bolonjeze
Kjo eshte tamam receta tradicionale e raguse bolonjeze qe eshte nje salce shume e mire per tortellini,per tagliatelle apo per lazanja. Ekziston edhe sugo alla bolonjeze ku ndryshimi qendron se tek sugo mishi eshte vetem vic
ragù.
per nja 10 veta porcione shqiptarce
100 gr pancetta stesa (praktikisht bacon po jo i tymosur dhe i papjekur) grire
300 gr mish derri i grire (i kuq)
700 gr mish vici i grire
pra proporcioni i mishrave 1-3-7
karota 200-250 gr
qepe 1-2 madhesi mesatare
sedano 200 gr
dafine ose lar
vere te kuqe 700 ml per gjellen sa te doni ju per kuzhinierin /pf/images/graemlins/tongue.gif
salce domateje
koncentrat domateje
grini bashke qepe-karota-sedano i shtoni vaj me bujari dhe i vini ne zjarr shtoni edhe panceten e grire dhe i lini te shkrihen bashke ne vaj gjer sa te zhduket dhjami nga panceta e te filloj te skuqet sa pa u djegur shtoni mishin e derrit dhe lijeni te piqet duke perzier here pas here gjer sa dhe ky te jete skuqur mire me ne fund shtojini mishin e vicit e lereni te piqet edhe ky gjer sa te filloj te ngjitet per tenxhere , erdhi momenti me i hedh veren ju rekomandoj ta coni flaken ne maksimum pasi duhet qe vera te avulloje menjehere perndryshe hidherohet raguja kur te kete avulluar vera(nderkohe ju jeni akoma duke perzier)Hidhini tani dafinen(ne veri e quajme edhe lar) koncentrat 200 gr e nja 500 ml salce domete e tani lijeni te vloje me zjarr te larte per nje ore-nje ore e gjysem duke e perzier vazhdimisht e nqs ka nevoje shtoni nga nje gote uje po u tha teper Po u ngjit mos e gerryeni po perzijeni rreth e rrotull pa e prekur te djeguren(por po ta perzieni vazhdimisht nuk do t'ju ngjitet) :tipsy: Ketu ne bologna ne recetat e vjetra kane zakon i hedhin dhe nje gota qumesht pas salces se domateve qe me i ul nje cik aciditetin e koncentratit. ju befte mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kjo eshte tamam receta tradicionale e raguse bolonjeze qe eshte nje salce shume e mire per tortellini,per tagliatelle apo per lazanja. Ekziston edhe sugo alla bolonjeze ku ndryshimi qendron se tek sugo mishi eshte vetem vic
ragù.
per nja 10 veta porcione shqiptarce
100 gr pancetta stesa (praktikisht bacon po jo i tymosur dhe i papjekur) grire
300 gr mish derri i grire (i kuq)
700 gr mish vici i grire
pra proporcioni i mishrave 1-3-7
karota 200-250 gr
qepe 1-2 madhesi mesatare
sedano 200 gr
dafine ose lar
vere te kuqe 700 ml per gjellen sa te doni ju per kuzhinierin /pf/images/graemlins/tongue.gif
salce domateje
koncentrat domateje
grini bashke qepe-karota-sedano i shtoni vaj me bujari dhe i vini ne zjarr shtoni edhe panceten e grire dhe i lini te shkrihen bashke ne vaj gjer sa te zhduket dhjami nga panceta e te filloj te skuqet sa pa u djegur shtoni mishin e derrit dhe lijeni te piqet duke perzier here pas here gjer sa dhe ky te jete skuqur mire me ne fund shtojini mishin e vicit e lereni te piqet edhe ky gjer sa te filloj te ngjitet per tenxhere , erdhi momenti me i hedh veren ju rekomandoj ta coni flaken ne maksimum pasi duhet qe vera te avulloje menjehere perndryshe hidherohet raguja kur te kete avulluar vera(nderkohe ju jeni akoma duke perzier)Hidhini tani dafinen(ne veri e quajme edhe lar) koncentrat 200 gr e nja 500 ml salce domete e tani lijeni te vloje me zjarr te larte per nje ore-nje ore e gjysem duke e perzier vazhdimisht e nqs ka nevoje shtoni nga nje gote uje po u tha teper Po u ngjit mos e gerryeni po perzijeni rreth e rrotull pa e prekur te djeguren(por po ta perzieni vazhdimisht nuk do t'ju ngjitet) :tipsy: Ketu ne bologna ne recetat e vjetra kane zakon i hedhin dhe nje gota qumesht pas salces se domateve qe me i ul nje cik aciditetin e koncentratit. ju befte mire /pf/images/graemlins/laugh.gif