Re: L'AMERICA - Filmi i tradhetareve

Botashqip

Primus registratum
Re: L'AMERICA - Filmi i tradhetareve

Po ti nuk ke parë filmin "larg barbarëve" .
Ai të bën terrorist me zor, të shkosh t'ia numërosh në lule të ballit "artistëve" shqiptar me emër duke filluar tek Timo Tlloko, Reshat Arbana, Eva Alikaj (në mos gaboj e të tjerë. Nuk më bëhet ta shoh më atë film, edhe pse e kam, si shumë filma të tjerë në bibliotekë.

Luminus

Primus registratum
Re: Re: L'AMERICA - Filmi i tradhetareve

Fillimisht postuar nga Botashqip:
[qb] Po ti nuk ke parë filmin "larg barbarëve" .
Ai të bën terrorist me zor, të shkosh t'ia numërosh në lule të ballit "artistëve" shqiptar me emër duke filluar tek Timo Tlloko, Reshat Arbana, Eva Alikaj (në mos gaboj e të tjerë. Nuk më bëhet ta shoh më atë film, edhe pse e kam, si shumë filma të tjerë në bibliotekë. [/qb]
kete nuk e kam pare, po me kan thene per nje film tjeter amerikan "Wag the dog" ose dicka e tille, qe e ben Shqiperine armikun numer nje te Usa (!). para ca kohesh pash nje episod te "the simpsons" ku nje djal shqipo kishte shkuar ne usa si exchange student, po ne fund doli terrorist dhe spiun i derguar nga qeveria :smash: ...

Never Alone

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Luminus:
[qb] kete nuk e kam pare, po me kan thene per nje film tjeter amerikan "Wag the dog" ose dicka e tille, qe e ben Shqiperine armikun numer nje te Usa (!). para ca kohesh pash nje episod te "the simpsons" ku nje djal shqipo kishte shkuar ne usa si exchange student, po ne fund doli terrorist dhe spiun i derguar nga qeveria :smash: ... [/qb]
Ai episod eshte bere per Ish-Shqiperine Komuniste
ninja.gif
unsure.gif

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NeverAlone:
[qb]
Fillimisht postuar nga Luminus:
[qb] kete nuk e kam pare, po me kan thene per nje film tjeter amerikan "Wag the dog" ose dicka e tille, qe e ben Shqiperine armikun numer nje te Usa (!). para ca kohesh pash nje episod te "the simpsons" ku nje djal shqipo kishte shkuar ne usa si exchange student, po ne fund doli terrorist dhe spiun i derguar nga qeveria :smash: ... [/qb]
Ai episod eshte bere per Ish-Shqiperine Komuniste
ninja.gif
unsure.gif
[/qb]
Dhe wag the dog nuk kishte shume lidhje me shqiperine vetem se u nevojitej nje shtet qe te mos njihej nga amerikanet dhe perdoren shqiperine. Shko shihe filmin se eshte interesant
ninja.gif

jula

Primus registratum

Per ata qe jane te revoltuar dhe ndihen "te tradhetuar":

Provoni te lini menjane ndjenjen e pare dhe ta rishikoni ate film. Gaboheni plotesisht mbi idene e tij, per mendimin tim. Jo vetem mbi idene, por edhe mbi realizimin. Nuk ka nevoje te tregoje skenen e kamionit Amelio, kujtoni se ne fillesat e rrenimit te regjimit komunist apo gjate tij, shqipetaret beheshin cope per nje shishe (bosh!) Coca-Cola te sjelle nga valet e detit. Nuk po them qe ky ishte realiteti i te gjitheve, nuk qendron per qytetet kryesore ndoshta, por e verteta e pergjithshme kjo ishte.
Mjerimi, vuajtja, kureshtja, as nuk shihen fare me perbuzje ne kete film. Shpresoj te mos ngaterroni ndjesite e protagonistit me linjen ideore te filmit, nuk behet fjale per nje artikull gazete.
Me kryesorja, mos harroni idene qe percjell paralelizmi me ish-emigrantin italian qe ne cmendurine e vet, mendon se eshte duke udhetuar drejt Amerikes, sic benin ne fillim te shekullit bashkekombesit e vet.

Filmi eshte tejet realist dhe solidal, pavaresisht se une kete lloj kinematografik kam denjuar ta shoh vetem per tematiken qe trajtonte ne kete rast.

KINGU

Primus registratum

ESHTE E VERTETE QE REALITETI JON KA QENE SHUME I DHIMSHEM,DHE ESHTE NORMALE QE TE NXIRRET NE PAH AJO PJESE E TIJ,PO NE ATE FILM NUK NXIRRET NE PAH ASNJE PJESE TJETER E JONA SA DO PAK E MIRE QOFTE,ME KA ARDHUR PESHTIR KUR E KAM PARE ENRICO LO VERSO QE BERTET NE MES TE NJEREZEVE MORTI DI FAME PEZZI DI MERDA SEPSE NUK GJETI RROTAT E MAKINES KUR DOLI NGA KLUBI,PSE NUK TREGOJN SE SI MUND TE ISHTE RRAF AI QE DO E THOTE ATE FJAL:))
NESE AI TREGON SE SA ZEMER GJER KA QENE DHE ESHTE ITALIA ME ATO MORTO DI FAME,DHE NE QE JEMI NE ITALI E DIM MIR.

geek

Primus registratum

Shikoni "The Dust" qe eshte akoma ne kaseta dhe DVD, aty trajtohet nje cope nga vitet 1700-1800 ne trojet maqedonase dhe shihni se si e kane ndertuar komunitetin shqiptar, tribu barbaresh qe vrasin dhe presin kudo qe shkojne.
Filmit L'America eshte per t'iu vene benzina, nga njera ane Gianni kerkon te kujtoje emigrimet e italianeve ne kohen e luftes, dhe nga ana tjeter paraqet realitetin shqiptar ne kohe tranzicioni. Por problemi eshte se ky realitet eshte stermadhuar dhe fryre deri ne ate pike sa edhe nje gabel kur e shef, i vjen ndot.
Nuk me ka pelqyer filmi dhe nuk me pelqen qe te merremi neper kembe. Faqet e erreta te nje shoqerie eshte me mire t'i lihen historise.

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Per ata qe jane te revoltuar dhe ndihen "te tradhetuar":

Provoni te lini menjane ndjenjen e pare dhe ta rishikoni ate film. Gaboheni plotesisht mbi idene e tij, per mendimin tim. Jo vetem mbi idene, por edhe mbi realizimin. Nuk ka nevoje te tregoje skenen e kamionit Amelio, kujtoni se ne fillesat e rrenimit te regjimit komunist apo gjate tij, shqipetaret beheshin cope per nje shishe (bosh!) Coca-Cola te sjelle nga valet e detit. Nuk po them qe ky ishte realiteti i te gjitheve, nuk qendron per qytetet kryesore ndoshta, por e verteta e pergjithshme kjo ishte.
Mjerimi, vuajtja, kureshtja, as nuk shihen fare me perbuzje ne kete film. Shpresoj te mos ngaterroni ndjesite e protagonistit me linjen ideore te filmit, nuk behet fjale per nje artikull gazete.
Me kryesorja, mos harroni idene qe percjell paralelizmi me ish-emigrantin italian qe ne cmendurine e vet, mendon se eshte duke udhetuar drejt Amerikes, sic benin ne fillim te shekullit bashkekombesit e vet.

Filmi eshte tejet realist dhe solidal, pavaresisht se une kete lloj kinematografik kam denjuar ta shoh vetem per tematiken qe trajtonte ne kete rast. [/qb]
nuk ka shume per te thene pervecse te pranosh mendimin me lart. Eshte i vetmi film qe tregon realitetin shqiptar te atyre viteve 100%. megjithate, 90% e anetareve ketu tek forumi nuk kane memorje te atyre viteve....mungesa e ushqimit i ka keto gjera :rolleyes:

Luminus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb]
Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Per ata qe jane te revoltuar dhe ndihen "te tradhetuar":

Filmi eshte tejet realist dhe solidal, pavaresisht se une kete lloj kinematografik kam denjuar ta shoh vetem per tematiken qe trajtonte ne kete rast. [/qb]
nuk ka shume per te thene pervecse te pranosh mendimin me lart. Eshte i vetmi film qe tregon realitetin shqiptar te atyre viteve 100%. megjithate, 90% e anetareve ketu tek forumi nuk kane memorje te atyre viteve....mungesa e ushqimit i ka keto gjera :rolleyes: [/qb]
sa per memorien, s'besoj se shqiptaret qe e jetuan tranzicionin e atyre viteve mund ta harrojne ndonjehere ate. une vet hyj te ai 90 perqinci qe e konsiderojne ate film si degjenerues per shqipot. ti i perket atij 10 perqincit qe e pranon kete degjenerim... :rolleyes: shikoje edhe i her filmin

SkinArt

Primus registratum

Filmi tregon realitetin! Un e kam pare shume here ate film
REALITETI I VITEVE 90 ASGJE ME SHUME Tradhti ?? :eek:

a-alket

Primus registratum

luminus,

ti ke mendimin tend dhe une e respektoj te drejten per ta shprehur ate. Ama ti nuk arrin te formulosh as edhe nje arsye kunder atij filmi. Pa me numero sekuencat qe nuk pasqyronin realitetin.

roberto

Primus registratum

asnjeri nga ju nuk ka pare nje tjter film plere me Keanu Reeves TUNE IN TOMORROW ku gjate gjithe filmit shahet shqiperia.

sgeep, goats, dogs...damn those albanians ose thote nje tjeter

Here comes the first albanian with his dog with which he has an unhealhy relationship.

SkinArt

Primus registratum

Un e kam pare ate pjese eshte nje fragment ku thuhet eshte me keq se ne albania /pf/images/graemlins/frown.gif dhe per kete me vjen keq qe vendi im merret neper kembe por ky nuk eshte faji i shqiperise dhe shqiptareve por i disa plerave qe sja duan te miren shqiperise gjithashtu dhe prej politikes qe e mban vendin ne chaos prej 10 vjetesh

SkinArt

Primus registratum

Plera dua te them Greket dhe Jugosllavit qe perher shtiren si miqt tane por jan armiqte

eshte tamam si ke filmi kur thot pas buzqeshjes fsheh thiken keshtu jane dhe kto dy vende per shqiperine

Greket dhe Jugsllavete i mean qeverite e tyre

lola

Primus registratum

Kur "shahet" Shqiperia neper filma amerikane nuk ka te beje fare me vendin. Thuhen gjera te atilla (per dhite apo lopet) sepse nuk dine asgje per vendin dhe ngaqe eshte kaq i vogel dhe nuk njihet nga publike eshte humoristike. Mos e mirrni personalisht.
Gjerat qe demtojne pamjen e shqiperise jane keto filma nga vendet afer shqiperise (QE TRAJTOJNE SHQIPERINE) dhe filma nga shqiptaret qe e tregojne vendin sikur eshte fundi i botes pa patur parasysh qe e vetmja gje qe shume veta shohin nga shqiperia jane pikerisht keto filma.

TEO

Primus registratum

ka dale nje film i ri shqiptar qe paska fituar gjithe ato awards me kane thene. Sikur kishte fituar festivalin e filmit ne Japoni. Te gjitha review qe i kam pare e vleresojne shume. S'e di tani se po mundohem ta gjej akoma.
Filmi eshte Shqiptaro-Francez i Gjergj Xhuvanit dhe titullohet SLOGANS. Me poshte keni nje review.

Review e nje reviste Angleze.

alinos

Forumium maestatis

Luminus sa vjec ke qene ti kur iken refugjatet e pare nga Shqiperia?!
Eshte e vertete se menyra se si paraqitet Shqiperia aty e shqiptaret na lendon jashte mase, por kane ndodhur...

jezerca

Primus registratum

Filmi L'america asht nji film shume i mire dhe portretizon shqiptaret ashtu sic jane, te vorfen dhe te lakmues te perendimit.

Kjo asht e vertete!

Ndoshta disa kane deshire me e protretizue shqipnine si kopesht me lule (kujtoni Enverin), por atehere: kur ai qe shef filma ne kinema ka me e pa Shqipnine e Vertete?

Turpi qendron ne faktin se u desht nji italian me portretizue realitetin shqiptar se shqiptaret nuk e kuptojne filmin as artin. Shqiptaret mendojne se arti asht nji vegel propogande me portretizue vetvetin sa mire qe te jete e mundun.

Italianet jane ata qe kane definizue estetiken e Hollivodid per 30-40 vjet. Dhe jo italianet e amerikes por ata te italise.
Ashtu si shqipnine ne L'amerika, italianet e kane protretizue Italine ne vitet 40-50. Shikoni filmin "Bycicle Thief" i Vittorio DeSica dhe do ta shikoni se L'america asht Hymn per shqipnine ne krahasim se si portretizohet Italia ne ate film.
Italianet ne fakt shpiken nji rryme te re te filmit qe edhe sot vazhdon me u imitue ne bote. Quhet "Italian Neo-Realism"
Kjo rryme u krijue me qellim me kundershtue rrymen kryesore te filmit Italian te asaj kohe, e cila, si shumica e diskutuesve te kesaj teme menduen se vendi i tyne duhet me qene iBukur ne film.
Filmat nuk jane reklama coca-cola as victoria's secrets. Filmat hulumtojne jeten e vertete pertej dogmave fetare, politike, shoqnore, etj.

Wag to Dog
Asht nji film qe nuk e protretizon shqipnine si nji vend i mbrapambetun, por si nji vend i europes lindore. Dhe vajza shqiptare qe paraqitet ne film duket ma teper si polake se si shqiptare (beautiful blond).
Ai film demonizon Qeverine dhe Politiken dhe Prodhuesit e filmave.
Ne ate film amerika hin ne lufte me shqipnine, vetem e vetem me patriotizue opinionin publik e keshtu presidenti me fitue ma shume vota ne zgjedhjet e reja.

Slogans
E kam pa edhe kete film. Nje arritje origjinale.
Filmi duket se asht rreth kotesise dhe shtypjes nga prapaganda komuniste qe banuesit e vendeve komuniste kan provue nen regjimet totalitariane.

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[/qb]
nuk ka shume per te thene pervecse te pranosh mendimin me lart. Eshte i vetmi film qe tregon realitetin shqiptar te atyre viteve 100%. megjithate, 90% e anetareve ketu tek forumi nuk kane memorje te atyre viteve....mungesa e ushqimit i ka keto gjera :rolleyes: [/QB][/QUOTE]

Ja njeri qe ka jetuar gjate dhe ushqyeshem. Nje detaj. Ne France filmi deshtoi alla grande. Mos valle Frances i ra flama per buke?

jula

Primus registratum

Jeni te cuditshem. C'lidhje ka suksesi/mos suksesi i nje filmi me faktin nese paraqet apo jo realitetin? :confused: