A eshte i drejte ky qendrim i rinise?

namin

Primus registratum
A eshte i drejte ky qendrim i rinise?

Cfare mendimi keni per rinine shkodrane ne qendrimin e saj ndaj fatit te Kombit tone.
Kam parasysh ketu qendrimin pasiv i cili karakterizon jo vetem shkodranet por te gjithe shqiptaret ne nje kohe kur pushteti jone asht shume aktiv ne punen e tij per tu pasuruar ne kurriz te popullit dhe per te lene mbas dore Shkodren dhe qytetet e tjera.

Prandaj e pashe te arsyshme te parashtroj pyetjet:
1.A ju duket i drejte ky qendrim i rinise?
2.Pse rinia shkodrane tregohet kaq indiferente?

Nqs e pengon dicka kete rini per te shprehur me rruge demokratike pakenaqesite e saja ,atehere ku qendron kjo pengese?
Mos eshte ndjenja e mosbesimit ne vetvete e kesaj rinie, mosbesim ndaj organizimit te saj qe con ne kete frenim i cili nuk sjelle asgje te re per permisim apo mendimi qe forca e saj eshte e pamjaftushme per te cuar ne ndryshim?
Apo ndoshta eshte ndjenja e shpreses qe nje dite do te behet me mire por se nga kush mbetet gjithmone mister?
Ju lutem jepni mendimet tuaja!

Ju faleminderit!

namin

Primus registratum
Re: A eshte i drejte ky qendrim i rinise?

Me cudit heshtja juj ne lidhje me kyt tem qe kam hap. Nuk e pritsha nji frenim te till nga shkodrant dhe shkodranet kur shof qe nder tema qe jan shum ma pak te rendsishme sic jan temat "a jan mendjemdhej shkodrant", "tradhtia ndaj partnerit" apo "votim per lovergirl dhe loverboy ne chat" tregoheni shum te interresum.
Bravo ju qoft!

vllaznia 2001

Primus registratum

Qa kam me te than moj figur psh jan indiferenta shum bile se te tan shofin me xan naj vajz e me hi ne klub prej nade deri ne misdite me 1 kafe makjato perpara po qa kena me i ba. :shrug:

el_che

Primus registratum

jo mar, se nuk eshte pune indeferentcizmi, ne vetem flasim, e nuk bejme asnje veper, me thene te drejten, rinia shqiptare jo vetem ajo shkodrane, duhet te levize, por qe te levize e te beje dicka duhet nje "LEADER", qe ta shtyje, vete nuk ben dot asgje.

100%SHKODRANE

Primus registratum

Tema ma interresante deri tani.Jam shume dakord me ty dhe vet disa her kam than si mundet qe kjo rini ta pranoje gjithe kyt padrejtsi,çfar po ndodh me kyt gjeneracion qe s'ka aspak shpirt rebel, antikonformist apo edhe anarshist.Nuk duhet lejuar qe edhe ktij gjeneracion ti shkoje tymi si fatzezet prindrit tane apo gjyshat etj.
Puna esht se keto njerez nuk gjejne mbeshtetje nga asnje ane,jane si te braktisur, te lanun me veteveten ne nje bote ku nuk gjejne modela per te ndjekur.Kjo gjendje esht edhe ne njefare menyre situata ne te cilen perballen shoqerite e gjithe botes ,domethene njerezit jane sa me shume individualista qe vejne interresin presonal perpara mireqenies kolektive.
Megjithate mendoje qe ato qe mund ta kapin ne dore situaten jemi ne qe tashme duke qene ne nje distance te larget i shohim gjerat me nje sy tjeter, pozicion yne na jep mundesin ti gjykojme gjerat jo vetem prej sistemit kulturor te vendit tone por edhe prej atij ku ne jetojme ne menyre qe te mund te krahasojme ku jane difektet dhe si duhet ndrequr.Mund te themi qe historia e kombit tone dhe pervoja qe fituam ne mergim na jep te gjitheve nje fryme revoltimi, pra ne shohim gjendjen e shqiperise dhe fillojme te idealisojme qe edhe ajo te jete e ngjashme me ato qe kami pare deri tani. Pra une mendoje qe elitat qe mund te jene autoret e nje te ardhme me te drejt per vendit tone duhet te jene ata njerez qe kane pervoje multikulturore apo qe jane ndeshur me shume konceptime per zhvillimin dhe mireqenjen e nje vendi.