AMERICAN PIE

bona

Primus registratum
AMERICAN PIE

ne pergjithesi duhet me thene jam OK ketu por.......
kur ika nga shqiperia isha jashtzakonisht e inatosur qe nuk kishte drejtesi, si per nota, si per bursa, si per pune( gjerat me te mira i merrnin te paret e Tiranes) dhe thashe po ia boj naften dhe po iki ne Liberta place.
erdha ketu punova, studiova, dhe te ardhurat jane mbi nivelin e mesatares te nje americani por prape se prape as une dhe asnje shqiptar nuk arritem te futemi ne "circle" .
kujtova se mora nje shkolle arrita nje pune dhe mora dhe une nje slice ne american pie.
no no no no noooooooooooooo.

PS: te lutem mos me thoni qe dynjaja kane blere shtepi dhe makina te bukura( krejta borxh- dhe tu punu nga pese pune)jane mire.
gjithashtu mos me thoni se dynjaja po studiojne mjeksi apo ligj ne USA apo po bejne gjera te tjera--kan hap naj restorant apo constraction company ( ja mund te bejne qofte dhe 300,000 ne vjet). ato kurre nuk do hapin dot zyra ne mes te Manhattan dhe do tu vijne klientat qe jetojne ne Park Ave apo ato te restoranteve te kene location ketu apo constraction comp te ndertojne kullat e Trump let's say.

Guest
Re: AMERICAN PIE

Eshte mese e vertete /pf/images/graemlins/smile.gif
Por duhet te dish dicka qe aty ku je ti apo une government i jep perparsi shtetasve te vete duke i vene puen te mira dhe neve te ardhurit ne ka si dore te dyte per pune te tjera prandaj ka shuem qe su pelqen sepse ndjehen keq dhe kthehen back home , por mbase dhe koha ka rolin e vete po te rrish me shuem vjet atje mbi 10-12 vjet ke per te arritur dicka derisa te njohin mire nese nuk i reziston ksaj periudhe atehere ose ke per tu kthyer ne shqiperi ose ke per te qene gjtihmone e pakenaqur
keshtu mendoj un nuk e di /pf/images/graemlins/smile.gif

korcari12

Primus registratum

per mendimin tim sikur dhe milionier te behesh ketu, nuk ke ate kenaqesi qe ndien ne shqiperi ,se ne europjanet jemi mesuar te jetojme ndryshe ..

CoolAngel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga korcari12:
[qb] per mendimin tim sikur dhe milionier te behesh ketu, nuk ke ate kenaqesi qe ndien ne shqiperi ,se ne europjanet jemi mesuar te jetojme ndryshe .. [/qb]
korcari12 ke te drejte. edhe une e atij mendimi jam. kjo me kujton paksa ate shprehjen: "The Europeans work to live, whereas the Americans live to work." Plus pastaj qe kenaqesia e ketyre eshte siperfaqesore.

roberto

Primus registratum

Ne fillim pak kujdes me kete punen e europianve sepse ne shqiptaret duhet akoma ta tregojme para botes dhe vetvetes qe jemi europian.Eshte proces i gjate dhe i veshtire. Gjeografikisht jemi ne Europe por akoma shume larg.

Ajo pjese e amerikes qe ben pjese ne CIRCLE qe thua ti Bona eshte e pak se 2% e popullsise se vendit. Ka amerikane qe per arsye te ndryshme presin cekun nga shteti per tu ushqyer. Ti do te jesh pjese e HIgh Society.Pastaj me nje license RN, nje bachelors si ky qe do marr une maksimumi upper-middle class ke per te qene. Donald Trumpin nuk ke per ta pare ne sy ndonjehere.
Mos u ankoni kot se jeni mire.

bona

Primus registratum

roberto

nuk e kam fjalen per te bere pjese vetem ne "high society" por dhe aty ku je , hap syte ne vendin e punes ke je dhe pse mund te kesh te njejtat kualifikime si te tjeret prape nuk ke te njejtin trajtim.
jo une me city education por edhe ato qe shkojne ne shkolla private qe jane me nam boteror( qe mund te me shesim mend mua ) prape kur mbarojne shkollen prape nuk do futen atje ku meritojne. e kam fjalen s'do te kete te njejtat mundesi qe do kete dikush tjeter jo shqiptar.
dhe sa per "high society" as ato qe jane me te vertete te paret e vendit ne shqiperi kurre nuk do ulen ne te njejten tavoline me homologet e vet anglez apo francez sepse per mijra arsye.

vinnie jones

Primus registratum

une jam pjese e high society shqiptare.ulem ne nje tavoline me shume shoke te mi angleze dhe franceze pjesetare te te njejtes kategori socio-ekonomike.njoh edhe disa princa indiane.te gjitha qefet,talljet edhe traplliqet me keta i bej me mire,crystal?