Mos harro qe ne Maj kemi zgjedhjet e tjera!per mendimin tim sdo ndikojne fare...pushimet fillojne per shumicen periudha korrik-gusht... aty ku mund te qendroje problemi eshte nqs protestat vazhdojne deri ne ne ato muaj...ndoshta deri atehere edhe mund te kete disi probleme...gjithesi une nje gje them, te huajt e dine gjendjen...Shqiperia eshte ende vend i pazbuluar...dhe per te hujat ngjall shume kuriozitet...ata qe kane deshire te vine i marin parsysh reziqet...duke pasur parasysh se deri tani, turizmi yne nuk ka patur prezenc te kenaqshme te turistve te huaj...shumica e pushuesve jane nga rajoni...qe keshtu sma mer mendja, se turizmi do pesoje ndonje dem...me shume se çka...
Mos harro qe ne Maj kemi zgjedhjet e tjera!
Parashikohet qe te fitoje PDja (sesi e qysh nuk e dime mire) dhe te qaravitet prap Edi e te na caje veshet dhe nja 20 muaj te tjere, duke nisur me qershorin. Mund te beje nje pushim Edi ne Gusht se ka nevoje per pak plazh. Sapo te vije shtatori, do ia nise prap. Te pakten keshtu e beri vitin e kaluar. Filloi boterori e ndaloi, priti te beje dhe pak plazh dhe ne Shtator na cau veshet prap.
Parashikohet qe te fitoje PDja (sesi e qysh nuk e dime mire) dhe te qaravitet prap Edi e te na caje veshet dhe nja 20 muaj te tjere, duke nisur me qershorin. Mund te beje nje pushim Edi ne Gusht se ka nevoje per pak plazh. Sapo te vije shtatori, do ia nise prap. Te pakten keshtu e beri vitin e kaluar. Filloi boterori e ndaloi, priti te beje dhe pak plazh dhe ne Shtator na cau veshet prap.Vjet, nje mesatare shume e perafert per njerezit me te cilet une kam kontakte, apo kam qelluar ne biseda, apo ne nje fare menyre jane shprehur qe do i kalonin pushimet jashte Shqiperise, pak a shume kane qene rreth cereku. Rreth 1 ne 4 veta thoshin qe do i benin pushimet jashte Shqiperise.
Kete vit, keta njerez jane gjysma, jane pak a shume po aq veta qe thone se do i kalojne pushimet ne Shqiperi me ata qe thone se do i kalojne pushimet jashte Shqiperise.
Ca diskutoni te huajt. Shqiperia per kushte me te ulta, ka cmime me te larta. Nje kolegu im, iku ne france, ne Canes, per te bere 12 dite pushim ne plazh. Kur u kthye, te nesermen kishte takuar rruges nje shoqen e vet dhe c'ckemi ca ke bere me the te thash,e ke bere pushime apo jo, po ku i bere, dhe i thote ky: "Ne France, ne Canes, shume mire kalova!" I thote kjo me ate atituden e femres idjote shqiptare: "Uaaa, po ti paske rene ne leke mor cun, dhe sna thua, iken i ben pushimet ne Canes te Frances, bravo bravo, shef ti!" Ky cuni qe s'e prishi fare terezine dhe i tha: "Po ti ku i kalove pushimet?" - "Ne Dhermi", i thote kjo xhevahirja. - "Po me ca cmimi e gjete dhomen ne Dhermi?" - "Me 50 euro nata." - Kurse une ne France e gjeta me 28 euro, kshuqe je ti ajo qe ke leke se une ika ku gjeta me lire."
Tashti, cili nga ju midis Cannes dhe Dhermiut, do zgjidhte Dhermiun, nese do rrinte po aq dite per te njejten kosto? .... ....