a mendi se do te ndikojn negativisht protestat e fundit ne shqiperi , per turizmin ne vitin 2011

Al-Punk

Still here
Padyshim qe do kete ndikim negativ!
Cdo kush deshiron te udhetoje per qejf ne nje vend te qete, per tu qetesuar dhe argetuar.
Te degjosh gjithe vitin qe ne Shqiperi behet keshtu e ashtu eshte budallek te shkosh atje per pushime.

Megjithate ne perfitojme nga pozita gjeografike dhe numrin me te larte te vizitoreve turistike e kemi nga Maqedonia e pasuar nga Kosova.

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
per mendimin tim sdo ndikojne fare...pushimet fillojne per shumicen periudha korrik-gusht... aty ku mund te qendroje problemi eshte nqs protestat vazhdojne deri ne ne ato muaj...ndoshta deri atehere edhe mund te kete disi probleme...gjithesi une nje gje them, te huajt e dine gjendjen...Shqiperia eshte ende vend i pazbuluar...dhe per te hujat ngjall shume kuriozitet...ata qe kane deshire te vine i marin parsysh reziqet...duke pasur parasysh se deri tani, turizmi yne nuk ka patur prezenc te kenaqshme te turistve te huaj...shumica e pushuesve jane nga rajoni...qe keshtu sma mer mendja, se turizmi do pesoje ndonje dem...me shume se çka...

Al-Punk

Still here
per mendimin tim sdo ndikojne fare...pushimet fillojne per shumicen periudha korrik-gusht... aty ku mund te qendroje problemi eshte nqs protestat vazhdojne deri ne ne ato muaj...ndoshta deri atehere edhe mund te kete disi probleme...gjithesi une nje gje them, te huajt e dine gjendjen...Shqiperia eshte ende vend i pazbuluar...dhe per te hujat ngjall shume kuriozitet...ata qe kane deshire te vine i marin parsysh reziqet...duke pasur parasysh se deri tani, turizmi yne nuk ka patur prezenc te kenaqshme te turistve te huaj...shumica e pushuesve jane nga rajoni...qe keshtu sma mer mendja, se turizmi do pesoje ndonje dem...me shume se çka...
Mos harro qe ne Maj kemi zgjedhjet e tjera!
Parashikohet qe te fitoje PDja (sesi e qysh nuk e dime mire) dhe te qaravitet prap Edi e te na caje veshet dhe nja 20 muaj te tjere, duke nisur me qershorin. Mund te beje nje pushim Edi ne Gusht se ka nevoje per pak plazh. Sapo te vije shtatori, do ia nise prap. Te pakten keshtu e beri vitin e kaluar. Filloi boterori e ndaloi, priti te beje dhe pak plazh dhe ne Shtator na cau veshet prap.

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
Mos harro qe ne Maj kemi zgjedhjet e tjera!
Parashikohet qe te fitoje PDja (sesi e qysh nuk e dime mire) dhe te qaravitet prap Edi e te na caje veshet dhe nja 20 muaj te tjere, duke nisur me qershorin. Mund te beje nje pushim Edi ne Gusht se ka nevoje per pak plazh. Sapo te vije shtatori, do ia nise prap. Te pakten keshtu e beri vitin e kaluar. Filloi boterori e ndaloi, priti te beje dhe pak plazh dhe ne Shtator na cau veshet prap.

....pronostika te shpeshta ben e ti :p lejani Edit keto vendoret mos tju çaje veshet...te kenaqet me nje cope koriçke e mos te beje manifestime :p Pastaj ça thu er Mand...ku do tja dije i Huaji... qe vjen per pushime :p...por une kam e nje frike tjeter...me hapjen e vizave.. mendoj se do sulen Shqiptaret jasht sivjet...te zbulojen turizmin e huaj ne mase....kane fillu me i mbledh leket njerzit qe tani :p:p

P.S...sma regullove e sma regullove kete punen e "likeve" :p:p

Hank

Valoris scriptorum
Bie numri i turistëve të huaj, krahasuar me një vit më parë

Në Shqipëri gjatë muajit të fundit kanë hyrë mbi 900 mijë shtetas të huaj. Shifrat bëhet të ditura nga Policia e Shtetet ku thuhet se: në pikat e kalimit kufitar, gjatë periudhës 1 qershor- 31 korrik 2011 kanë hyrë mbi 1 milion e 629 mijë shtetas, nga të cilët mbi 716 mijë janë shtetas shqiptarë dhe mbi 913 janë shtetas të huaj.
Nëse bëjmë krahasimin me një vit më parë kemi një ulje të ndjeshme pasi në vitin 2010 kanë hyrë mbi 425 mijë persona ndërsa për këtë viti kemi afërsisht 405 mijë persona të huaj të cilat kanë hyrë në territorin e Shqipërisë. Pra janë rreth 10 mijë persona më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. / Shekulli 1 Gusht

gurax

Pan ignoramus
Vjet, nje mesatare shume e perafert per njerezit me te cilet une kam kontakte, apo kam qelluar ne biseda, apo ne nje fare menyre jane shprehur qe do i kalonin pushimet jashte Shqiperise, pak a shume kane qene rreth cereku. Rreth 1 ne 4 veta thoshin qe do i benin pushimet jashte Shqiperise.
Kete vit, keta njerez jane gjysma, jane pak a shume po aq veta qe thone se do i kalojne pushimet ne Shqiperi me ata qe thone se do i kalojne pushimet jashte Shqiperise.

Ca diskutoni te huajt. Shqiperia per kushte me te ulta, ka cmime me te larta. Nje kolegu im, iku ne france, ne Canes, per te bere 12 dite pushim ne plazh. Kur u kthye, te nesermen kishte takuar rruges nje shoqen e vet dhe c'ckemi ca ke bere me the te thash,e ke bere pushime apo jo, po ku i bere, dhe i thote ky: "Ne France, ne Canes, shume mire kalova!" I thote kjo me ate atituden e femres idjote shqiptare: "Uaaa, po ti paske rene ne leke mor cun, dhe sna thua, iken i ben pushimet ne Canes te Frances, bravo bravo, shef ti!" Ky cuni qe s'e prishi fare terezine dhe i tha: "Po ti ku i kalove pushimet?" - "Ne Dhermi", i thote kjo xhevahirja. - "Po me ca cmimi e gjete dhomen ne Dhermi?" - "Me 50 euro nata." - Kurse une ne France e gjeta me 28 euro, kshuqe je ti ajo qe ke leke se une ika ku gjeta me lire."

Tashti, cili nga ju midis Cannes dhe Dhermiut, do zgjidhte Dhermiun, nese do rrinte po aq dite per te njejten kosto? .... ....

C

ciao

Guest
shume e vertete..ne fakt te huajt i shtyn kurioziteti per te pare shqiperine me teper se sa deshira madhe per ti ber pushimet ketu (perjashtuar kosovaret..lol ), besoj se pas heres se pare s.i shkon me ne mendje te vijne ne shq prape.

Selim Rroshi

Primus registratum
Turizmi sivjet eshte si cdo vit genjeshter e madhe. Nuk ka Shqiperia infra strukture turistike, nuk ka uje, ka plehra, ka ndotur rende detin te zonata e nxehta, ka cmime hajdutesh dhe ska hapsira, plazhet shqiptare stukturat minimale qe jane ndertuar kututru sjane gje tjeter vec makina mafioze mashtrimi ku leket ti marin e sherbimin nuk ta japin.
I ziu pushues qe nuk sheh dot nje hapsire bosh te mare rreze se mafia ka mare ne dore cdo cep te reres dhe berja banje eshte mall qe shitet, rrezet e diellit jane mall qe shiten.
Dhe kur blehen keto mallara dmth blen hapsiren ku ulesh dhe hijen, cilesia eshte zero, rri bythe me bythe me komshine, degjon muhabetet e tyre dhe te degjojne, vec kesaj pijet do ti maresh patjeter te i njejti mafioz, mundesisht te ulesh bile dhe te hash dhe nje dite plazhi te shkoje 100 mije lek. Ska hapsira per familjaret per prindet me femije, te cilet o do rrine sus ne shezlonge o do lahen ne detin te shumten e rasteve era shurre.
Edhe per turizmin Shqiperia vazhdon me ritem te larte vrasjen e hapsirave, vrasjen e natyres, vrasjen e lirive te pushuesit, me nje fjale vazhdon shakterrimin sistematik te gjithe zones turistike nga veriu ne jug.
E turistet vedas dhe te huaj nuk jane budallenj po i kane syte ne balle dhe cdo vit bojkotojne sa munden turizmin inegzsistent te Shqiperise

budoushi

Primus registratum
Vjet, nje mesatare shume e perafert per njerezit me te cilet une kam kontakte, apo kam qelluar ne biseda, apo ne nje fare menyre jane shprehur qe do i kalonin pushimet jashte Shqiperise, pak a shume kane qene rreth cereku. Rreth 1 ne 4 veta thoshin qe do i benin pushimet jashte Shqiperise.
Kete vit, keta njerez jane gjysma, jane pak a shume po aq veta qe thone se do i kalojne pushimet ne Shqiperi me ata qe thone se do i kalojne pushimet jashte Shqiperise.

Ca diskutoni te huajt. Shqiperia per kushte me te ulta, ka cmime me te larta. Nje kolegu im, iku ne france, ne Canes, per te bere 12 dite pushim ne plazh. Kur u kthye, te nesermen kishte takuar rruges nje shoqen e vet dhe c'ckemi ca ke bere me the te thash,e ke bere pushime apo jo, po ku i bere, dhe i thote ky: "Ne France, ne Canes, shume mire kalova!" I thote kjo me ate atituden e femres idjote shqiptare: "Uaaa, po ti paske rene ne leke mor cun, dhe sna thua, iken i ben pushimet ne Canes te Frances, bravo bravo, shef ti!" Ky cuni qe s'e prishi fare terezine dhe i tha: "Po ti ku i kalove pushimet?" - "Ne Dhermi", i thote kjo xhevahirja. - "Po me ca cmimi e gjete dhomen ne Dhermi?" - "Me 50 euro nata." - Kurse une ne France e gjeta me 28 euro, kshuqe je ti ajo qe ke leke se une ika ku gjeta me lire."

Tashti, cili nga ju midis Cannes dhe Dhermiut, do zgjidhte Dhermiun, nese do rrinte po aq dite per te njejten kosto? .... ....

gurax

Pan ignoramus
... Dhe ne cilin moment tere ky diskutim ka te beje me PD, PS, Edin, zgjedhjet dhe gishtat e demokracise?