfletuesin Safari te apple? Kur e kam perdorur pak kohe nga kurioziteti me shume kur shkarkova itune, ne fillim dukej mire pastaj pas ca kohesh me bllokohej, faqet donin kohe te gjate te hapeshin, a ndoshta me ka ndodhur vec mua kjo. Por duke menduar qe apple ka goxha teknologji te mire mendova se dhe shfletuesin e tyre do e kishin te mire.

Al-Punk

Still here
Dhe nje pyetje kam : cmendon per shfletuesin Safari te apple? Kur e kam perdorur pak kohe nga kurioziteti me shume kur shkarkova itune, ne fillim dukej mire pastaj pas ca kohesh me bllokohej, faqet donin kohe te gjate te hapeshin, a ndoshta me ka ndodhur vec mua kjo. Por duke menduar qe apple ka goxha teknologji te mire mendova se dhe shfletuesin e tyre do e kishin te mire.
Mund te them qe kam pasur te njejten eksperience ne Windows :) Megjithate @gurax apo te tjere mund te kene me shume info

gurax

Pan ignoramus
Une asnjehere nuk kam perdorur Safari. Pervecse kur me ka rene rasti ne ndonje kompjuter te rastit qe nuk ka qene imi.
Por megjithate, te pakten nen Windows, antikrishti eshte iTune. E kam pare dicka te tille te ndodhe pafund here, ne te tera rastet te tere qe i pyesja pse nuk e hiqnin, pergjigja ka qene "iPhone nuk pergjigjet fare po nuk pate iTune te instaluar".
Ta gezojne statusin social dhe reputacionin e fituar me "lodren e tyre te preferuar" te tere ata qe kane iPhone. :p

Al-Punk

Still here
Firefox besoj eshte me i miri edhe i lehte per tu perdorur
Firefox eshte permiresuar goxha me keto versionet e fundit, sidomos me v 31.
Me pare kishte nje fare kohe qe ishte shume i ngadalte!
Interesante qe kam lexuar qe Chrome vret shume baterine e laptop (dhe ngarkon CPU calls te shumta).

Dreamer

Under the Dome
E lexova dhe une thone qe konsumon baterine e laptopit qe perdor windows 25 tek 30% afersisht

Al-Punk

Still here
E lexova dhe une thone qe konsumon baterine e laptopit qe perdor windows 25 tek 30% afersisht
Jo vetem Windows, edhe ne iOS.
Nje diskutim ne nje forum tjeter ku tregohet se si kohezgjatja e baterise pergjysmohet nga Chrome:

I installed Chrome and my battery life with minimal usage went from 6ish hours to 3...

I closed out and opened firefox, and it went back to the 6ish.

I calibrated my battery and retried again.... Chrome still decreased battery life a lot.

Weird? Anyway, I have since uninstalled Chrome.... wondering if anyone else noticed this?
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=918783