Biskota sheqeri të mbështjellura, më të mirat

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
7089035db8ed6c71feb70c953171ece1.jpg



Përbërësit
  • 1 1/2 e filxhanit, gjalpë të butë
  • 2 filxhan sheqer të bardhë
  • 4 vezë
  • 1 lugë caji ekstrakt vanile
  • 5 filxhana miell
  • 2 lugë caji sodë buke
  • 1 lugë caji kirpë
Metoda e përgatitjes
1. Në një enë të thellë, të përzihen së bashku gjalpi dhe sheqeri deri sa bëhet një masë kremi i butë. Të rrahen vezët dhe vanilla. Shtoje brenda edhe miellin. Sodën e bukës, dhe kripën. Mbuloje, me te ftohet brumi për së paku një orë (ose gjatë tërë natës).

7770abfe208d5db40b0ff70909e532b9.jpg


2. Paraprakisht të ngrohet furra në 200 gradë C. Të hapet brumi në një hapësirë me miell dhe të jetë e trash 6.35mm deri në 12.7mm. Të prehet në forma të ndryshme me prerës të biskotave. Vendsoi biskotat 25mm largë njra tjetrës në një tepsi për biskota dhe të mos lyhet me yndyrë.
3. Të pjeken 6 deir në 8 minuta në furrën e nxehtë. Të ftohen tërësisht.
 
Top