Çfarë do të ndodhte nëse bankat falimetojnë?

-Zana-

e...Thjeshte
edhe se mundet nje falimentim kreditimi nga banka ne publik ne europe nuk exsiston,kjo konsiderohet sistem piramidale!bankat huazohen ne banken qendrore,dhe direct hedhin ne treg interesin sa me te larte.Ndersa depozitimi ne llogari te mbyllura,nga publiku quhen arka kursimi e keto para ngrihen ne banken qendrore,dhe kan interes vjetor symbolik,por kurre nuk rrezikojn zhdukje edhe lufte boterore te filloje banka exsiston,punon dhe eshte e disponueshme.

S'te kuptova ? po flet sipas mendjes sate...apo ky eshte procesi ligjor ne pergjithesi ? Mund ta sqarosh me qarte/gjere . flm.

-Zana-

e...Thjeshte
Nuk eshte nevoja per figura- po diskutojme ne pergjithesi. Nejse, une ta kerkova se nuk kuptova se c'fare kishe shkruar , jo se nuk marr vesh nga funksionimi i bankave. Pra mu duke confused. lol

scadarsko

Locus omnem
Nuk eshte nevoja per figura- po diskutojme ne pergjithesi. Nejse, une ta kerkova se nuk kuptova se c'fare kishe shkruar , jo se nuk marr vesh nga funksionimi i bankave. Pra mu duke confused. lol
ne cdo teme dalim confused ne ........por nejse kur nuk arrini te kuptoheni me nje fjal!
tablot na ndihmojn sa do pak per te mbeshtet temen,sa do pak ne standard ashtu sic ka banka brenda....e jo domethenje te pa vlera sic jan shkruar me siper,budalliqe deri mundesi e publikut per te falimentuar nje banke.Individi mundet ta plackise banken,por kurr ta zhduke.

IL__SANTO

Valoris scriptorum
Lo status giuridico di ente pubblico esclude la possibilità di fallimento della Banca d'Italia e, tramite il suo intervento nei casi di crisi, la possibilità di fallimento delle banche private, garantendo la stabilità dell'intero sistema bancario italiano.