Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

Al-Punk

Still here
Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

Pershendetje,
Pashe www.google.com/ig (duhet te keni nje profil google, gmail qe te futeni ne kete seksion), dhe vura re nje script shume interesant.
Scripti praktikisht merr ca qeliza XML dhe ben shfaqjen e tyre. E vecanta eshte se klienti, mund te ndryshoje pozicionin e shfaqjes se seciles qelize ne 3 kollona. Me duket shume interesante dhe dua ta shfrytezoj per nje projekt.

Ka ndonje qe mund te me jape ndonje sugjerim? Kerkimi i pare ne internet nuk me dha ndonje rezultat!
 

ladio

Primus registratum
Re: Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

Mandi,

Per mendimin tim ate mund ta besh vete ne qofte se di te programosh. Thjesht krijo nje configuration file (table ne qofte se do ta besh me database).
Besoj se realizohet me cdo lloj gjuhe programuese qe mund te dish. Ndryshimet aty nuk ndodhin client side por server side. Goolge perdor nje teknologji qe quhet AJAX qe ben te mundur te dergosh dhe marresh informacione ne/nga serveri duke perdorur HttpXML duke mos e refresh te gjithe faqen por vetem pjese te saj (DIV). Ketu perdoret shume JavaScript.

cheers,
 

GONI

Primus registratum
Re: Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

jo eshte thjeshte nje JS
sic tha dhe parafolesi behet me tag div dhe id qe bashkangjiten para dhe pas nje tabele qe mund te permbaje Lajme, sport, etj...
psh:
<div id="menucontents">
<div id="menucloseds">
paracaktojne nese tabela duhet karikuar apo jo.
 

ladio

Primus registratum
Re: Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

per te qene pak me te sakte, sic tha GONNY, faqja jote duhet te behet me XHTML + CSS, dhe shfaqja dhe heqja e DIVs behet me JavaScript. Problemi eshte se keto ndryshime behen CLIENT SIDE dmth po ta mbyllesh faqen dhe ta hapesh prap nuk do ti shohesh ndryshimet qe bere sepse nuk jane ruajtur ne server. Keshtu qe pasi te besh nje ndryshim, duhet ta ruash ate ne server (qofte database ose XML file ose Configuration file...). Ne menyren e zakonshme kur dergon nje request ne server, gjate kohes qe informacioni shkon dhe vjen nga serveri do shohesh ate faqen bosh (beson se me kupton se cfare po them), kurse me teknologjine AJAX perdor JavaScript me XMLHttp dhe i dergon dhe merr informacionet ne/nga server/i duke mos e reload te gjithe faqen.

cheers
 
R

rexhije

Guest
Qeliza te levizshme ne faqen e Internetit! DHTML? JS?

Pershendetje,
Pashe www.google.com/ig (duhet te keni nje profil google, gmail qe te futeni ne kete seksion), dhe vura re nje script shume interesant.
Scripti praktikisht merr ca qeliza XML dhe ben shfaqjen e tyre. E vecanta eshte se klienti, mund te ndryshoje pozicionin e shfaqjes se seciles qelize ne 3 kollona. Me duket shume interesante dhe dua ta shfrytezoj per nje projekt.

Ka ndonje qe mund te me jape ndonje sugjerim? Kerkimi i pare ne internet nuk me dha ndonje rezultat!
 
Top