Si mund te blej makine?

juxhoxhjaj

Primus registratum
Si mund te blej makine?

Si mund te blej makine ne gjermani ose ndonje vende tjeter dhe sa do shkoj dogana kush ka blere makine beson se ja vlen?
 

KoDoShi

Primus registratum
Re: Si mund te blej makine?

Dol, ai nuk po kerkon dyqan akulloresh, duket qarte cfar kerkon, pse ja fut kot ti.
/pf/images/graemlins/laugh.gif

celjanifr...k'tu ne Shqiperi ka apostafat njerez qe merren me shit-blerje makinash(pra, i blejn ne gjermani(i shikojn tek adresa mobile.de i blejn atje dhe i sjellin per tu shitur k'tu ne Shqiperi.) ma do mendja s'e duhet te kontaktosh me ndonje qe shet makina(tregu zi) k'tu ne Shqiperi, mund ti gjesh tek; 1)Stadiumi Qemal Stafa 2)Perball LINCOLN(kurse private anglishteje)
k'to mund te te ofrojn me shume ndihme...pastaj dogana varte nga tipi/lloji makines qe do te marresh ti.
 

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Si mund te blej makine?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
shko ne dyqan makinash e bleje...sa e veshtire qenka?

[/ QUOTE ]

Çuni don me e ble n'Gjermani moj.

Celi, merr i viz Shengen, futja i vrap pele der n'Gjermani, blej makinën, boje rrugën me makin deri n'Shqipni se t'bje dogana mo lir (po qe se do me e ble t're), e masnej me vrap me bo targat e sigurimin e makinës. Për sa, si, qysh e tek i di vet ti ato. Çdo gjë varet nga çmimi i blerjes së makinës.
 

vieux_et_moche

Primus registratum
Re: Si mund te blej makine?

Taksat për makinat e përdorura ne republiken tone te dashur
1) Për mjetet me 10 ose më shumë vite përdorimi:
a) Autoveturat: 60 000 (gjashtëdhjetë mijë) lekë;
b) mjetet e tjera për transportin e jo më shumë se 10 personave, mikrobusë, furgona dhe mjete të tjera për transportimin e mallrave, me peshëmbajtje deri në 5 tonë: 128 000 (njëqind e njëzetë e tetë mijë) lekë;
c) autobusët dhe mjetet e tjera për transportin e mallrave, me peshëmbajtje mbi 5 tonë: 160 000 (njëqind e gjashtëdhjetë mijë) lekë;
ç) traktorët rrugorë (koka tërheqëse): 64 000 (gjashtëdhjetë e katër mijë) lekë.

2) Për mjetet me më pak se 10 vite përdorimi:
a) Autoveturat: 40 000 (dyzetë mijë) lekë;
b) mjetet e tjera për transportin e jo më shumë se 10 personave, mikrobusë, furgona dhe mjete të tjera për transportimin e mallrave, me peshëmbajtje deri në 5 tonë: 80 000 (tetëdhjetë mijë) lekë;
c) autobusët dhe mjetet e tjera për transportin e mallrave, me peshëmbajtje mbi 5 tonë: 80 000 (tetëdhjetë mijë) lekë;
ç) traktorët rrugorë (koka tërheqëse): 48 000 (dyzetë e tetë mijë) lekë.

Llogaritja e taksës së importimit

Taksa fikse x cilindrata e motorit x koeficienti i viteve të përdorimit.
- "Taksa fikse" për çdo autoveturë me benzinë është 20 000 (njëzet mijë) lekë, ndërsa për çdo autoveturë me naftë, 25 000 (njëzet e pesë mijë) lekë.
-"Cilindrata e motorit" është vëllimi i dhomës së djegies së motorit, i shprehur në centimetër kub (cm3).

Shembull
1. Llogaritja e taksës për një autoveturë tip "Benz 190", i prodhuar në vitin 2000, me naftë dhe i importuar në vitin 2005:
Koeficienti sipas ligjit është 0.0018
Cilindrata e motorit është 1930 cm3
Taksa Fikse 25 000 lekë

1930 x 25,000 x 0.0018= 86 900 lekë ishte bëhet 1930 x 25 000 x 0.0029 = 139 925 lekë

2. Llogaritja e taksës për një autoveturë, e cila në momentin e zhdoganimit ka mbi 10 vjet prodhimi, për të njëjtin tip autoveture si më lart, bëhet:

1930 x 25 000 x 0,003=144 800 lekë ishte bëhet 1930 x 25 000 x 0,0048 = 231 600

Formula e zhdoganimit

Taksë importi + taksë doganore + TVSH

1. Taksa e importit =taksa fikse x Cilindrata e motorit x koeficienti i viteve të përdorimit, ku:
a. "Taksa fikse" (e ambientit), për çdo autoveturë me benzinë përcaktohet 20 000 lekë dhe për çdo automjet me naftë 25 000 lekë
b. "Cilindtrata e motorit" është vëllimi i dhomës së djegies së motorit e shprehur në centimetër kub. (kjo ishte per femrat:))


PRA BENI GATI PATINAT ROLLERBLADE ETJ :):):):)
 

Albmarket

Primus registratum
Re: Si mund te blej makine?

Revista e vetme qe reklamon Automjete & Prona per shitje si ne reviste edhe ne website.Te gjitha reklamat jane me foto.


Asnjehere nuk ka qene me e lehte per ju te shisni apo te bleni makinen dhe banesen tuaj .

Revista eshte e perdyjaveshme dhe shitet ne te gjitha pikat e shitjes vetem per 100 leke.

Revista Albmarket
tel/fax 042256372
cel 0694023444/0694023445
email info@albmarket.net
web http://www.albmarket.net
 
Top