Re: .avi
Nje AVI format po nuk eshte i encoduar (Codec p.sh. DIVX, XVID ) ka permasa te medha, kuptohet nga minutazhi i tij. Duke u encoduar ne codecet e mesiperm ne baze te Bitrates mund te hedhesh me shume se 2-3 ore film ne nje CD-R me nje kualitet shume te mire.
Kuptohet po nuk pate nje nga keta codec (divx Suporton edhe Xvid) sigurisht ti degjon vetem zerin (zakonisht eshte MPEG layer-3 ose MP3(Lame MP3)).duhet te downloadosh nje nga keta codec. qe te jesh ne rregull.
Une te sugjeroj disa Paketa qe ti te mos kesh me probleme ne pamjen e asnje lloj file ose ne degjimin e asnje lloj audio.
1.Kazaalite codec pack
2.Tsunami Codec & Filter Pack
3.Nimo Codec Pack
Sa per ta convertuar nje file nga AVI ne VCD/SVCD/DVD ka nje pafundesi programesh. Por problemi eshte te gjesh me te shpejtin me te mirin(Cilesia e konvertimit)
Ai programi qe se kush e kishte thene AVI to MPEG eshte nje nga programet me koti qe une njoh.
po te jap edhe nje list me convertoret me te mire per momentin
1.TMPEGnc (Kete perdor une - me poshte do te lexosh dicka me teper per kete Converter)
2. Main Concept
3. CCE-Cinema Craft Encoder
Tani sa per TMPEGnc ke mundesi te konvertosh VCD/SVCD/DVD ne PAL ose NTSC
biles ke mundesi qe te hedhesh nje film te tere ne nje CD/R dhe ta shikosh ne DVD-Playerin tend pa zvogeluar syte perpara monitorit te PC.
Pa patur nevoje te kesh DVD-WRITER etj.
Dhe per te mesuar se si eshte kjo e mundeshme vizito kete faqe :
Albamovie