A MENDONI SE PRANIA FIZIKE NE ESHTE NJE FAKTOR THEMELOR

komino

Valoris scriptorum
A MENDONI SE PRANIA FIZIKE NE ESHTE NJE FAKTOR THEMELOR

NE SHUME TEMA KAM VENE RE SE VIHET SI BAZE KTHIMI NE SHQIPERI PER TE NDIHMUAR NE ZHVILLIMIN E SAJ.

VERTET MENDONI SE NE VITIN 2003 ESHTE E DOMOSDOSHME PRANIA FIZIKE PER TE MARRE PJESE NE JETEN E NJE VENDI??????????

CFARE MENDONI SE MUND TE BEJME PER SHQIPERINE NGA VENDET KU NDODHEMI?????????????

UNE KAM PERSHTYPJEN SE EXPERIENCA JONE NE VENDET E ZHVILLUARA MUND TE TRASFEROHET NE JETEN SHQIPTARE EDHE PA QENE TE PRANISHEM ATY.

TELEFON
SMS
PUSHIMET VERORE
ETJ ETJ ETJ

komino

Valoris scriptorum
Re: A MENDONI SE PRANIA FIZIKE NE ESHTE NJE FAKTOR THEMELOR

TEMEN E KAM SHRUAR ME MUNGESA POR BESOJ SE E KUPTUAT PERSE BEHET FJALE

dedalus

Primus registratum

Jam shume dakort me ty.Nuk eshte e thene qe duhet te kthehemi medoemos ne shqiperi.Mund ta ndihmojme shume mire vendin tone nga larg.Po u kthyhem ne shqiperi jemi te detyruar ti nenshtrohemi korrupsionit prandaj eshte nje zgjidhje mjaft e mire ndihma ne distance

Goca

Primus registratum

Me falni, po ndoshta une s'e kuptoj dot kete arsyetim.
Ne kemi pothuajse 13 vjet qe jemi ne pranine e nje fenomeni, emigrimit, qe po largon nga Shqiperia forcen kryesore si intelektuale dhe fizike. Rinia largohet , shumica sapo mbushin 18 vjec. Vendin mund ta ndihmojme me fjale nga jashte shtetit, po puna eshte se vendi nuk ndertohet me fjalet. Duhet pune dhe kjo duhet bere atje , ne Shqiperi.

romeo

Forumium maestatis

mendoj se eshte shume e lehte ta ndihmosh vendin tend me llafe, por nevojat e verteta te Shqiperise se sotme jane ato per njerez te afte dhe te ndershem.
Pastaj nuk eshte e thene qe duhet me sesben te korruptohesh.

komino

Valoris scriptorum

keni shume te drejte te kundershtoni faji eshte i imi qe nuk jam sqaruar mire

une mendoj keshtu

-me SHQIPERI, ne menyren klasike, kuptohet nje shoqeri -e organizuar-ne nje toke (prania fizike)ku zvillohen fenomenet shoqerore
-ne vitin 2003, fenomenet shoqerore mund te zhvillohen fare mire edhe jashte kesaj toke (mungesa e pranise fizike) dhe shembulli me i mire jemi ne ne kete moment.
-pra mund te reduktojme kuptimin e fjales SHQIPERIA ne nje shoqeri-te organizuar (e lidhur nga nje kulture, histori,gjuhe e perbashket)
- aktualisht ne (qe diskutojme) plotesojme dy kushtet e para per te qene pjese e shqiperise
- problemi eshte se nuk jemi pjese aktive (po diskutojme vetem midis nesh dhe jo me te gjithe shoqerine shqiptare) dhe mbase nuk po ndihmojme ne organizimin me te mire te kesaj shoqerie (ne te cilen enderrojme nje dite te bejme pjese plotesisht - edhe fizikisht)

CKA DUA TE KUPTOJ NGA KY DISKUTIM ESHTE
--A MUNDEMI NE AKTUALISHT TE KTHEHEMI NE NJE PJESE AKTIVE TE SHOQERISE SHQIPTARE(NE TERESINE E SAJ)?????????????
--NQS PO -SI????
--NQS JO -PSE??????