10 këshilla si të gjeni njeriun e duhur në internet

Hank

Valoris scriptorum
Nëse jeni vetëm dhe në kërkim të dashurisë – takimet online bëjnë një marrëveshje të madhe, veçanërisht në kuptimin nëse ju jeni shumë të zënë ose nuk keni takuar asnjë njeri të ri ose të përshtatshëm në rrjedhën jetës suaj.
Takimi në internet është një mënyrë e shkëlqyer të jetë pro-aktive dhe të marrë kontrollin në jetën tuaj të dashurisë. Kjo ju mundëson që të jeni i qartë për atë që ju kërkoni dhe të lidheni me njerëz të të njëjtit mendim në një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë.
Por në qoftë se kurrë nuk e keni provuar atë – ideja e një takimi online mund të jetë tepër i frikshme. Si mund ta dini se cilën nga mijërat e faqeve të internetit të zgjedhni? Si mund të keni besim se personi i kontaktuar me ju është i vërtetë, i vetëm dhe nuk është ndonjë stalker, mashtrues ose gënjeshtar? Si mund të gjeni njerëz mes qindra profileve të tjera? Si dhe kur duhet të bini dakord për të takuar dikë?
Këtu janë disa këshilla që ne shpresoj më se do t’ju ndihmojnë për të marrë më shumë përvojë
1. Përdorni një foto tërheqëes dhe të kohëve të fundit. Zgjidh një foto që duket si ju tani. Pas të gjithave, ju nuk dëshironi që njerëzit të zhgënjehen kur tju takojnë.
2. Jini të ndershëm në profilin tuaj. Gënjeshtrat kanë pasoja, pasi njerzit duhet tju pëlqejnë për atë që ju vërtetë jeni dhe jo për shkak të disa imazheve të rreme që ju keni krijuar.
3. Vendosni foton tuaj më të mirë në këmbë. Ju duhet të reklamoni veten në mënyrë që të tjerët të përpiqen të mendojnë rreth faktorëve të veçantë që e bëjnë të ndryshëm nga njerëzit e tjerë.
4. Jeni fleksibël në atë që ju kërkoni , ju mund të habiteni. Vendosni gjërat që ju nuk jeni të gatshëm të bëni kompromis për dhe pastaj të jeni të hapur për të tjerët.
5. Jini të veçantë në përgjigjet tuaja. Trajtojini njerëzit, siç ju doni që të trajtoheni. Nëse nuk jeni të prirur – dërgoni një përgjigje të sjellshme për të thënë se ju nuk jëni të interesuar.
6. Ruani privatësinë tuaj. Shmangni dhënien e të dhënave tuaja personale për të gjithë deri sa ju ta ndjeni që është diçka e sigurt. Njihini njerëzit në Skype osenë email para se ti takoni – mund të mësoni shumë për ta. Gjithmonë planifikoni takimin e parë në një vend publik dhe kurrë në shtëpi. Thuajini dikujt se ku po shkoni dhe kur do të të ktheheni.
7. Planifikoni për herën e parë një takim të shkurtër. Mbajeni mend datën e takimit. Ajo është gjithmonë e më mirë nëse do përfundojë në datën më të dashuruar. Dhe në qoftë se kjo është një fatkeqësi – të paktën nuk do të ketë humbur shumë nga koha juaj.
8. Jepini njerëzve një shans. Nëse takimi i parë nuk është një katastrofë, por ju nuk jeni plotësisht të sigurt se a ju pëlqen personi tjetër – do të përpiqeni për një datë tjetër me të. Ndonjëherë ne mund të jemi shumë të nxituar për të gjykuar njerzit e saponjohur dhe ne mund të humbasim një një partner potencial shumë të mirë.
9.Njihini njerëzit në kontekste të ndryshme. Nëse takimi arrin në një marrdhënie , sigurohuni që ju ta shikoni atë në kontekstin me miqtë e tij dhe familjen. Jeni shumë të kujdesshëm, nëse ai nuk ju prezanton me njeri – kjo mund të sugjerojë se ata kanë diçka për të fshehur.
10. Shijoje atë. Takimi me njerëz të rinj duhet të jetë kënaqësi, kështu që relaksohuni dhe përpiquni që rë mos shqetësoheni. Dhe për të ruajtur sensin e humorit tuaj, sepse takimi on line ka të ngjarë të përfshijë gjëra të çuditshme e të këqija, gjithsesi shpresojmë në anën pozitive të kësaj taktike.