Re: 70% ulje ne TVSH per te gjithe artikujt ushqimore ... a eshte e mundshme?
E mundshme edhe shume biles ,,,
pa shtuar ngarkesen fiskale dhe duke thjeshtesuar politiken ekonomike,,
te gjithe e dime qe taksat nuk mblidhen ne ate mase qe duhet te mblidhen nqs se ne shqiperi tatimi total i nje malli arrin deri ne 75% te vleres ne BE ky arrin tek 90% dhe kjo duke pasur nje mbrojtje sociale shume me te gjere !!
masat qe qeveria ka marre flasin edhe vete per mos inkurajimin e firmave qe te investojne ne fabrika me kosto te ulet ne shqiperi,thjesht sepse kur dalin ne greqi ato prodhime jane te taksuara si çdo prodhim tjeter qe hyn ne BE ,gje qe nuk ndodh kur disa prodhime te disa firmave kalojne ne doganen tone me pretekstit e marreveshjeve ekonomike qe krahinat(elbasan)me maqedonine (korçe sarande gjirokaster) me greqine dhe ato prodhime nuk taksohen ne ate nivel qe duhet normalisht edhe pse e dine shume mire qe mallrat ikin ne depot ne keto qytete dhe pastaj shiten ne tregun e gjith shqiperise ,askujt nuk i intereson nje polotike fiskale e drejte sepse jane vete ata qe jane ne pushtet qe ose kane firmat e tyre ose kane aksione tek to ose financohen nga po keto firma qe bejne te ashtuquajturin Evazion fiskal !!!
nuk me behet te flas sepse shqiperine ta prishin shqiptaret dhe deshira e madhe e tyre te jetojne ne kaos mjegull dhe deshira per te ndyshuar nuk kalon fare nga mendja e tyre !!
une te dhashe nje rast se pse eshte e mundur ulja e taksave aktuale ne masen e 70% sepse me nje politike korrekte eshte me fitim prurese per buxhetin e shtetit sesa a jo e sotmja dhe nje ulje shoqeruar me nje vjelje ne nivelin e duhur te ardhurat ne shtet rriten po ne ate mase sa sot biles edhe shume me teper sepse shteti mund te subvencionoje krijimin e firmave adresat e tyre fiskale dhe nje kod te ri per sa i perket domiciliacionit te firmave qe duan te perfitojne nge sistemi i ri qe do vihet ne vend !!!
keto jane praktika qe ne shqiperi mund te behen dhe mire dhe ju a garantoj se nje deshire per ndryshime dhe nje politike ekonomike e adaptuar me kerkesat e sotme te tregut nderkombetar(ekonomiko finaciar bankar dhe sigurimesh)shqiperia nuk do shume te kthehet ne nje parajse fiskale !!!
e sa e sa te tjera une jam realist dhe jap mundesite qe i takojne shtetit tim dhe nuk jam ketu per tu çirrurr jo sala jo nanoidhi , mendoni per shqiperine e njerez dhe jo per politiken
fjalen politike dhe pushtet une i barazoj vetem me genjeshtren /pf/images/graemlins/laugh.gif