CD-R 90Min - 870MB

GuJack20

Primus registratum
CD-R 90Min - 870MB

Ne nje dyqan ne Tirane me ne fund gjeta CD-R 90Min dhe arrita te hedh ne To nja dy filma qe ishin nga 790MB dhe deri tani i kisha mbajtur ne Hard-Disk. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per ti shkruar si CD ishte çik problem per shkak se Nero i njifte si 700MB dhe duhej ti beje me Overburning. /pf/images/graemlins/smile.gif

Burim

Primus registratum
Re: CD-R 90Min - 870MB

GuJack, mund te japish pak me shume sqarime per Overburning, si arrihet deri te ky opcion te Nero-ja?

Sa MB jane keto CD-R 90 min.?

GuJack20

Primus registratum

Burim...ato cd thone 90Min - 870 MB...une i provova dje me deri 790MB...me shume nuk e di a mbajne. Une kam nje cd-writer LG - GCE-8520B.
Persa i perket Overburning ate mund ta perdoresh edhe me cd normal 80Min...kam hedhur deri ne 705MB (me shume sma ka mbajtur te hedh se mos demtoja driverin)...

Informacion me shume mund te gjesh tek:

http://www3.sympatico.ca/brad.ormsby/spazmoge n.htm

Mendoj ta perkthej ne shqip si faqe sepse dikujt mund ti interesoje /pf/images/graemlins/smile.gif

dimir

Forumium praecox

Une e kam djegur nje CD audio 88 min. Kishte pak probleme ne dy kenge nuk e di ne e kishte fajin CD apo kenga, megjithate ai zinte 25 kenge.
Per aktivizimin e Over Burning do t'ju shkruaj nje dite tjeter se tani eshte shume vone.

TEO

Primus registratum

Guje po c'ne qe ke pritur aq shume e i ke mbajtur ne HD. Perdor VirtualDub plako dhe ndaje ne dysh a ne sa pjese ne duash. Sic e kam bere une me fantozzin psh.
Kisha Il secondo tragico fantozzi nja 770 MB dhe Fantozzi il Ritorno 620 MB. E ndava ne dysh. Kam Secondo Fantozzi 700 MB ne nje CD dhe pastaj Secondo 70 MB = 620 MB Ritorno = 690 MB ne CD tjeter.

GuJack20

Primus registratum

Dyqanin nuk e them dot ketu se mos meret si reklame...mund te vish te me takosh mua Dude...

O Teo, une kam pritur per vete faktin se s'doja ta coptoja filmin ne dy pjese. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dr-DivX

Primus registratum

Me siguri ne Shqiperi -> Tirane tani gjen cdo gje.

Ne Gjermani kane dale edhe CD me 99 min. dhe te paret qe i kane ber hedhur ne treg jane ata te firmes se njohur S.A.D ( MOVIE JACK). Shume nga ju e dine se cfare eshte MOVIE JACK.

P.S. Ka shume qe mund te zhgenjehen nga CD me kapacitet prej 99 min sepse nuk jane comaktibel me te gjithe Cd-writers.Ne keto CD -behet edhe nje sqarim se me cfare writeri duhet te shkruash.

Dihet pazari qe tani me mire eshte te marresh fima nga interneti ne Divx dhe xvid format (ose 3vix delta-> codec i ri qe lexon te gjithe formatet e divx).dhe keto formate Kalkulohen me disa programe te vogla qe i quajne Calculators per te hedhur komplet filmin(movien ne nje CD 700 MB dhe me cilesi te paster).
Edhe Divx po hyn relativisht shume shpejt ne treg.
Dvd-playerat (ato per TV) qe lexojne edh divx kane dale.
Shkurt muhabeti divx eshte nje codec qe po merr permasa gjigante si MP3 ne kohen e vete.

Por edhe ti ndash CD nuk eshte ndonje problem i madh.

Une per te ndare divx perdor "VIRTUALDUB" dhe "AVI CUTTER"
Per te prere (S)VCD(mpg file me sakte) ka akoma me teper. une perdor "TMPGenc dhe" "VCD CUTTER"

Shkurt muhabeti CD normale themi me kapacitet te madh jane akoma jo rezistuese me te gjithe CD-Writers.
Per me teper DIVX XVID DVD (S)VCD SUBTITLES
Klicko ne signaturen time.

Ciao deri ne shkrimin tjeter!

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] Ne nje dyqan ne Tirane me ne fund gjeta CD-R 90Min dhe arrita te hedh ne To nja dy filma qe ishin nga 790MB dhe deri tani i kisha mbajtur ne Hard-Disk. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per ti shkruar si CD ishte çik problem per shkak se Nero i njifte si 700MB dhe duhej ti beje me Overburning. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
GuJack20 kam degjuar qe kane dale cd edhe me 15 GB /pf/images/graemlins/smile.gif jane cd normale si ato qe mbajne 700 MB.
ne shqiperi nuk ka...

Vangjush

Primus registratum

Po cd normale jane. Po ato perdoren vetem per te hedhur filma ku mund te shikohen ne nje dvd. Kurse cd 700 mb kane nje ndertim krejt ndryshe qe ndryshon shume nga ajo qe jane 15gb.

ByTeCollEktR

Primus registratum

me daljen e lazerit blu do te arrihet nje kapacitet edhe me i madh ne cdr-te. kjo per shkak te gjatesise me te vogel te lazerit blu. dhe me siguri keto jane ato cd-t 15gb. ai overburni i neros nuk parapuno gjithmone, dhe edhe nese punon ne cd drive tend, ka shume mundsi qe te mos punoje te cd drive te tjere. me mire eshte ti fuses nje te preme me virtual dub dhe i bo direct stream copy, pun 3 minutash.

renea

Primus registratum

Kam nje CD-RW/DVD combo drive (samsung), dhe dje per update te Roxio easy Basic 5.X ne Bascic 5.3.5.
Problemi qendron se dua ti bej upgrade programit ne Easy 6 platinum, qe te lejon te besh DVD/Vdvd/PictureCD? dhe shume shume gjera te tjera te permirsuara nga Basic 5.

Pyetja ime: A mund te bej une DVD me muzike dhe animacione kur kam vetem nje CD-RW/Dvd combo drive, apo mos duhet te instaloj DVD-RW drive me pare?

Flm