Cfare te bej me nje Pentium 133 Mhz machine?

Prodigychild01

Primus registratum
Cfare te bej me nje Pentium 133 Mhz machine?

E kam nje HP vectra me processor Pentium 133 MHz dhe me 64 Mb Ram.

E perdora me perpara per firewall, po eshte gjithe ajo kuti e madhe, dhe punen e firewallit ma ben nje Netgear Router qe eshte sa nje kuti cigaresh.

Keshtu qe desha te di mendimin tuaj, se mos ka ndonje perdorje interesante, ndonje lloj Linux, apo ku ta di une se cfare. Hapesire kam ne shtepi, por po nuk pata asnje lloj perdorimi do ta hedh ne plehra.... Si thoni juve?

109UV

Primus registratum
Re: Cfare te bej me nje Pentium 133 Mhz machine?

mund ta perdoresh nqs krijon ndonje "laborator" per studime etj per kompjuterat. megjithate, i njejti funksion kryhet shume mire dhe me virtual machines ne vmware...mjafton nje PC normal...dhe fap ke 3-4 makina per laborator.

...ik dhuroje per ndonje shkolle ne afrike. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Cdo te thuash me "Laborator"? Apo mos e ke fjalen per Muze? Thashe se mos ka ndonje "flavor" unix qe nuk eshte shume i komplikuar qe mund ta instaloj e ta le te djegi korent /pf/images/graemlins/laugh.gif . Provova FreeBSD po nuk pata sukses. Ndonje lloj linux qe kerkon minimum hardware, dhe qe eshte vetem command line.

Mandrake e RedHat kerkojne kompiutera te fuqishem per shkak te Window system qe do force grafike e shume memorje.

Dua sygjerime.... se do ta hedh ne plehra do ta hedh /pf/images/graemlins/laugh.gif

geek

Primus registratum

Do te besh figure te bukur dhe te jesh i nderuar?
Beje sevap te ndonje shkolle ose kopsht, ndonje shoqate, organizate e ku ta di une, ata qe kane pak nevoje per aplikacione te nderlikuara dhe qe kerkojne high requirements.
Po i shtoj edhe un printerin tim Epson stylus440 se po nuk e flaka do ta bej kafaz pellumbash.

aspahiual

Primus registratum

1)Fale me ndonje shkolle ne Shqiperi se akoma jane me makina shkrimi te kohes se p..dhes,do ta dine shume per nder.
2)Ose hyp ne tarrace dhe hidhe nga tarrace se do bej nje zhurme te lezetcme:)(kjo rruga e dyte eshte e provuar:)

lir

Primus registratum

shite ne ebay si relike..une shita nje dual pentium2 motherboard+proc., qe atij mikut qe e bleu i vajti me shupe dergimi postar sesa ajo qe me pagoi mua /pf/images/graemlins/laugh.gif
Te perpiqesh ta dhurosh me noi shkolle ta japin me shpulle se perdorin athlon64 dhe pentium 4...e sa per ne shqiperi, besoj do preferonin te shkrunin me dore sesa te mesonin komandat e saj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sineri

Forumium praecox

:goofy: Hihi, edhe unë e kam një kompjuter jo edhe aq të thjeshtë që mendova ta shes por siç po thuhet këtu vaj halli... /pf/images/graemlins/laugh.gif