Cfare formati

TIGRI-AL

Primus registratum
Cfare formati

hej kam disa foto te nxjerra nga nje aparat digital dhe i kam hedhur ne Pc
Tani ata ruhen ne formatin JPEG pasi dhe ne kete format dalin nga aparati tani dua ti ngacmoj pak pra te punoj me to dhe nje i njohuri im me tha se fotot po ti ruash ne formatin JPEG sa heri i hap aq here humbasin dhe te dhena ((ky personi eshte fotograf))
Prandaj kush nga ju din dicka me teper te me thote ne cilin format ti ruaj ato foto qe te jete dhe nje cilesi e mire mos ta humbin pas punes me to
Thank

aspahiual

Primus registratum
Re: Cfare formati

Hera e pare qe po e degjoj kete...une shumicen e fotove i kam ne JPEG dhe s'kam asnje problem.
Ai ndoshta mund te jete fotograf shume i zoti por ne kete rast ja paska futur kot

ludwig

Primus registratum

Ai ka dashur te thote 'sa here qe i ruan' mbase. Meqenese jpeg eshte nje 'compressed format', mund te humbasi nje pjese informationi sa here qe i ruan(sidomos kur perdore programe te ndryshme qe, si rrjedhim, perdorin edhe menyra te ndryshme ngjeshjeje). Bmp eshte format qe ruan c'do pixel ne RGB dhe nuk mund te ket humbje informacioni, por per photo nuk eshte i pershtatshem sepse do te marri rreth 10MB per nje photo. Nqs do te modifikosh nje foto (jpeg), menyra me e mire do ishte te perdoresh foton origjinale, jo ate qe e ke ruajtur shume here.

shendet

el_che

Primus registratum

puno ne fillim fare me .psd, edhe me layer te ndryshem, pasi mbaron pune, futja save as, edhe jepi extension si jpeg, gif, ose tiff. NJelloj jane...

Princi i Bardhe

Primus registratum

edhe mua me kane keshilluar gjithmone te perodr jpg si format dhe ne ato qe am lexuar thuhet qe eshte shume i mire dhe persa i perket fazes se modifikimit une punoj ne photoshop me psd dhe pastaj kur maroj i ruj me jpg....