Ushtria Britanike Kërcënon Me Grusht Shteti Në Rast Se Korbini Zgjidhet Kryeministër

Agjenti_007

Kujdes.Ceta.Plak.E.Mallakastres
Anëtar i Shtabit
orginal_21091425547_ZGa_B.jpg
Një gjeneral i lartë i cili shërben për ushtrinë britanike tha për Sunday Times se : Një qeveri e kryesuar nga lideri i opozitës Xheremi Korbini mund të përballet me një kryengritje nga ushtria britanike, nëse ai përpiqet për ta ulur rolin e saj ose ta tërheqë atë jashtë NATO-s.

Gjithashtu gjenerali në kushte anonimiteti tha se fitorja e Korbinit si lider i Laburistëve dhe kreu i opozitës zyrtare Uestminster është pritur me ankth nga shumica, madje edhe në mesin e ushtarëve mbështetës të Laburistëve.

Për më tepër, në qoftë se Korbin fiton zgjedhjet e përgjithshme e 2020, në të cilën ai planifikon të kandidojë për kryeministër, dhe përpjekjet për të degraduar forcat e armatosura, të heqë programin bërthamor Trident ose të dalë nga NATO do të çojë në dorëheqje masive në të gjitha nivelet dhe ju do të përballeni me perspektivën shumë të vërtetë të një ngjarjeje që do të ishte në mënyrë efektive një kryengritje, tha ai.

Ndjenjat po përforcohen brenda forcave të armatosura. Ju do të shihni një prishje të madhe në konventë me gjeneralë të lartë që drejtpërdrejt dhe publikisht sfidojnë Korbin mbi vendimet vitale të rëndësishme të politikave të tilla si Trident, duke tërhequr jashtë NATO-s dhe çdo plan për të dobësuar dhe tkurrur madhësinë e forcave të armatosura. Ushtria thjesht nuk do ta mbështesë këtë, shpjegoi ai.

Shtabi i përgjithshëm nuk do ta lejojë një kryeministër që të rrezikojë sigurinë e këtij vendi dhe unë mendoj se njerëzit do të përdorin të gjitha mjetet e mundshme, të drejta ose jo për ta parandaluar atë. Ju nuk mund të vendosni një rebel në krye të sigurisë së një vendi.

Zëdhënësi i Korbinit i tha The Independent se kreu i Laburistëve nuk do të komentojë mbi vërejtjet e bëra në mënyrë anonime.

Kreu i ri i Laburistëve ka bërë fushatë që Britania të lërë NATO-n, duke bërë thirrje për një rivlerësim të prioriteteve dhe duke thënë se forcat e armatosura të Britanisë janë shumë të mëdha për një ishull të vogël në Atlantikun Verior. Ai ka qenë për një kohë të gjatë një mbështetës i fushatës për çarmatimin bërthamor dhe një kundërshtar i pengesës bërthamore Trident, duke thënë se ky është një sistem i rrezikshëm, i dalë mode.

Konservatorët, kryesuar nga kryeministri David kamerun, kanë përforcuar përpjekjet e tyre për të portretizuar Korbin si një kërcënim për sigurinë kombëtare pas fitores së tij javën e kaluar.

Laboristët janë një rrezik serioz për sigurinë e vendit tonë, sigurinë e ekonomisë tonë dhe sigurinë e familjes suaj, tha Kameruni të dielën e kaluar.

Raporti i Sunday Times zbuloi se në qoftë se Korbin bëhet kryeministër, zyrtarët e sigurisë mund t'i japin atij qasje të kufizuar për inteligjencën.

Asnjë nga komuniteti i inteligjencës - ku ne jemi duke folur për shërbimet e sigurisë apo shefat e policisë kundër terrorizmit – nuk do t’i japë Korbin, apo ndonjë prej kabinetit të tij, informata që ata nuk duan të japin tha një burim i lartë anonim i inteligjencës.

Sipas agjentit ai nuk do të marrë asnjë informacion në lidhje me operacionet e intelijencës.

Qëndrimi i Korbinit mbi sulmet ajrore siriane kundër militantëve të ISIS e ka ndarë Partinë e Laboristëve. Ai ka treguar disa herë se ai kundërshton sulmet ajrore, duke deklaruar se bombardimi i vendit do të çojë vetëm në vrasjen e më shumë civilëve dhe do të përforcojë ISIS.

Ndërkohë, të shtunën ai dha dorëheqjen si kryetar i grupit të fushatës Koalicionit Stop Luftës e cila përkoi me ditën kur u ribotua një poemë që akuzon mbretëreshën se ka përfituar nga konflikti. Megjithatë, zëdhënësi i Korbin tha se dy ngjarjet nuk kishin lidhje me njëra tjetrën.

Parlamenti pritet të votojë mbi zgjerimin e veprimeve ushtarake në Siri muajin e ardhshëm. Raporti i Sunday Times pohoi se gjysma e Kabinetit Shadou do të votojnë me qeverinë nëse Kameruni vjen me një plan koherent për të luftuar ISIS.

Korbin fitoi mbështetjen e rreth 60 për qind të anëtarëve të partisë Punës që votuan në zgjedhjet e udhëheqjes më 12shtator. Korbini zuri vendin e Ed Miliband, i cili dha dorëheqjen më 8 maj. Ai është anëtar i Fushatës së Solidaritetit Palestinez, Amnesty International, Fushatës për Çarmatimin Bërthamor dhe një themelues i Koalicionit Stop Luftës.
 

hareid

Papirus rex
Nese dikush sikur Xheremi Korbin lufton per drejtesi, ne kete rast per carmatimin berthamor, per ndalimin e luftes, per te drejtat e popujve te diskriminuar, atehere edhe zgjedhjet demokratike e humbin vleren e tyre....Nese me te vertete ndodh ashtu, dmth. Korbin zgjedhet kryeminister dhe ushtria ben grusht-shtet, atehere vetem se vertetohet ajo qe shume e mendojne se kur jane ne pyetje interesat nuk ka vlere as drejtesia, as demokracia....thene shkurt ne ate rast njeriu behet ujk!
 
Top