23 Janari, pa Facebook, Google dhe Twitter

Enea Xhani

Forumium maestatis

Google-facebook1.jpg

Data 23 janar 2012, do të mbetet në historinë e komunikimeve të rrjeteve shoqërore të internetit, pasi 10 site të rëndësishme ku mes tyre edhe Facebook, Twitter dhe Google, do të ndërpresin transmetimet e tyre online për 24 orë rresht.

Lajmi i bërë me dije nga mediat e huaja, sqaron se kjo gjë do të ndodhë në shenjë proteste të tyre ndaj miratimit të të ashtuquajturës “SOPA”, e cila do të vihet në zbatim në datën 24 janar.

Ky ligj nënkupton dhënien fund të piraterisë informatike globale, duke dhënë mundësinë e monitorimit të aktiviteteve në internet, jo vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por edhe në shumë vende të tjera të botës.

E pikërisht, për shkak të vendosjes së një ligji të tillë, rrjete si Facebook, apo Twitter, rrezikojnë mbylljen e tyre.

Pra përgatituni: Në datën 23 janar, asnjë mail, asnjë komunikim elektronik ...
Artikulli origjinal : Albeu.com

Hank

Valoris scriptorum
Sikur u terhoq ligji per SOPAn. Senatori Amerikan qe e kishte hedhur si propozim kerkoi qe te terhiqej nese nuk gaboj.

Megg

Carpe Diem
:mad: Te shohim njehere a po na mungon twitter , facebook e google..
Me duket "reforme" e mire,pasi shume info i gjej te cunguara e jo cdo material ne internet eshte e zgjeruar sic duhet ,besoj per shkak te piraterise..;)

Enea Xhani

Forumium maestatis
:mad: Te shohim njehere a po na mungon twitter , facebook e google..
Me duket "reforme" e mire,pasi shume info i gjej te cunguara e jo cdo material ne internet eshte e zgjeruar sic duhet ,besoj per shkak te piraterise..;)
Megg varet se cfare kerkon ti dhe varet ca materialesh ke te cunguara. Wikipedia i ka materialet e tilla ashtu sepse lejon cdo perdorues te kete akses te beje ndryshime edhe te publikoje cdo gje. Sa per reformen e marre nga SOPA dhe PIPA nuk besoj se do e kete te gjate sepse nese i kundervihen te gjithe qeverise amerikane del me shume humbje qeveria ! Facebook, google dhe twitter do te qendrojne offline sepse do te jene ne shenje proteste per SOPA-n. Cdo gje e madhe eshte nisur nga nje piraterim i vogel ! Kshu qe sdo ishte gje e mire kjo, edhe te rrije ne internet sikur ishim ne kohen e xhaxhit.

Sweety el

Locus omnem
per forumin kam frike une por per fb as me prishet puna fare sepse nuk kam nje llogari fb.por gjithsesi te shkeputen pak nag neti se fokusohen gjithe diten kush beri like,kush postoi,sa shoke ke,farmvill e shume te tjera.

Enea Xhani

Forumium maestatis
per forumin kam frike une por per fb as me prishet puna fare sepse nuk kam nje llogari fb.por gjithsesi te shkeputen pak nag neti se fokusohen gjithe diten kush beri like,kush postoi,sa shoke ke,farmvill e shume te tjera.
Forumi nuk do te mbyllet ! Kete gje jua siguroj

Megg

Carpe Diem
Megg varet se cfare kerkon ti dhe varet ca materialesh ke te cunguara. Wikipedia i ka materialet e tilla ashtu sepse lejon cdo perdorues te kete akses te beje ndryshime edhe te publikoje cdo gje. Sa per reformen e marre nga SOPA dhe PIPA nuk besoj se do e kete te gjate sepse nese i kundervihen te gjithe qeverise amerikane del me shume humbje qeveria ! Facebook, google dhe twitter do te qendrojne offline sepse do te jene ne shenje proteste per SOPA-n. Cdo gje e madhe eshte nisur nga nje piraterim i vogel ! Kshu qe sdo ishte gje e mire kjo, edhe te rrije ne internet sikur ishim ne kohen e xhaxhit.
;) C'ke ti me kohen e xhaxhait?
Nqs keto faqe qendrojne off per 24 ore apo +-ndonje ore,eshte per nje qellim te caktuar,besoj per mire,,,Pastaj,ta vendosim veten ne vend te xhaxhallareve s'eshte keq...;) :p

Enea Xhani

Forumium maestatis
;) C'ke ti me kohen e xhaxhait?
Nqs keto faqe qendrojne off per 24 ore apo +-ndonje ore,eshte per nje qellim te caktuar,besoj per mire,,,Pastaj,ta vendosim veten ne vend te xhaxhallareve s'eshte keq...;) :p
Ne kohen e xhaxhit pyet prinderit se si jetonin !
Qendrimi offline i faqeve behet sepse nuk duan qe te miratojne ligjin e SOPA-s dhe PIPA-s

mirdita

Papirus rex
As une nuk dua te mbyllet forumi ,ndersa per facebook esht mir me u mbyll sepse shum njerz po bejn gara per like e friends .Por nuk besoj se mbyllet google sepse pa google nuk ka asgje Google esht ajo qe na ndimon per gjerat te cilat i kerkojm dhe nuk kisha dasht me u mbyll google:(

Enea Xhani

Forumium maestatis
As une nuk dua te mbyllet forumi ,ndersa per facebook esht mir me u mbyll sepse shum njerz po bejn gara per like e friends .Por nuk besoj se mbyllet google sepse pa google nuk ka asgje Google esht ajo qe na ndimon per gjerat te cilat i kerkojm dhe nuk kisha dasht me u mbyll google:(
Nuk do te mbyllen pergjithmone vetem neser.