pse shqiptarët s'duan njëri-tjetrin

anjeza

Primus registratum
pse shqiptarët s'duan njëri-tjetrin

nga eksperienca ime personale,jashtë shqipërisë,në fakultet,punë në çdo vend ku gjindesha për koinçidencë me shqiptarët nuk janë aspak koerentë,natural e të sjellshëm.filloj nga vendet komune siç është autobuzi o fakulteti o puna.në bus flasin nga fjalët më të ndyra që egzistojnë; në fakultet një zili që më mirë mos të kesh kontakt me ta, e në punë ku të spiunojnë për të qënë të parët vet........e plot të tjera p.sh me të huajt sillen ndryshe,si servila e lajkatar ndërsa me shqiptarët kush të gënjejë më shumë...të them të drejtën më vjen me të vertet keq që s'kam shoqëri me asnjë shqiptar e kjo gjë më indinjon shumë...për këtë pres opinionet e juaja...

Prodigychild01

Primus registratum
Re: pse shqiptarët s'duan njëri-tjetrin

Me vjen keq qe paske pasur kaq eksperienca negative. Une them se ka nga te gjithe llojet. Ka edhe plot shqiptare qe te duan te miren e te ndihmojne thjesht per faktin qe je shqiptar.

Per sa i perket pyetjes tende, ata qe nuk te duan e kane nga pasiguria e tyre apo ndrydhja e personalitetit. Mendojne se duke mohuar sojin e tyre do te fitojne respektin e residenteve te shtetit ku jane (per rastin tend italianve).

Megjithate, ata qe mohojne vendin, dhe patriotet e vet, jane thjesht plehra qe vetem koha i shoshit. Edhe te huajt vecse i perbuzin ata njerez qe nuk kane dinjitet e te pranojne se nga jane.

drenicaku

Primus registratum

Ne Drenice ne themi, "nuk ka fis pa nje pis e nuk ka shpi pa nje delenxhi," por ajo nuk do te thote se te gjithe shqiptaret jane te keqi. Gjithe ashtu fakti qe nje numer i shqiptarve nuk jane sjellur mire me ty nuk do te thote se te gjithe shqiptaret nuk e duan njeri tjetrin. Per kundrazi, une mendoj se ne shqiptaret, sidomos ne kurbet, e dojm njeri djetrin dhe mundohem ta ndihmojm njeri tjetrin me shume se cdo popull tjeter. eshte e vertet se nje numer i mbadh prej nesh ndihem shume te "mbdhej" mirepo prap se prap kur vjen koha ta ndihmojm njeri tjetrin, ne veprojm mbrenda mundesive.
Shpresoi se tash e tutje do kesh mardhanje me te mira me shqiptar si dhe do kesh nje opinjon tjeter ndaj tyre.

the genie

Primus registratum

ksanthia, te kuptoj shume mire
nje dite ne tren, po shkoja ne shtepi u ula para 2 shqipetareve dhe filluan te flisnin per mua me llafet nga me te ndyra. Nje dite tjeter afer shtepise kam 1 garazhd dhe punojne ca shqipetare dhe filluan duke i thene njerit anglisht a te pelqen kjo? duke ngacmuar si ne shqiperi si inoranta!
pastaj vjen vellai im qe i trajton femrat me aq respect dhe ben kaq shume po ai gjithmone bie ne femra qe s'ja dijne sidomos anglezet lere. Dhe me vjen inat shume here.

Fatedeqsisht shumica e ketyre personave s'kane mbaruar tetevjecaren dhe s'dine as te hedhin firmen.

Po te te siguroj une qe ka aq shume djema te mire mire sa do cuditesh. Do gjesh ca edhe ketu ne albforum.

Me vjen keq qe je e zhgenjyer po edhe une kam pasur experienca te tilla, por sa here flas me djemat e dajave e te tezeve kujtohem qe ka plot shqipetare te mire te edukuar (si shpirta /pf/images/graemlins/smile.gif )

DFV

Primus registratum

Une te jap te drejte, ne pergjithesi ne jemi ziliqar dhe ne pune shume nga ne duan te dalin te paret por ne kurriz te shqiptarve te tjere.
Une ne pune kisha dy shqiptare, nje kusheririn tim
dhe kunatin e tij.
kushua im qe per cudi nuk e kisha njohur mire me pare ishte nje krye spiun dhe servil i madh mbas bosit.
Pas disa vjetesh e njohen te gjithe kush ishte dhe i gjeten rastin dhe e hoqen nga puna.
Ndryshe qendron puna me kunatin e tij , ai eshte vertet nje njeri i mrekullushem dhe ne shkojme shume mire jo vetem me njeri tjetrin por edhe me gjithe te tjeret.

the genie

Primus registratum

sa per ato qe jane neper fakultete mos harro nje gje qe vijne nga familje ku dukata familjare s'egziston po kane vene lekun duke shit tek tregu ose duke pas ndonje qoske dhe kujtojne se kan lekun dhe kane gjithshka. Nuk e di a e kam gabim por italiani thote
Il veste non fa il monaco!

deni83

Primus registratum

Tashi jo se ne cunat s'jemi te edukum e me shkolle,po puna eshte se shqiptaret s'dine "ta lujne pjesen" ne pergjithesi.Edhe une po qe se e di qe femra perballe meje ne tren e kupton shqipen natyrisht qe do i mas fjalet dhe do i them ato qe mendoj se ajo do te degjoje duke shfaqur njeren nga fytyrat e mia :cool: ,ate te cunit te edukum.Perndryshe ne shoqni cunash kuptohet qe komunikimi eshte ndryshe.Qe une perdor "llafe te pista" s'do te thote qe jam i paedukate.Thjesht nuk duhen perdorur para femrave,kaq!

Puna eshte te dish ta lush pjesen(per te marre ate qe do) ne situata te ndryshme,me goca te ndryshme,shqiptare apo te huaja! :cool:

the genie

Primus registratum

nuk jam dakort me ty deni

gjyhe aq te shpifur kundrejt femres eshte e pa pranueshme
Kjo do te thote qe ju nuk respektoni njeriun
si do te te vije ty de degjosh dy shqipetare te flasin per nenen apo motren tende me llafet me te ndyra
psh c'fare do pelqenin ti benin
Kjo eshte c'menduri
Kjo ka te beje me nivelin e njeriut, familjes, te edukimit.
Nqse ti perdor ate gju edhe po te jesh me shoket e tu atehere per mua ti je banal, dhe une keshtu lloj njerezish i fus ne kllape e i shumezoj me zero

deni83

Primus registratum

E thashe:puna eshte te luhet pjesa sic duhet.Po te me njihje ne realitet do isha nje person krejt ndryshe nga ky "virtuali".Gjithe keto qe shkruajta mund t'i shpreh lirisht sepse mbrohem nga te qenit i panjohur virtual.Natyrisht qe teorira te tilla e para qe me nje tip goce si ti nuk diskutohen dhe e dyta me cunat duhet ta kuptosh qe ne pergjithesi muhabeti ke femrat dhe ke seksi vertitet.

the genie

Primus registratum

nuk ka vend per diskutime per sa me perket mua.

Ti s'mund te me gjykosh per mendimet qe kam.

offendimi publik i femres eshte i pa tolerueshem

abs

nuk e di...

Kush tha se nuk e DUAM njeri tjetrin :eek:
shif vec sa ore kalojme ktu para pc.
un pervedi du tan ata :wub:

-----------------------
:angel:

deni83

Primus registratum

O Genie,nuk po te gjykon njeri ty.Dua vetem te them,prape, qe nuk eshte e thene se nese filani shpreh fantazite seksuale ne lidhje me filanen atehere ai qeka i paedukate.Dhe s'mund te quhet sharje ne publik e femres,se ai s'po e thote ne mes te Tirones!

Sikur ata cunat ne tren ta dinin qe ti nje shqiptare,kishe per ta pare sa xhentil,te sjellshem,te edukuar qe do ishin.Ai muhabet dhe ato "komplimenta" ti normalisht s'duhej t'i degjoje,sepse ishte muhabet meshkujsh.Qe ti je e indinjuar,kjo eshte mese e kuptueshme.

Edhe une me shoqnine time folim per femra,sinqerisht pak a shume si puna e tyre,po s'do te thote qe s'dime t'i trajtojme ato.(Nuk po flasim per ata qe vijne nga pylli dhe me te cilet,mesa duket lidhet eksperienca jote qe te ben te mendosh ne kete menyre)Kjo eshte natyra e mashkullit;pranoje dhe flije mendjen! /pf/images/graemlins/laugh.gif

the genie

Primus registratum

po natyren e tyre e kam pranuar dhe dore kam hequr pergjithmone
(unless anyone will change my mind, i wellcome them) :cool:

iliriano

Primus registratum

teme interesante kjo :cool:

Di ndonjeri te na shpjegoj pse ne shqiptaret kemi qene dhe jemi te percare??

personazh

Valoris scriptorum

shqiptaret jane njerez me shume ego, si meshkujt si femrat. t'menosh faktin qe per nje "me fal" duhet te mendohen per shume kohe para se ta thone, edhe kur duhet ta thone se kane bere gabim. ndihena te gjithe kokosha te nje koteci. se nga vjen ky kokoshllek, rrenjet mund te jene ne karakterin ballkanik, ne kromozom, ne historikun qe gatuan e modelon vazhdimisht karakteristikat e nje populli.

mjafton te analizosh pak vehten, e pergjigjen mund ta gjesh ne vija te trasha.

Princesha

Primus registratum

Ilirian

Edhe un atë du me gjet, pse jan te percam.

Ne vend te huj, ne vend qe te gezohesh qe ke shqiptar, duhet ti largohesh shqiptarve se te pin e zeza po te moren vesh shpin, ku je, ca ben, ca kthen.

Ehhhhh xhelozia asht e keqe...

BISOU

Primus registratum

UNE PER VETE I DUA SHQIPTARET NE PERGJITHSI......
PERJASHTIME KA KUDO ***

BREZI I RI ESHTE SHUME ME DASHAMIRES... ME HORIZONT TE HAPUR JO MENDJE NGUSHTE***
MIQESIRAT NUK BAZOHEN TEK CFARE PERFITOJ APO CFARE POZITE KA APO ETC ETC ETC... BAZOHEN TEK PERPUTHJET NE FUSHA TE NDRYSHME...
ARDHJA E DEMOKRACISE DHE HAPJA E MUNDESIVE PER TE REALIZUAR DHE ARRITUR ATE QE GJITHSEKUSH KERKON/DESHIRON PO ASHTU KA SJELLE QE TE RESPEKTOJME DHE DUAM NJERI-TJETRIN PER ATA QE JEMI...

EMIGRIMI DHE NJOHJA ME KULTURA TE NDRYSHME PO ASHTU KA SJELLE NJE LLOJ LIDHJEJE DHE DASHAMIRESI TEK SHQIPTARET

PRA UNE THEM SE ESHTE E VERTETE QE ESHTE KRIJUAR MENDIMI NGA NGJARJE TE MEPARSHME TE THEKSUARA PER XHELOZI APO MOS DASHAMIRESI NDERMJET SHQIPTAREVE POR KJO VETI... PO NDRYSHON NGA DITA NE DITE DHE NJEREZIT JANE SHUME ME DASHAMIRES...

CIAO DHE JU UROJ TE GJITHEVE DASHURI DASHURI DASHURI PER NJERI-TJETRIN :wave:

abs

nuk e di...

Une them se nuk kemi njoft njeri tjetrin, ose me sakte si kemi pas kushtet me njoft njeri tjetrin.

----------------------

.

Guest

Une mendoj qe tani,duke njohur mentalitetin perendimor,shajme mentalitetin tone,nuk them qe nuk eshte per tu share vende vende,por eshte edhe dicka tjeter,kur shqiptaret jane ne distance me njeri tjetrin(perballe njeri-tjetrit por s'kane njoftesi)atehere ana negative triumfon tek te dyja palet,mendjemadhsija,arroganca,banaliteti,por po te hyjne ne muhabet me njeri-tjetrin ateher na shfaqen perpara si magji virtytet me te mira tonat,per mendimin tim ketu e ka fajin 500+50vjeteshi. :angel: