10 gabimet me te medha gjate marrjes se vendimeve

Albforumi

Primus registratum
10 gabimet me te medha gjate marrjes se vendimeve

shefi_stres.jpg
</p>

Puna e menaxherit është shumë stresuese sidomos gjatë kohës kur duhet marrë vendime të rëndësishme për të ardhmen e kompanisë. Aq stresuese saqë ndonjëherë arrihet deri te marrja e vendimeve të gabuara.</p>

Kur jemi te vendimet e gabuara, sigurisht që nuk do ta kishit pasur dëshirë të fusni veten në një thes me shtëpinë botuese e cila refuzon botimin e librit të Harry Poterit, ose me drejtorin e Coca Cola-s i cili kishte refuzuar ta blinte Pepsin. Kam dëgjuar të thonë “miu një here kalon nëpër mustaqe”, por a janë këto vendimmarrjet më të këqija si pasojë e stresit apo thjeshtë dikush nuk di t’i merr erë milionave?!!!</p>

1. Harry Poter – A thua a kanë qenë me mend në kokë pronarët e asaj shtëpie botuese që kanë refuzuar këtë të botojnë librin për magjistarin e vogël?!!!</p>

2. Coca Cola vs Pepsi – kjo ka qenë shumë kohë më herët, ku bosat e CC kanë menduar që Pepsi nuk mund të bëhet një konkurrent i denjë.</p>

3. Bonbonet M&amp;M – ekipi i marketing të bonboneve M&amp;M nuk ka lejuar që ato të shfaqen në filmin ET të Spilbergut. Në vend të tyre janë paraqitur ëmbëlsiart Reese’s, shitja e të cilave është rritur në mënyrë marramendëse.</p>

4. The Beatles – Shtëpia botuese Decca Records refuzon nënshkrimin e kontratës me Beatles duke u thënë se po kopjonjnë The Shadoësm grup shumë i popullarizuar në atë kohë.</p>

5. ABC TV refuzojnë “The Cosby Show” me arsyetimin se publiku kurrë nuk mund të pranojë të shikon një përrallë joreale për një familje zezake të pasur.</p>

6. William Orton, president i ëestern Union Telegraph Campany refuzon ta blej patentën për telefon nga Aleksander Bell, duke e quajtur lodër elektrike.</p>

7. “Radioja nuk ka asnjëfarë vlere komerciale. Kush do të paguante për një mesazh i cili nuk i dërgohet askujt në vecanti?!!!” ka pyetur Dejvid Sarnof më 1920 si rezultat i propozimit për të investuar në prodhimin e radiove.</p>

8. Njëri ndër biznesmenët më të mëdhenj amerikan, Ross Perot në vitin 1979 refuzon ta blejë Microsoft-in për 15 milion dollarë.</p>

9. Coca Cola e re. Edhe një margaritar i CC! Kur filluan të ndjejnë se po kërcënohen seriozisht nga Pepsi, krijojnë një produkt të ri, të ashtuquajturën Coca Cola e Re e cila askujt nuk i ka pëlqyer, duke bërë që njerëzit akoma më tepër të konsumojnë Pepsi.</p>

10. Vitin e kaluar Apple plasoi një aplikacion për iPhone në të cilin paraqitet një foshnje që qan. Me qëllim që ta rehatoni, duhej që ta shkundnu iPhone-in. Pas vetëm dy ditësh, Apple e tërhoqi aplikacionin pasi shumë organizata për mbrojtje të fëmijëve, por edhe vetë prindërit dërguan ankesa deri te kjo kompani. Thuhet se kjo i ka kushtuar shume mollës së kafshuar.</p>
<p style="text-align: center;">
menaxher_shqiptare.jpg
</p>

Ju si menaxher i kompanisë, apo si menaxher i vetvetes tuaj, a keni marrë ndonjë vendim të gabuar në rastet kur iu është dhënë një rast i tillë? Cilin nga rastet e sipërpërmenduara nuk do të kishit lejuar t’ju ikë ngadora?</p>

Shperndaje kete artikull:

k.png

ngjarjet.png

lajme.png

lexoje.png

votoje.png

email_link.png

printer.png

digg.png

facebook.png

live.png

stumbleupon.png