AKSH sulm Nanos e Moisiut

kastriot

Primus registratum

REAGIMI PER ARRESTIMIN E LIDERIT

Deklarata: Turp i madh përballë armiqve

--------------------------------------------------------------------------------

Fronti për Bashkim Kombëtar shqiptar dhe njësia Elitë e AKSH, Anakonda, kanë reaguar dje për arrestimin e Gafur Adilit nga policia shqiptare. Dy letrat e AKSH ku sulmohen ashpër kryeministri dhe presidenti Moisiu. Gazeta po boton pjesë të këtyre letrave.

AKSH-ja i është drejtuar dje me një letër kryeministrit Nano, presidentit Moisiu e kryetarit të Kuvendit Servet Pëllumbi. Shkak e reagimit të AKSH-së ka qenë arrestimi në Shqipëri dhe më pas vendimi i gjykatës për një nga udhëheqësit e FBKSH Gafur Adili. "Juve dhe gjithë faktorit ndërkombëtar ua kemi bërë të qartë se ekzistojmë, rritemi, forcohemi, kemi struktura të fuqishme në të gjitha hapësirat shqiptare, kemi një platformë, një statut dhe rregullore të shumta të cilat na garantojnë ecjen në rrugën e sigurt të realizimit të idealit të shenjtë për të cilin jemi krijuar", thuhet në letër. Më tej vazhdohet me fjalët: "Mendimit tonë të lirë, të drejtës sonë për organizim Ju, dhe askush tjetër nuk duhet t'i vini prangat e hekurit. Ju nuk duhet të na burgosni, maltrajtoni dhe të na dëboni nga vendi jonë pse mendojmë dhe veprojmë ndryshe nga Ju. Se kush ka të drejtë këtë do t'ja lëmë kohës. Ju veproni në tuajën, ne do veprojmë në rrugën tonë". Në një letër të dytë të njësisë elitë të AKSH-së, Anakonda, letër që i drejtohet vetëm presidentit Moisiu, thuhet se arrestimi i Gafur Adilit "për më tepër është një turp i madh përballë armiqve tanë të cilët u gëzohen veprimeve të tilla dhe thyerjeve mes shqiptarëve". Më tej vazhdohet se anëtarët e AKSH-së kanë rënë në burgje në Serbi, Maqedoni dhe në Kosovë dhe së fundi në Shqipëri. "Kjo e fundit na dhemb më shumë, sepse përpara botës dhe opinionit shqiptar do dalim me turp të dyja palët. Një pjesë e opinionit do të zhgënjehet me ju që po u shërbeni armiqve duke arrestuar patriotët shqiptarë, dhe një pjesë tjetër naive do të mendojë sikur ne jemi kundër shtetit shqiptar", thuhet në letër. "Shlyejeni nga mendja se keni arrestuar numrin 1 të AKSH-së. Këtë e themi me garanci. Ju qoftë për hajër marrija që u ka rënë vartësve tuaj, por edhe juve, nëse nuk reagoni dhe veproni për të korrigjuar këtë turp kombëtar, sepse neve nuk na keni bërë gjë. Ngushëllime!"

Marre nga BW.

kastriot

Primus registratum
Re: AKSH sulm Nanos e Moisiut

<span style="font-weight: bold">Skandal i pashembullt. </span>

Vendimi i gjykatës, mbeten në burg dy krerët e prangosur të AKSH-së

--------------------------------------------------------------------------------

Dy anëtarët e grupimit të konsideruar terrorist, Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH), janë lënë dje në burg nga gjykata (anti)shqiptare. Kjo është masa e sigurisë që ka caktuar dje gjyqtarja Mirela Fana për shqiptaret Gafurr Adili dhe Taip Mustafaj. Të dy kanë mbetur në burg për akuzat e &quot;nxitje të urrejtjes dhe gridjes ndërmjet kombësive, racave dhe feve&quot;, &quot;falsifikim të dokumenteve zyrtare&quot; dhe &quot;kalim të paligjshëm të kufirit&quot;. Asnjëri prej të pandehurve nuk u është kundërpërgjigjur këtyre akuzave dhe vetëm avokati i tyre ka deklaruar para gjykatës pretendimet në favor të mbrojtjes. &quot;Klientët e mij kanë dashur vetëm të kalonin kufirin si të gjithë shtetasit e tjerë&quot;, tha dje avokati Bashkim Nikolla. Ndalimi i Adilit dhe Mustafës u bë pasi, sipas policisë, në pasaportat e tyre nuk kishte as vula hyrëse dhe as dalëse për në Shqipëri. Adili ishte bërë i njohur si një nga pjesëtarët e AKSH-së edhe në Amerikë dhe emri i tij ishte në &quot;listën e zezë&quot; të emrave të shpallur nga presidenti(genjeshtar dhe terrorist) amerikan Bush.

Marre nga BW me pak ndryshime.

Kastriot

kastriot

Primus registratum
Re: AKSH sulm Nanos e Moisiut

<span style="font-weight: bold">GAFUR ADILI ndiqet per me shume se 10 vjet nga UDB-ja dhe arrestohet nga ShISH, filial i UDB-se ne Shqiperi</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

SHISH ndalon 5 persona, i shisnin armët AKSH-së

Roland Beqiraj
Karolina Risto

POGRADEC

Ndalohen pesë të dyshuar për trafik armësh me Armatën Kombëtare Shqiptar(AKSH), merren në pyetje e më pas lirohen. Burime nga Drejtoria e Policisë së Korçës bëjnë të ditur, se të paktën pesë persona janë marrë në pyetje nga punonjësit e SHIK-ut si të dyshuar se i kanë shitur armë AKSH-së. Njëri prej tyre, i njohur si tregëtar karburantesh dhe mallrash me shumicë me maqedoninë, me inicialet G.S., është nga një fshat pranë qytetit të Pogradecit. Dy të tjerë janë nga fshati Rrajcë i Librazhdit dhe dy të fundit nga qyteti i Pogradecit. Te pyetur nga &quot;Gazeta Shqiptare&quot;, zyrtarë të Drejtorisë së Policisë në Korçë, nuk e mohojnë fillimin e një hetimi të tillë. Por ata kanë sqaruar dje se githë policia e këtij rrethi &quot;gjendet jashtë kësaj pune dhe nuk ka lidhje me hetimet pasi dhe me këtë çështje po merret policia sekrete, aksion i të cilës ishte edhe arrestimi i dy krerëve të AKSH-së disa ditë më parë&quot;. Inspektorët e SHISH-it dhe të antiterrorit mbërritën në këtë qytet vetëm një ditë pasi Gjykata e Tiranës vendosi masën e sigurisë për Gafurr Adilin dhe Taip Mustafën. Gjithashtu, nga burime konfidenciale në radhët e krerëve të Drejtorisë së Policisë së Korçës mësohet se, një ndër të dyshuarit kryesorë që mendohet se është marrë me shitjen e armëve AKSH-së është një person i njohur në Pogradec për importin e karburanteve. Të njëjtat burime sqarojnë se ai merret edhe me importin e një numri të madh artikujsh nga Maqedonia dhe Bullgaria. Pikërisht një tregti e tillë ia ka bërë më të lehtë të kalojë kufirin sa herë ka pasur nevojë, madje me automjete të mëdha që natyrisht i ka shfrytëzuar për të kaluar armë në anën tjetër të kufirit. Të pestë personat kanë qëndruar mbi dy orë përpara inspektorëve duke iu nënshtruar pyetjeve të tyre dhe më pas janë lënë të lirë. Kurse sa u përket dy shtetasve nga fshati Rajcë, më tepër qëllimi i inspektorëve të SHISH-it ka të bëjë me marrjen e një informacioni terreni, pasi mendohet se nga ky fshat kanë kaluar një sasi e konsiderueshme armatimi për në Maqedoni në rrugë tokësore. Nga të dhënat e SHISH-it dhe policisë është mësuar se vetëm pak kohë përpara arrestimit të dy krerëve të AKSH-së, në këtë qytet dhe në Librazhd janë shfaqur persona që prezantoheshin si të AKSH-së dhe kërkonin të blinin armë automatike dhe fishekë. Ata kanë synuar pikërisht ato zona ku dihet që ka armë pa leje dhe në këtë mënyrë kanë menduar të blejnë armët që banorët do t'i shisnin më lirë meqenëse edhe vetë donin të shpëtonin prej tyre.

Si ndoqi SHIK-u gjurmët e Gafur Adilit për blerjen e armëve në Shqipëri

Pas veprimeve të fundit të shoqërimeve të personave që kishin bashkëpunuar në Shqipëri me Gafur Adlin, një nga krerët e Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), u vërtetua fakti se të gjitha veprimet e tij në Shqipëri ishin të &quot;mirëmonitoruara&quot; nga shërbimi sekret (SHIK). Burime të Gazetës konfirmuan se veprimet e Adilit ishin &quot;regjistruar&quot; të gjitha, kryesisht pas futjes së emrit të tij dhe të organizatës (AKSH) në &quot;listën e zezë&quot; të Presidentit Amerikan Bush. Të njëjtat burime pohuan se SHIK ka ndjekur lëvizjet e Adilit fillimisht në zonën e Pogradecit dhe Librazhdit. Aty është dokumentuar se ku dhe si Adili ka kontaktuar dhe qëllimi i kësaj lëvizjeje. Sipas të dhënave të grumbulluara Adli ishte marrë me blerjen e armëve për organizatën që drejtonte, AKSH. Por gjatë inkursionit në Pogradec e Librazhd, Adili nuk ishte prekur. Kjo mbase prej faktit se lëvizja e tij në zonë do të jetë mësuar me vonesë. Gjithsesi gjithçka ishte dokumentuar më pas. Ndërkohë që vizita e dytë e Adlilit në Shqipëri kishte qenë më pak e suksesshme. Pas mbërritjes fshehurazi në Peshkopi, ai ishte identifikuar dhe mbajtur nën vëzhgim nga shërbimi sekret duke u prangosur në momentin e duhur.

Adili i AKSH 10 vjet në shenjestër të UDB

Gafurr Adili një nga liderët e AKSH të ashtuquajturës Armata Kombëtare Shqipëtare, që është arrestuar katër ditë më parë në Peshkopi, ka qenë nën shenjetrën e shërbimt sekret jugosllav. Para luftës së viti 99-të në Kosovë, ai ka qenë një ndër themeluesit e Ushtrisë Çlirimtrae të Kosovës. Pastaj Gafurri është transferuar në Maqedoni, ku nuk ka ndaluar aktivitetin tij me synim çlirimin dhe bashkimin e trojve mbarëshqiptare. Të paktën 10 vjet ka që Adili ndiqet dhe survejohet nga UDB-ja për aktivitetin e tij nacionalist, që natyrisht ka qenë objekt i punës së shërbimeve sekrete serbe. Tentativat për ta asgjësuar nuk kanë qenë të pakta, por Adili ka qëndruar më tepër në perëndim. Në Zvicër, në Gjermani, Danimarkë, Belgjikë, pothuaj në të gjitha shtetet e perëndimit ai ka lëvizur në punë për të plotësuar idenë e bashkimit të shqiptarëve, duke qenë më pas dhe një ndër themluesit e të ashtuquajturës Armata Kombëtare Shqiptare, e cila është cilësuar nga autoritetet si organizatë terroriste. Pikërisht në aksionet e prangosjes së tyre, ka qenë dominues shërbimi sekret shqiptar. Ai ka identifikuar adresat dhe personat. Kjo sipas burimeve të besueshme, pas kërkesës së shërbimeve të specializura amerikane, që kanë kërkuar të prangosen emrat e AKSH. Po dje në Pogradec janë shoqruar dhe pesë shtetas të tjerë të cilët dyshohen se janë bashkëpunëtorë të Adilit