Re: ALBANIA apo ALBANISTAN
Postuar nga Oniro
<span style="font-weight: bold">Une desha te diskutoja nje teme te re lidhur me pozicionin enje prostitute te vogel(por edhe te varfer)ne qender te Europes qe me pare se te kujdeset per ekzistencen e saj punon me shu,me per ekzistencen e te tjereve.</span>
Oniro kete teme e kam shfletuar, por nuk doja te perzihesha fare por meqe lexova dicka qe ka ndjenje shqiptare perbrenda,po i jap edhe une sqarimin tim.
Shqiperia pikesepari eshte Bordello dhe aspak prostitute sepse po ta marrim shtruar ketu ne Shqiperi kane ardhur nga e gjithe bota dhe trojet tona nuk kane levizur fare se nuk mund te levizen ,megjithese ti kisha hall te madh ashtu sikur kane me qindra shqiptare te tjere.
Po vazhdoj me poshte:
shqiptaret sa per dijeni, ne gjakun e tyre kane te kultivuar, mashtrimin, gjunjezimin , dredhite, imoralitetin,tradhetine, e me qindra lloje semundjesh negative qe akoma deri me sot nuk jane shkulur si vesete keqija nga ndergjegja e shqiptarit qe shqiptar i thencin.
Ku jane shqiptaret sot zoti Oniro?
Te gjithe kane marre rrugen e mergimit sepse jane te paafte, te paekuilibruar, te pakulturuar, te corientuar dh si rrejedhim meqe keto lloj gjerash nuk pine uje ne Shqiperi sepse shqiptaret te tere pa perjashtim jane te nje soji, duan te gjejne shesh diku tjeter per te bere pershesh , pra pre te bere ato gjera qe nuk munden ti benin ne Shqiperi.
E di ti sa kam kaluar une dhe shume shoke te mi ne mergim keshtu maskaralleqesh?
Me qindra e qindra te keqija.
por ne kete bote ka dicka te mire se i keqi shkon me te keqin dhe i miri shkon me te mirin.
E dyta shqiptaret si mund ta kuptojne nacionalizmin e tyre kur deri me tash kane qene pyka per trupa?
Une kur u flas shqiptareve per te keqijat qe na ka bere kolonizatori turk, keta marrin shtrember.
Perse duhet te me keqkuptojne kur une nuk i mbaj krahun asnje partie, asnje kolonizatori asnjerit qe i ka bere deme te paparashikueshme Shqiperise.
Per 600 vjet shqiptaret mesuan te zezat e te zezave dhe as ne harte nuk eksistonin dhe sotpale na shesin edhe pordhe.
Per 600 vjet cfare bene cfare te mirash i sollon shqiptaret Shqiperise nen kolonizimin turk?
Pervecse te zeza ky komb kurre nuk ka njohur te mira.
Ti Oniro shiko Bullgarine, Serbine, Maqedonine, Greqine se cfare niveli jetese kane.
Edhe se keta kane pasur mbeshtetje te forte nga fuqite e medha evropiane prapesprape nuk kane ndryshuar
Po te njejtet me pak ndryshim.
Pastaj keta shqiptaret bejne gabime dhe u a rrasin katolikeve
Perse me hidhesh mua do i thoja njerit?
Une as nuk kam komanduar kurre dhe as nuk me ka pyetur kush kurre.
Atehere perse une qenkam i keq.
Pa dalur prej teme
Ku e kultivoi shqiptari kulturen e tij, le te me thote ndonjeri?
Ne Arabi?
Ndoshta por jo ne Shqiperi
Edhe Greqia qe eshte Greqi dhe u a kane nderruar gjakun me serum evropianet , prapesprape njerez te pagdhendur kane ngelur prej pushtimit me te Zi te koheve qe ka njohur historia.
Ti me thua per Shqiperine
Cfare thua more zoteri.
E sheh se si luajne me Shqiperine
Here na bejne terrorista e here na bejne aziatike e here te ardhur ne kete vend e here te pafe e keto here smbarojne kurre.
Kam rreth nje muaj qe diskutoj me nje fare Kastriot ketu dhe sikur diskutimi te kish ndodhur balle per balle, ose une vdekur ose ai vdekur.
Pra dua te them qe horizonti i tij prej kacaku nuk hapet os po u hap do kohe.
Une e kerkoj hapjen horizontit tim me vepra dhe pa keqkuptuar asgje.
Ndersa ky Kastrioti, kur une i permend Turqine, ky zien a thua eshte Turk.
Hej ne ka zot ruejna cfare ka brenda kjo Shqiperi nete.
Une i them qe Turku na e beri Shqiperine te kthyer ne vitit 1400, sepse tani mund te themi qe ne shqiptaret <span style="font-weight: bold">jetojm tashme</span> viteve 1400.
Shikoj si jane rreshtuar
Si me dinastite, mbreterite, principatat, fiset dhe nuk merrna vesh me njeri tjetrin.
Njeri na del Mbreti Agron, tjetri Bardhyli, tjetri na del Glaukoi, tjetri keshtu e tjetri ashtu.
Pra jemi njerez qe i perkasim pa frike viteve 1400 ne kete moment qe flasim dhe kjo eshte shume e vertete.
Kultura evropiane dhe zhvillimi i saj dhe civilizimi i saj kane arritur ne ate shkalle sa qe ne mund te fitojme dicka tani por duhen breza te tere qe gjaku i Zi te nderrohet.
Shqiperia eshte nje zar qe e dredh kush te doje.
Here Greqia , here Turqia, here Anglia, here serbia, here edhe me fatzeza Maqedonia dhe here Irani e here Afganistani.
E perse u dashka thene qe jam shqiptar?
Ik vella se shqiptaret duan 600 vjet te rikuperohen si ne vitet 1300.
Une as nuk e shoh veten fare si Italian, por te italianet dhe te te gjithe ato shtete boterore qe kane kulture dhe civilizim te madh, une kam deshire te jem pjese e saj, te integrohem dhe ta ndiej veten me tera te drejtat.
Cfare perfitimi ka Shqiperia nga Turqia?
Besoj asnjelloj gjeje sepse pervec te keqijave qe i ka bere historikisht Shqiperise nuk ka ndonje gje tjeter me te mire.
Shko ne Turqi dhe shiko se si kercet druri, sepse atje nuk merr vesh kush me fjale por me dru.
Tjetri po ne Turqi i ve flaken vetes dhe hidhen dhe flijohen prej urave te Stambollit apo te Ankarase
Po ne Shqiperi si kane ngelur njerezit?
Ashtu sikur anadollaket.
Vrasin , presin, helmojne veten e keto gjera jane te ngjashme me ato anadollake.