Backup

TIGRI-AL

Primus registratum
Backup

Hej kam rene ne bela me nje shokun tim ka blere nje Pc te ri po nuk ja ka haberin nje here ne dy dite shkoj se cfare i ben nuk e di po sa here shkoj e bej dhe nje here nga fillimi
Me duhet nje program qe te beje Backup po dhe te kete mundesine e rikthimit me Recovery Disk une ne pc time kam Norton Ghost 2003 dhe funksionon Ok po ke ai nuk e di cfare ka aty nuk do
ndonje alternative tjeter ekziston te shkoj tja rregulloj njehere e mire ti bej nje backup ne cd ose dvd se ka dhe dvdrecorder dhe nese ben ai gabime une te shkoj dhe per 5 min ta kthej prape aty ku qe dhe jo te ha 5 ore format instalo programe etj kuptoni vete torture
Pl naj sugjerim

GuJack20

Primus registratum
Re: Backup

Tigro... ca ka Ghosti ke ai qe spunon??
Provoje me ate disketen e Ghostit nga DOS...domethene starto PC me ndonje boot disk dhe pastaj krijoja imazhin particionit ku eshte Windows dhe hidhe ne nje particion tjeter (per kete te duhet qe HD ta kesh ndare ne dy particione).... pastaj imazhin qe del hidhe ne Cd ose DVD dhe e ke gati per kur te te duhet...mua Ghost me ecen me gjithe versionet e Windows qe e kam provuar.... shiko gjej arsyen pse Ghost nuk ecen te ai PC i shokut.

ladio

Primus registratum

Ne qofte se ka Win XP thjesht beji RESTORE ose kur ta ristartesh shtyp F8 edhe zgjidh Last Best Known Configuration (smth like that)...

TIGRI-AL

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] Tigro... ca ka Ghosti ke ai qe spunon??
Provoje me ate disketen e Ghostit nga DOS...domethene starto PC me ndonje boot disk dhe pastaj krijoja imazhin particionit ku eshte Windows dhe hidhe ne nje particion tjeter (per kete te duhet qe HD ta kesh ndare ne dy particione).... pastaj imazhin qe del hidhe ne Cd ose DVD dhe e ke gati per kur te te duhet...mua Ghost me ecen me gjithe versionet e Windows qe e kam provuar.... shiko gjej arsyen pse Ghost nuk ecen te ai PC i shokut. [/qb]
Hi ekam bere dhe ate qe thua formova nje diskete dhe i bera restart thote start Pc dos Etj pastaj ndalon se nje gje te tille qe thua kam dy vjet qe e perdor ne pc time dhe me ka ndihmuar shume po ke ky nuk e di tani ka ndonje program tjeter qe te beje te njejten pune tja hedh ne Cd pastaj me nje disk recovery tja sjell prape se sa rri i bej Xp prapese nuk arrij ta kuptoj se cfare ben ai se ne 5 te darkes Pc eshte ok dhe neser ne 12 te drekes eshte gati per format per 10 dite kam formatuar 8 here nuk mjafton vetem Xp po duhen futur dhe programet

Hoffa Jr.

Primus registratum

Plako,

Mos u lodh kot. Ose perdor F8 ose bej restore te Windowsit; ashtu sic te keshilluan edhe shoket e tjere ne forum. Nga ana tjeter, nese ky shokoja jot qe e ben PC me fol me vete, eshte ne te miren e tij te keshillohet se cfare te beje OSE varjanti qe une te keshilloj eshte qe te log on si USER me limited account (Start/Setting/User Acconts).

Bye

GuJack20

Primus registratum

Te ka shkuar ndonjehere ne mendje qe mund te kete ndonje difekt hardware dhe shoku jot ska faj fare???