C'fare eshte falja???????

abs

nuk e di...
Re: C'fare eshte falja???????

Fillimisht postuar nga Garuzhda:
[qb] Nje mendim!
Te falesh do te thote dobesi apo fisnikeri????????? [/qb]
simbas meje te falish nga dobsia do te thote te thellosh vehten ne nje vujtje me te thelle...kjo e ben kte njeri dhe me te `ngushte`...

...dhe te jesh ne gjendje te falish...dmth te kapercesh dhimbjet/vuatjet...kjo ndjienje e fisnikeron tjetrin...

--------------------

...nese do te bleshe nje Shtepi te re, bleja te Birit se e shet lire...

Lucia

Primus registratum

Mendimi im qendron tek vlera e gabimit, dhe pastaj tek arsyetimi i te falurit apo jo...
Nuk e quaj faljen as dobesi dhe as fisnikeri.
Faljen qe quaj nje ndjenje arsyetimi dhe logjikimi, qe ben njeriun te mendoje per vleresim te sakt.

Te falesh eshte te jesh i lire me vetveten tende, pasi e kunderta e "faljes", po them "urrejta", shkatrron, personin tjeter dhe gjithashtu vetveten. Gjithashtu them se falja eshte gjeja me e veshtire per nje njeri te bej.
Pa harruar se njeriu vetem nje her jeton, dhe per te falur duhet te vendoesh vetveten ne pozicionin e personit tjeter, ne menyre te tille qe te heqesh cdo lloj antogonizmi qe ndjen per ate person, nqs eshte e merituar. Dhe nqs ndjen se falja eshte e mirfillte them se duhet jo vetem ta ndjesh ne veteveten faljen, por edhe t'ia besh personit tjeter te ditur per falje, por natyrisht pas faljes jo cdo gje do te jet sic mund te ket qene me pare.

Mendimi qe dhashe me lart eshte mendimi im ne pergjithsi, POR, ne jeten time rale kam patur nje rast per te falur, dhe e kam fshire ate mednim per falje nga mendja ime, duke i rene jo nje vize por dy apo me shume viza, personit.........
Shpresoj qe mendimi im u kuptua sado pak nga ju GARUZHDA...

Garuzhda

Primus registratum

Si jeni ju andej nga Knadaja, gjith filozofi, nejse e rendesishme eshte se e kuptova mendimin tend.

Lucia

Primus registratum

Ju falenderoj qe e kuptuat sado pak filozofine time, pasi ju kerkuat nje mendim, dhe e rendesishme eshte qe mendimi te kuptohet. :rockband:

TEA

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] simbas meje te falish nga dobsia do te thote te thellosh vehten ne nje vujtje me te thelle...kjo e ben kte njeri dhe me te `ngushte`...

...dhe te jesh ne gjendje te falish...dmth te kapercesh dhimbjet/vuatjet...kjo ndjienje e fisnikeron tjetrin...

[/qb]
mendimi im i njejt

Garuzhda

Primus registratum

E vertete. Sikur te perdorej goma shume gjera do ishin ndryshe ..........;

stela thika

Primus registratum

jam pak a shume e mendimit me "oh shpirt".
personalisht nuk e konsideroj faljen as dobesi dhe as fisnikeri. dhe me ka rastisur te fal njerez, por edhe te kerkoj falje. varet dhe tek situata dhe tek personi. cdo njeri pastaj e interpreton sipas mendimit te vet.
dhe mendoj qe do ishte shume me mire sikur njerezit te falnin pak me teper dhe te toleronin gjithashtu pak me teper, pasi do sillte nje ndjenje paqeje.
meqe jemi tek tema e "faljes".
cfare mendoni per "gjakmarrjen"?
a eshte me mire te falesh, apo te hakmerresh???