Brumrat

Ema

Goddes
Brumrat

Ciao!
Ketu do flasim se si gatuhen byreket,makaronat,pasticet,polenta,etj...
 

Ema

Goddes
Re: Brumrat

Pastico me djathe,qumesht dhe veze: /pf/images/graemlins/smile.gif

Merret nje kile makarona(spaghetti) dhe futen ne uje te vale.Kur te jene gati te ziera(jo te ziera plotesisht) hiqen dhe shtrohen ne tepsi te lyer me gjalpe.
Pas kesaj i hidhen lart djathe i grire(200-300 gr),2 kokrra veze te rrahura dhe 100 gr qumesht....
Piqen ne furre me 180 grade.
Kaq pra.... /pf/images/graemlins/smile.gif
Byrekete me vone se marova per buke !
 

Never Alone

Primus registratum
Re: Brumrat

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]Pastico me djathe,qumesht dhe veze: /pf/images/graemlins/smile.gif

Merret nje kile makarona(spaghetti) dhe futen ne uje te vale.Kur te jene gati te ziera(jo te ziera plotesisht) hiqen dhe shtrohen ne tepsi te lyer me gjalpe.
Pas kesaj i hidhen lart djathe i grire(200-300 gr),2 kokrra veze te rrahura dhe 100 gr qumesht....
Piqen ne furre me 180 grade.
Kaq pra.... /pf/images/graemlins/smile.gif
Byrekete me vone se marova per buke ![/qb]
Une ne vend te qumeshtit perdor Kos, provoje njeher i jep nje shije te lezetshme. :tipsy:
 

gangsterja

Primus registratum
Kanape me Ullinj.
2-3Sardele pa hala,
gjalp i frsket,
feta te holla buke,
ullinj pa berthame,
1.domate e madhe.
2.shtypen sardelet ne tigan me gjalpin,derisa te formohet nje mase kremoze(ose mixer).
3.Lyhen fetat e bukes me nje shtrese te trashe nga perzierja e pergatitur.
4.Ne mes te bukes vendoset nje fete e holle domateje pa leng dhe mbi te nje kokerr ulliri.
 

gangsterja

Primus registratum
Lazanja me spinaq.
http://www.familie-im-web.de/familie/rezepte/s/spinat_lasagne_2.jpg
Per4-5 persona duhen;
250gr fileta-lazanja,
150gr spinaq,
250ml uje,
250ml kos(creme fraiche),
4-5 luge ajke,
1qepe,
150gr djathe,
kripe.
Pergatitja;Ne nje tigan me vaj,skuqet qepa e grire holle,pastaj aty vendosim edhe spinaqin per2-3min.Ne nje ene vendosim spinaqin e zier pak dhe perberesit e tjere,pra ujin,kosin,djathin,ajken dhe kripen,dhe keshtu filli do te jete i gatshem.Marrim nje tave mundesisht katrore dhe e lyejm me vaj,pastaj aty vendosim nje rend fileta-lazanja dhe u hidhet ca nga filli i punuar me pare dhe keshtu vendosim nje rend fileta,nje rend fili derisa te mbarohen.Rendi i fundit duhet te jete me fill.Nxejme furren ne 200*c dhe i pjekim per 25min.
 

scadarsko

Locus omnem
Kujdes me gluten !italia eshte vendi i pare n bote qe vuan nga gluten, prandaj mos e teproni me guzhinen italiane.guzhina me e sigurte per shendetin eshte ajo greke, spaniole, aziatike.
 
Top