22 ligjet e marketingut

capuni

Primus registratum
22 ligjet e marketingut

Per te gjith ju te interesuar ne biznes e marketing, para nja 1 jave doli ne shitje ne Shqiperi, Kosove dhe Tetove libri "22 Ligje te Pandryshueshme te Marketingut." Liber shume interesant dhe praktik, sidomos per ato qe meren me tregti.

ligjet.jpg

Ja c'thojne ca gazeta per librin:
"Në të gjitha libraritë e Shqipërisë ka dalë në qarkullim një prej librave më të rëndësishëm të botuar deri më sot, përsa i përket marketingut." Revista Monitor ...kliko per me teper

"Marketing do te thotë shitje dhe shitje do të thotë sukses”. Pikërisht për këtë, Al Ries dhe Jack Trout- autorët e librit më të ri “22 Ligje të pandryshueshëm Marketingu”- janë sot më shumë sesa veteranë të suksesit. Me këtë libër ata janë mishërimi i tij i përditshëm në jetën e shumë njerëzve."
Gazeta Biznesi ...kliko per me teper

"Bibla e Marketingut" bashkekohor tashme edhe ne tregun shqiptar."
Korrieri ...kliko per te lexuar me teper

dimir

Forumium praecox
Re: 22 ligjet e marketingut

Eshte nje liber American, shume praktik, thote te gjithe ato qe marketeret i dine, por arrijne ti shprehin qarte si fjale te urta.
Nje analize siperfaqesore, 22 ligje te rendesishme, por mos te harrojme te zote jane ato qe lexojne mes rrjeshtave dhe ligjet interpretohen.

MLK

Primus registratum

Per ata qe nuk duan te investojne ne blerjen e librit te mesiperm, mund te konsultoni nepermjet nje web site falas bazen e marketingut te shpjeguar ne nje menyre teper te thjeshte nga Patrcik Tardivon, nje nga asat e marketingut dhe te tregetise ne Evrope.http://www.tardivon.com/marketing/abc.htm
Web site eshte ne frengjisht dhe me nje traductor on line e ktheni ne gjuhen qe njihni me mire. Per ata qe kerkojne njohje me te thella dhe coaching on line ne marketing, biznes....

maxper

Primus registratum

e lexova menjehere sa doli dhe me pelqeu shume.
eshte tipik amerikan.
meson gjera te dobishme dhe jo moraliste

Kordelja

Valoris scriptorum

Une kete librin e kam me autograf /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po e lej pergjys se me iku dita tu lexu /pf/images/graemlins/frown.gif

Autorit te shqiperimit :kiss: :kiss:

MLK

Primus registratum

Kush e ka perkthy kete nga anglishtja se me kokrra jane perkthyset e mire ne Shqiperi!
Njof nja dy te mire po sma do mendja se ata jane me teper per romane se sa per gjuhe teknike e ekonomike!

Daniel H

Primus registratum

Libri ka qene me gjithe mend teper terheqes.

Iola ti e di fare mire se sa njohuri kane biznesmenet shqiptare rreth marketingut. Mjafton t'u shfaqet reklama ne TV, te kene dy produkte promocionale tip flyers, fletepalosje, ndonje reklame ndricuese apo billboards anes rruges dhe kaq mjafton per ta.

Qe t'i hyjne nje studimi te mirefillte per te matur perceptimin e konsumatorit potencial rreth produktit te tij, te konkurentit apo dhe produkteve te ngjashme brenda sektorit ku operon e me pas te dalin me nje strategji te mirefillte marketingu afatgjate, kjo per momentin u ngjan utopi biznesmeneve shqiptare dhe atyre te huaj qe kane ardhur ne Shqiperi.
Marrin ca formate te gatshme nga jashte dhe i aplikojne dhe ne Shqiperi, pa marre parasysh shume faktor esenciale qe ndryshojne pikesepari ne perceptim e konsumatorit qe ndryshon nga shteti ne shtet brenda BE-se apo ne USA dhe jo me prej shteteve te BE-se dhe Shqiperise.

dimir

Forumium praecox

Eshte mire, kush eshte i pari. Pjese e librit, dhe sllogan i AMC.
Cfare mendoni!

dimir

Forumium praecox

Nuk e dija se Greqisht nuk marre vesh.
Po dhe te perkthejne nuk dine! Eshte mire te jesh PERPARA".
Kjo dhe hahet, faleminderit.!
Per pergjigjen Iola. /pf/images/graemlins/confused.gif

Daniel H

Primus registratum

Nejse s'ka asgje te keqe ne kete mes.
Mund te behen dhe pershtatje duke ndejtur brenda te njejtit kontekst. Perderisa ne Shqiperi AMC ka hyre e para ne tregun e telefonise celulare (ne Greqi s'e di) s'ka asnje kundershti ne ate sllogan.

dimir

Forumium praecox

Per ata qe i kane lexuar 22 ligjet e marketingut.
Si mendoni ka ndonje ligj, i cili nuk ecen me mentalitetin shqiptar?!
A ka ndonje ligj tjeter qe i bie ne koke infrastruktures se biznesit ne shqiperi!?

capuni

Primus registratum

Kto ligje nuk jane te gdhendura ne gur, cdo treg ka karakteristikat e veta. ...ajo qe nuk ndryshon, eshte qe konsumatori eshte i njejte si ne Shqiperi ashtu edhe kudo ne bote. Te gjithe konsumojme produkte per te njejtat arsyje per te permbushur 1)nevojat ...dhe 2)deshirat. Prandaj edhe nuk pajtohem me njerez qe pernjehere thojne "...jo! Kjo s'behet ne Shqiperi se tregu Shqiptare eshte .....!"

S

shqipeee

Guest
22 ligjet e marketingut

Per te gjith ju te interesuar ne biznes e marketing, para nja 1 jave doli ne shitje ne Shqiperi, Kosove dhe Tetove libri "22 Ligje te Pandryshueshme te Marketingut." Liber shume interesant dhe praktik, sidomos per ato qe meren me tregti.

ligjet.jpg

Ja c'thojne ca gazeta per librin:
"Në të gjitha libraritë e Shqipërisë ka dalë në qarkullim një prej librave më të rëndësishëm të botuar deri më sot, përsa i përket marketingut." Revista Monitor ...kliko per me teper

"Marketing do te thotë shitje dhe shitje do të thotë sukses”. Pikërisht për këtë, Al Ries dhe Jack Trout- autorët e librit më të ri “22 Ligje të pandryshueshëm Marketingu”- janë sot më shumë sesa veteranë të suksesit. Me këtë libër ata janë mishërimi i tij i përditshëm në jetën e shumë njerëzve."
Gazeta Biznesi ...kliko per me teper

"Bibla e Marketingut" bashkekohor tashme edhe ne tregun shqiptar."
Korrieri ...kliko per te lexuar me teper