Alba Palushi
Primus registratum
Bulevardi"Vargje per Shkodren"
Sic e shikoni nga titulli,mendova qe te gjithe qe ndiejne per kete qytet te mrekullueshem te Shqiperise te hedhin ndjenjant e tij ne vargje apo ne proze.Ne menyre te vecante ju kerkoj atyre qe ndollen larg ketij qyteti,qe te shkeputen nga rutina e dites e ti kushtojne disa minuta vetvetes duke shetitur ne bulevardin"Vargje per Shkodren".
Sinqerisht nuk ka nje dite qe nuk e kujtoj e qe nuk flas me qytetin tim ,kam shume mall,e kam shume kujtime per te .. e nje nder frymezimet e rastit eshte edhe kjo Vjershe qe sot e shkruajta ne momentet kur po punoja...
LIQENI I QYTETIT TIM
Sa enderrat i thura nen mjegullen tende,
Sa shpresati forcova nen afshin tend,
Sa here qavaduke puthur lageshtiren tende,
Liqen i bukur liqen.
Sa here kompozova muziken e te dashuruarve,
Sa here fsheha sekretet nen vorbullen e rrembimit tend,
Sa here u ndjeva e dashuruar nen flladin tend,
Liqen i bukur liqen
Tani ndollem larg,vertet shume larg,
ndoshta ti mendon se jam dashuruar me liqen tjeter,
Sa here malli me ngrin lotet mbi faqe,
Aty ndollesh ti i dashur Liqen.
Sic e shikoni nga titulli,mendova qe te gjithe qe ndiejne per kete qytet te mrekullueshem te Shqiperise te hedhin ndjenjant e tij ne vargje apo ne proze.Ne menyre te vecante ju kerkoj atyre qe ndollen larg ketij qyteti,qe te shkeputen nga rutina e dites e ti kushtojne disa minuta vetvetes duke shetitur ne bulevardin"Vargje per Shkodren".
Sinqerisht nuk ka nje dite qe nuk e kujtoj e qe nuk flas me qytetin tim ,kam shume mall,e kam shume kujtime per te .. e nje nder frymezimet e rastit eshte edhe kjo Vjershe qe sot e shkruajta ne momentet kur po punoja...
LIQENI I QYTETIT TIM
Sa enderrat i thura nen mjegullen tende,
Sa shpresati forcova nen afshin tend,
Sa here qavaduke puthur lageshtiren tende,
Liqen i bukur liqen.
Sa here kompozova muziken e te dashuruarve,
Sa here fsheha sekretet nen vorbullen e rrembimit tend,
Sa here u ndjeva e dashuruar nen flladin tend,
Liqen i bukur liqen
Tani ndollem larg,vertet shume larg,
ndoshta ti mendon se jam dashuruar me liqen tjeter,
Sa here malli me ngrin lotet mbi faqe,