Alo ? .....Jam shumë mirë. Të gjithë mirë jemi.......

book of dreams

Primus registratum
Alo ? .....Jam shumë mirë. Të gjithë mirë jemi.......

-Alo ? Mami ?
-Oh, Zemra e mamit ! Buçi i vogël !
-Mami si je ?
-Mirë moj zemër ! Shumë mirë jam . Të tërë mirë jemi . Ti si je ?
-Shumë mirë mami .
-Me shkollën mirë ?
-Mirë mami. Mirë .
-Zemër mos u harxho . Ne mirë jemi .Na kënaqe me këtë telefonatë . Ik tani.
-O mami , po....
-Zemër mos u harxho. Të puth mami fort.
-Edhe unë të puth fort.......Të dua shumë ! Ju dua shumë !
-Mirupafshim zemër !

.....................

-Ada çfarë ke ?
-Të lutem , nuk arrij dot të çohem nga krevati . Mund të m'i japësh pak ilaçet që janë në tavolinë ?
-Kë nga ilaçet ?
-Të tëra të lutem .Sa vajti ora ?
-Ç'ke , ç'të duhet ora ?
-Do iki në punë , Ada , s'kam zgjidhje tjetër .
-O zot , përsëri fillove ti. Po shkatërron veten.
-Ada , më lër rehat të lutem .
-Po shih si je katandisur .
-Hajde hajde se s'kam gjë . Mirë jam .

.........

E njëjta skenë përherë . .
Ajo e ulur , pranë tryezës me shoqet e saja ; përballë ka ilaçet e shumta.
"Helmet " siç i thotë dhe ajo vetë .
Ka frikë mos i mërzis me ankesat të shumta .
Sonte biseda po bëhet për një udhëtim në Spanjë që vajzat duan të organizojnë . Ajo rri e tkurrur aty në karrige dhe dëgjon e qesh .
Mendja i rri tek përgjigjia e mjekut në telefon . I gjëmon në kokë fjalia e tij e fundit . I duket sikur ato fjalë po i zinin çdo pjesë të trupit. Pa mëshirë . Duke i fshehur dritën , duke i marrë aromën . Ishte e trembur . Donte të qante , por e dinte që nuk ishte zgjidhje .Ende nuk ua kishte thënë atyre dhe po priste momentin e duhur për t'ua thënë . "Si do ta marrin ato ? Po shkolla ime? O Zot sa keq për mua ! "

-Unë mendoj që Palma në muajin shtator është shumë mirë . Ibiza është afër .
-Ua po me çfarë do shkojmë atje ?
-Me EasyJet. Nuk kushton shtrenjtë .
-Hej , fantastike fare . Ua sa do kënaqemi aty.Plot me macho.
-HA .Hej hej . Marrim një dhomë tek ato hotelet e të rinjve ....Do të jetë fantastike !
-E imagjinon... Do kemi bërë dhe plazh në Shqipëri dhe kur të shkojmë atje do jemi të nxira. ... M'i kaloni pak ato makaronat , të lutem.
-Po shumë mirë . Uaaaa , sa do kënaqemi .Si thua ti Erta ?
Kokat u kthyen nga ajo . Erta ngriti sytë drejt Aldës , dhe ndjeu që ky ishte momenti i duhur për të treguar të rejat e fundit ...
- Dr. Brouvoir tha që analizat kishin dalë pozitive .
Heshtja u ça , u tret në mijëra copa që largoheshin të frikësuara nga fjala e thënë. Çdo gjë ngriu . Besës i ra piruni nga dora , ndërsa Erta vazhdoi të hante makaronat pa fjalë dhe me kokën ulur .
Xheni që po qeshte dhe ende nuk i kishte mbaruar gazi shtoi : " Ua po shumë mirë atëhere .Shyqyr !"
Alda i ra me bërryl dhe nëpër dhëmbë i tha që Erta ishte me të vërtetë e sëmurë .
Në tryezë u krijua një situatë shumë e tendosur .Secila mendonte për Ertën . Vetèem Erta nuk mendonte për asgjë në ato momente . Që nga telefonata në drekë me doktorin , ajo nuk mundej më të mendonte . Lisharësja e ëndërrimeve në mendjen e saj ishte këputur dhe ëndërrat i ishin thyer para këmbëve .... pa zhurmë .....
Të tëra ishin duke ngrëne ... po nuk pipëtinte asgjë .Xheni ndihej shumë në faj. "Si ia kishte thënë ashtu Ertës ? Po Erta , nga çfarë vuante ?O Zot sa keq ! Në fakt dhe ajo këto kohët e fundit nuk kishte qenë mirë .Kishte patur ca probleme me barkun , dhimbje barku , por gjithçka ishte normalizuar më pas. E ëma i kishte postuar disa ilaçe dhe ato me sa duket i kishin bërë efekt ."
Alda nuk po duronte më . Ertën e kishte si motrën e saj . E ndjente dhimbjen e Ertës si të ishte duke e kaluar vetë . Nuk i besonte asaj që kishte dëgjuar . Kishte minuta të tëra që po mundohej t' i fliste Ertës , minuta që i ishin dukur jetë të tëra të kaluara . Nuk i dilte zëri . Shtrëngonte dhëmbët dhe ndezi dhe një cigare. Iu duk helm tymi i saj . Nuk kishte forca të fliste .... derisa dëgjoi në një moment zërin e saj që po e pyeste :
-Po tani ç'do bëhet ?
Erta vazhdonte të hante ngadalë . Dukej si një skenë që përsëritej. Donte dhe nuk donte ta dëgjonte këtë pyetje. "Kaq shpejt duhet të zgjidh problemet e mia?"....sytë i shkuan tek kutia e ilaçece pranë gotës së ujit.
Heshtja u bë edhe më e rëndë . Aldës i dukej sikur po mbyste kjo heshtje .
-Më thuaj , çfarë do bëjmë tani ?
Pyetja e saj humbi në boshësinë dhe u tret në frikën e shpirtrave të tyre.
Çdo lëvizje ishte e menduar ..... e frikshme , e padëshiruar.
Ajo ngriti kokën dhe e kërkoi me sy.Shikimet e tyre u kryqëzuan dhe menjëherë u turbulluan nga lotët që shpërthyen menjëherë... .
- Erta mos bëj kështu !!!- u dëgjua dhe zëri i Besës i mekur , gati duke u qarë.
Të gjitha shihnin Ertën me keqardhje . Dhe ajo shihte jetën e saj me keqardhje m
e të madhe. Mendja i shkonte tek e ëma , tek babai dhe vëllai i saj . Ata nuk dinin asgjë. Si do ta merrnin këtë lajm ? E tmerrshme .... Nuk dinte asgjë çfarë do bënte ... asgjë .
-Asgjë , - u dëgjua zëri i saj nëpër dhëmbë . Fshiu lotët që i kishin dalë dhe me një buzëqeshje të rreme kërkoi të ngrihej nga tavolina .
Me të kthyer shpatullat ajo shpërtheu në lot menjëherë .Nuk mundi ta mbante veten më . Çfarë i ngelej tjetër të bënte ?........
Në kuzhinë vajzat kishin ngelur të shokuara. Xheni po pyeste Besën për sëmundjen e Ertës.
Po ç'rëndësi kishte emri i sëmundjes në këto momente . Jeta për Ertën ishte gënjeshtare.
Asgjë nuk mund ta shpëtonte më . Asgjë . Askush .....

...........

-Alo ? Mami ?
-Oh, Zemra e mamit ! Buçi i vogël !
-Mami si je ?
-Mirë moj zemër ! Shumë mirë jam . Të tërë mirë jemi . Ti si je ?
-Shumë mirë mami . Shumë mirë .
-Me shkollën mirë ?
-Mirë mami. Mirë .
-Zemër mos u harxho . Ne mirë jemi .Na kënaqe me këtë telefonatë . Ik tani.
-O mami , po....
-Zemër mos u harxho. Të puth mami fort.
-Edhe unë të puth fort.......Të dua shumë ! Ju dua shumë !
-Mirupafshim zemër !
-.....

Presidenti

Forumium maestatis
Re: Alo ? .....Jam shumë mirë. Të gjithë mirë jemi.......

ça smundje kishte moj fol se s'e mora vesh!!!

Cruel_Intentions

Primus registratum

nga esht marr kjo??? shum e lezecme.
Si vazhdon si vazhdon???
-B

Kur me Kafshon te Gervish

Primus registratum

mir mir o bobo u
ngaterrua lidhja alo alo mir jeni
anej nga a jeni hajt se do vij ket ver ça do me sjellish
o bobo uu ngaterruan lidhejt
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Danae

Primus registratum

kish hy ne dhomen e donatoreve,kish dale heret ndersa ne dhome shoqja e saj akoma flinte,si i kish thene nje mik i saji:nje dite pikniku ne spital,po kerkonte te buzeqeshte.
nuk bente per donatore mgjth i bene analizat e gjakut,qe ne fillim iu be e qarte se ish anemike,dhe as qe behej fjale mgjth i ofruan mengjesin pasi kish 10 ore pa futur asgje ne goje,ashtu si behej me te gjithe donatoret.
kete vit kish qene shume e lumtur,kish pare shume gjera dhe kish menduar se jeta e saj ish komplete dhe e bukur,por kishte ankth e shprese.
doli nga salla dhe hyri ne tjetren,duke menduar e duke pritur,hapi bllokun e saj e shkruajti:Ndodhem ne udhekryq,dhe gati si gjithmone rruga qe do marr eshte percaktuar nga rrisku,ndihej qe kish besim,dhe kjo ish arsyeja qe kish me pak frike dhe akoma shprese,e la bllokun menjane pasi kish frike se lotet qe po i lagnin syte do rridhnin evidente mbi faqet e verdha.
dergoi nje sms te vetmit njeri qe do i thonte dhe do i kerkonte ti ish afer,duke i kerkuar te lutej per te. priste pergjigje,nuk e dinte cfare po fjalet e tij do e clironin.
ai u pergjigj se nuk kish nevoje te lutej se ish e panevojshme,por ajo kish nevoje per lutje,kish nevoje te dinte se kish akoma nje shans.
hapi pc dhe shikoi cfare kish shkruart dikush,vuri buzen ne gaz kur dikush tjeter kerkonte te dinte vazhdimin,thua te kishte vazhdim???
oh po dinte vazhdimin e nje jave,do e mbaronte ate qe kish nisur,ne nje menyre apo ne nje tjeter do e bente,do kerkonte cdo menyre te mbijetonte, do vizitonte le 5 terre,san marinon edhe granaden.
mgjth ajo cfare vertet donte te bente me shume ishte te lutej.
mbase akoma kish nje shans...si do jete vazhdimi??

Presidenti

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/smile.gif
le vie del signore sono infinite

Danae

Primus registratum

sa me pelqen kjo shprehje. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Histori e Zogjve te Korbit
/pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

Doni te dini si mbaroi?!
Mua me duket real tv!
Sa familjare shprehjet Mos u harxho /pf/images/graemlins/frown.gif

bazuka

Primus registratum

Alo jam shuem mire
nuk dua te kthehem me ne shqiperi /pf/images/graemlins/wink.gif

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Stargate:
[qb] Alo jam shuem mire
nuk dua te kthehem me ne shqiperi /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
:lol: :thumbsup:

book of dreams

Primus registratum

momenti më i bukur për të , ngeleshin vizitat e miqve..
po që ishin gjithmonë e më të rralla..
thua kur nuk ua kthen vizitat ...largohen njerëzit ?

...vazhdonte të shihte fotografitë ... kujtimet , e kaluara

Ema

Goddes

Per ta ne jemi gjithnje mire dhe bukur.Kemi te hame e te pime me bollek,kemi leke sa te duash dhe kohe per te studuar plot.Jemi te lumtur dhe jetojme ne harmoni me gjithe boten.
Dhe edhe keshtu i ha shqetesimi nga brenda... :confused: