Caldera OpenLinux

GuJack20

Primus registratum
Caldera OpenLinux

Hej djema. Ka punuar ndonje nga ju me Caldera Openlinux? Une jam duke testuar versionin server per menyren si mund te konfig nje Half-Life Counter Strike Server per LAN...
Gjeja qe me bezdis eshte se si standart ky version starton X automatikisht. Di ndonjeri si mund ta heq si opsion?

bledar komino

Primus registratum
Re: Caldera OpenLinux

ne linux/unix ka 5 a 6 menyra per te boot-uar. Kerko nje file konfigurimi ne repertorin /etc. Duhet te quhet diçka si *.rc. Nderro menyren e startimit ne 2 ose 3(multiuser with network).
Nqs caldera perdor LILO, ka mundesi t'a nderrosh direkt duke konfiguruar LILO

bledar komino

Primus registratum

Me fal "Guzhak", po me 1 janar ishim "ca si pe feste"...dhe pergjigja permbante disa pasaktesi. Per me lshue linux ne nje menyre tjeter nga Xwindow, kerko "/etc/inittab". Nderro vetem nje linje "id :3 default" per te startuar psh ne "multiuser with network" etj etj.

gurax

Pan ignoramus

Gujack, une nuk e di se si e ka Caldera filozofine e boot sequence dhe boot levels. Debian X e starton ne level3, RedHat dhe SuSE e startojne ne level5 dhe ka shume mundesi qe edhe Caldera te jete me filozofine e ketyre te dyjave.
Ne /etc/inittab ka nje linje qe eshte e formes:
id:5:initdefault:
Nese e ke keshtu shnderroje ne:
id:3:initdefault:

Sipas supozimit se RH/SuSE/Caldera kane te njejten filozofi per boot sequence, duhet te jete qe level3 ta kete *without* desktop manager start.

Ah se per pak harrova.. Gezuar te tereve vitin e ri. /pf/images/graemlins/smile.gif

---------------------
"When God created sunrise, He was trying to copy your smile."