Cfar Kuptimit/Vleret ka pass Gjiroja e Pjaces ne Jeten e Shkodraneve???

skipe

Primus registratum
Cfar Kuptimit/Vleret ka pass Gjiroja e Pjaces ne Jeten e Shkodraneve???

Dikur kena than: Hajt se pa dalim nji Gjiro n´Pjace! Fakti qe Gjiroja, si vend takimit ose shikimit, ka passe nji Vend te vecante ne Jeten e Shkodraneve. Nuk e di a existon ma kjo Gja por jam i bindun se shumkush, Kujtime e Perstüpje te vecanta permbi Gjiron ka.

Te fala

Skipe

bellisima

Primus registratum
Re: Cfar Kuptimit/Vleret ka pass Gjiroja e Pjaces ne Jeten e Shkodraneve???

aaahhhhhh /pf/images/graemlins/frown.gif Ca m'ka marr malli per at Piace

skipe

Primus registratum

Hallo Star,

Koha jeme e Pjaces asht Viti 89-92.
Sidomos Koha e Pranvers dhe e Veres ishin aahhh! Ca me than, ka ik aja Kohe e kann met vetem Kujtimet. Metamam se Jeta asht zvillu e shume Gjana jan ba ma te bukra e ma te mira, por aja Njenja ( nuk po di me e pershkru) kur kena pa njeni tjetrin dhe ajo Era e Blinit jann t´papersritshme. Náte Boten e vogel tonen kerkojshim me kene te medhenj, ne ato Andrrat tona exentrike kerkojshim me ken Heroj. Ne Fund u ulshim te Trotuari e merrshim Dyrnjan neper Goje. (sa mire une, me Rime tuj shkru)

te fala

Skipe

dorado brushtulli

Primus registratum

skipe,m'ke lane pa goje!!!le qi i ke ba' te bukra njata vargje,po kan edhe nji kuptim te thelle e jane e verteta taman.mu ma ke çu' zemren peshe,sepse njaj ka ken per fat te keq qefi jone i vetem,"piaca"...un baj xhiro perdite ne piace,ne mendjen teme...,perdite.mirupashim neser

bebi

Primus registratum

m'kujton vedin qe e kisha harru... m'kujton vedin tu ec, m'kujton ftyren teme, njerzit qe takosha rruges e miqte e mi t'vjeter...
me vjen nji flash back, skena, ftyra, bar-s, akullore, ato masditet e fresketa e faret e pjekuna. Kam shume nostalgji, per ma teper se kam gati 5 vjet qe nuk kam kene ne shkoder. Heren e fundit kur isha, nuk me shijote ma gjiro-ja si dikur, megjithate t'zgjote emocione se m'kujtote at pjese te vedit tem qe kisha harru.

shkoder, m'mungon!

shkodranja si shpirt

Primus registratum

ME VERTET TASH QE PO FLITNI PER PJACEN MKA MARR MALLI SHUM VEC PJACA NA KA PAS BASHKU

Never Alone

Primus registratum

Pijaca,

Me djemte e ulur neper kafene, disa rrinin ne trotuare duke biseduar me shoket, edhe duke marre neper goje gjitha vajzat qe kalonin. Her me dashje e her pa dashje, e hillnin ndonji "koment" per menyren e veshjeve dhe paraqitjes se vajzave. Nganjeher te shanin e nganjeher te livdonin, mvaret se sa qef e kishin njeri tjetrin ose se sa shume e urrenin ....

Vajza, dilnin me 3-4 shoqe, te veshura si me mire, kishte edhe nga ato qe dilnin me prinderit ose me shoqerues me te rritun qe ecnin disa hapa me mrapa. Benin sikur po ecnin dhe muhabeti u shkonte vije, por me bisht te syrit shikonin majtas djathtas "a kishte dale ai sonte ne xhiro?" Pastaj ktheheshin edhe benin nje xhiro tek shatervani, takonin ndonje shok ose shoqe. Me pas diskutonin me njera tjetren, e pashe, a e pave, si na u vu mrapa, cfare idjoti, si nuk merr vesht?

Ca t'them sa vet kane dale me u pa aty, sa vet kane ra ne dashuri, sa vet edhe jane martu tuj ba njat shetitje ... ah pijaca qofte beku.... :rolleyes: :cool: /pf/images/graemlins/smile.gif

Diddy19

Su@mi

Kush e din sa hapa asht e gjate Pijaca???Hmmmm ,nqs doni po jua them une .E kam mate 4 vjet pllam per pllam,po s di pse kurre nuk me delte njelloj. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Danae

Primus registratum

eh ere bliniiit,dhe akulloret pasditeve,pastaj rrugica e bankes... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

Gjeneral-Berdica

Primus registratum

Piaca!

Aty une, per te paren here,
i emocionuar, si shume te tjere,
epshit vetiak i bana nder,
edhe peshkun, e xuna dhe i mora ere!

Gjenerali!

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Danae:
[qb] eh ere bliniiit,dhe akulloret pasditeve,pastaj rrugica e bankes... /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
ummmmmmmmmmmmmmmmm akulloret e Beqirit!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Kush e din sa hapa asht e gjate Pijaca???Hmmmm ,nqs doni po jua them une .E kam mate 4 vjet pllam per pllam,po s di pse kurre nuk me delte njelloj. /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Po ke ken tuj u rrite moj vajze,pernjat nuk te ka dal njilloj , ti tuj u rrite dhe kama tuj u rrite /pf/images/graemlins/tongue.gif (vetem per humore)

me thane te drejten ne shumicen e rasteve "xhiroja e pijaces" u dukte si nje "demostrate" pa leje.

Por gjithsesi ne mungese te kushteve dhe mundesive te njerezve per me u argtue ne mnyra dhe vene te tjera i ka pase vlerat e veta pozitive.

meris

Primus registratum

sa kisha dasht me e ba nje gjiro itesh ne pijac qe c /pf/images/graemlins/laugh.gif ilsin pash zoten a thu e ka kush,a asht ndokush prej jush qe e ka mbyll i fundit.pritni se smarova me andrren teme,masandej tu shku per ne shpi kisha hanger nje buk e qebab e e kisha myll me akulloren e beqirit.

emiljo

Primus registratum

Kaq shume pelqehet gjiroja ne pjace ne Shkoder sa shume mire mundesh me ia vu emrin Kanali i Pjaces. Mjafton te ndalesh per nji moment dhe brenda 10 minutash, nuk po tham se i fikson, por te pakten t'i kap syni tane shkodranet "me jerz e pa jerz", me ja pas lakmi edhe stilistat ma te famshem te botes: Bluza Versace fallco, canta grash Dolce e Gabana, parfumna qe me ti qit hundet ne toke. Shyqyr qe i kane asfaltu ata pak rruge se tash shkodranet "me jerz" munden me e cu edhe ma shume kryet perpjete kur dalin neper pjace me "u reklamu"...dikur kur s'kishte ala benca te viteve '80 e benca te vjedhun te 2005 (saqe as vete gjermanet nuk i kane pa neper rruget e tyne")shkodranet nxjerrshin me shetit bicikletat kineze te lame e te pastrume e ne gjendje te mire, saqe kur i shifshe me biciklete ne dore me te thane mendja se a shpu ndonji rrote, a s'punojne frenat, zinxhiret e ku di vete...jo mor jo...bicikletat ishin ne forme! Tesh dalin me makina, fatkeqesisht nuk munden me i kap per "doret" e me i shetit, por bajne te pamujtunen shoferat me zinxhir kalit arit ne qafe, me muziken rep, Hip-hop, xhez, compilation, folk shqiptar ose kosovar ne kupe te qiellit, me nje shpejtesi here te ulet e here te nalte simas rrethanave, me terhek vemendjen e qytetareve me kryet perpjete...e kote...e kane kaq shume kryet perpjete shkodranet, saqe shoferave me zinxhira arit iu duhet me ndrru profesion...ne pilota aeroplanit.
Pjaca, vendi i kafeve, ku shkodranet e papune konsumojne 25 ore ne dite nji kafe me uje te gazuem, marrin neper goje pjesen tjeter te Shkodres, diskutojne per ndonji plan grabitqar, viza fallco apo...tallen me njerezit e ndershem e qe perpiqen me i dhane kuptim jetes, njerezit me nje ideal ne koke qe duan te tregojne se ne Shkoder mund te jetohet edhe ndryshe, me mire, me me pak probleme, qe duan te tregojne se Shkodra eshte nje vend i bukur, por me te bukur e bejne njerezit, nese e duan nje gje te tille, qe varferia, mjerimi, depresioni, stresi nuk mbyten duke kaluar ditet neper pjace apo kafenete e saj, qe te shikosh punen tende e jo te te tjereve eshte nje vlere e madhe, eshte edukata e atyre njerezve qe dikur Shkodren e kthyen ne nje vend te admiruar dhe te respektuar nga shume vende kulturore europiane.

sirius

Primus registratum

Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Kush e din sa hapa asht e gjate Pijaca???Hmmmm ,nqs doni po jua them une .E kam mate 4 vjet pllam per pllam,po s di pse kurre nuk me delte njelloj. /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Tash mu kujtove po ti maj je ajo qe perdite ne mengjes e gjeshim tu ba hapa?Paaaaaaaaa e ne vraj trunin Ca kishe (thame paska dal menc vajza per nder)

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Joe Somebody
Po ke ken tuj u rrite moj vajze,pernjat nuk te ka dal njilloj , ti tuj u rrite dhe kama tuj u rrite (vetem per humore)

Une tu u rrite??Ku me e marre me u pas rrite ndej fije!!.Edhe tesh 15 vjece jam me mend!

Mandej mu s me delte kurre njelloj nr.i hapave sepse rruges shifsha ndej djale te bukur,e me metshin syte ne te,e kshuqe harrosha te cili nr.kisha mbet. :smash:

luani

Primus registratum

shetitja ne pijace per disa shtyrje kohet ,
/pf/images/graemlins/smile.gif

Gjino

Primus registratum

me ju than te drejten tanve na ka marre malli per pjacen per gjiron e atij vendi sidomos dite shtunde e dile ai kallabllek athu se ska met njiri ne shpi.Dikur fillote gjiroja te dugajt e reja e u ktheshim te gastranomi.Te dilave ne mramje sa fillote rubrika sportive ne radio shkodra ne oren 19.30 u ndalshin tane te autopolantat ** kan ken te 5 herojt e vjeter e te posta.Me 1 maj u hapte edhe lulishtja(1 maji).Maj mend se dikur ne vendin ku jan ken 5 herojt e vjeter te lulishtja per cdo muj maj u vete tribuna e jepshin ndermarjet me rradhe koncert dhe cdo te diel ne stinet pranvere vere kishte koncert.Po kur vite pôlicime na vu gjobe se na gjete te ulun ne pexheret e dyqaneve e te bunkerat te posta.Njashtu keq keq por ka ken pjaca vendi ku u takojshim tane e njifnim njeni tjetrin.Pjaca a ken vend takimi edhe per malcort e katundart kur u ulshin qytet,kur u ulshin prej autobuzit i thoshin njeni tjetrit ku po takona Te buk e tamli e te 5 picullakt(buk e tamli ka ken mengjezorja ne pjac ku u ba pasticeri Dibra dhe 5 picullakt ka ken 5 herojt e vjeter te bardhe).Ka pas e shum gjana tjera te bukura ** tesh spo mkujtohen por dot shkruj ndoj here tjeter :rockband: :rockband: :rockband: :rockband: