Cd 800 Mb

Laidi

Primus registratum
Cd 800 Mb

Pershendetje!
Kam marre 2 cd bosh qe me duhen per te bere burn nje material te madh. Njera thote 800 mb dhe tjetra 875 mb. Kur i fus ne kompjuter per ti bere write te dyja dalin qe jane me 700 mb dhe jo me 800 dhe 875. I kam marre nga vende te ndryshme dhe jane origjinale. Nuk e di ca problemi kane. Neqoftese ndonjeri e di kush eshte problemi, mund te ktheje pergjigje.

regele

Forumium maestatis
Re: Cd 800 Mb

Une disqe te tilla i djeg me Nero (mundesisht duhet te kesh nje variant pak me te ri) dhe pavarsisht se ne fillim disqet nuk duken te kene me shume se 700 mega, atehere kur fus data (mbi 700 mega dhe afersisht aq sa eshte kapaciteti i diksut), nuk eshte as nje problem qe disku t'i mbaje dhe djegja behet me sukses.
Kaq di, kaq te them !

xhaxhi_eli

Primus registratum

Me Nero Burning rom (cilido version)

Shko tek File -> Preferences -> Expert Features

Bej aktive Enable Disk-at-once CD overburning
Dhe poshte saj ke minutazhin

Bej hesapet /pf/images/graemlins/tongue.gif sa minuta eshte nje CD 800MB.

CD Burneri duhet te suportoje overburning. Nqs nuk e suporton ... mos u lodh kot

durrsaku

Forumium maestatis

Kater te keqijat e overburning:

1-Nuk mund te shtosh me shume se 2,5-3 min(rreth 22 M) nga ajo qe deklarohet nga prodhuesi i CD
2-Overburning krijon CD jashte standartit, dhe ka shume mundesi qe CD i masterizuar te jete i palexueshem
3-Mund te demtosh masterizatorin
4-CD-ROM-at e vjeter(nen 24x) kane veshtiresi ne leximin e CD-ve te masterizuar ne kete menyre

Bej nje prove dhe testo CD e masterizuar me CDCheck
Susekse :wave:

Laidi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] Me Nero Burning rom (cilido version)

Shko tek File -> Preferences -> Expert Features

Bej aktive Enable Disk-at-once CD overburning
Dhe poshte saj ke minutazhin

Bej hesapet /pf/images/graemlins/tongue.gif sa minuta eshte nje CD 800MB.

CD Burneri duhet te suportoje overburning. Nqs nuk e suporton ... mos u lodh kot [/qb]
Faliminderit per informacionin o Eli. Megjithate me sa duket cd-writeri im nuk suportoka overburning mode.

Laidi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DuWSaKu:
[qb] Kater te keqijat e overburning:

1-Nuk mund te shtosh me shume se 2,5-3 min(rreth 22 M) nga ajo qe deklarohet nga prodhuesi i CD
2-Overburning krijon CD jashte standartit, dhe ka shume mundesi qe CD i masterizuar te jete i palexueshem
3-Mund te demtosh masterizatorin
4-CD-ROM-at e vjeter(nen 24x) kane veshtiresi ne leximin e CD-ve te masterizuar ne kete menyre

Bej nje prove dhe testo CD e masterizuar me CDCheck
Susekse :wave: [/qb]
Ne fakt desha te beja burn nje film me kapacitet 820 mb ne nje cd 878 mb qe digjej vetem me overburning mode. Spo dija ndonje menyre tjeter per te kopjuar filmin qe kam ne harddrive. Po di ndonje menyre tjeter per te marre filmin nga harddrive do me liroje pune.

xhaxhi_eli

Primus registratum

1. Ndaje ne 2 pjese (shpenzim 2 CD)
2. Provo ta kompresosh me ndonje nga codecs te fundit (me virtualdub) dhe mbase ja del ta besh me te vogel se 704MB