PSE FEMRA SHQIPTARE BEHET OVER-EUROPIAN NE SE DEL NE EVROPE?

ARTAN GJELI

Primus registratum
PSE FEMRA SHQIPTARE BEHET OVER-EUROPIAN NE SE DEL NE EVROPE?

Kam nje pervoje te tmerrshme lidhur me faktin qe femra shqiptare qe ka dal ne evrope sillet dhe vepron shume me keq se vendaset.Kjo ndodh per faktin se ju pelqen skema-get-rich-quick.
Mendej se ka shume djem qe e kane konstatuar nje fakt te tille.
KEEP GOING ALBANIAN WOMAN!

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: PSE FEMRA SHQIPTARE BEHET OVER-EUROPIAN NE SE DEL NE EVROPE?

Lal une kam 8 vjet ketej . Te gjitha kushtet me u be Over-Evropiane ene prap i them vedit maloke Burreli /pf/images/graemlins/smile.gif

Nuk harrohet Shqiperia aq kollaj, ndaj mos i fut tere ne te njejtin thes /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Per sa kohe qe akoma di te flas Shqip dhe mbaj mend ca nga traditat tone nuk do behem as over-europian as over-american! /pf/images/graemlins/smile.gif

Sharrohet kollaj vendi ku u rita!

eM

albscutar

Primus registratum

Per mendimin tim shumica e femrave shqiptare qe jane ne europ as rruges nuk dine te ecin , njifen nje kilometer larg qe jane shqipe /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Nderkohe qe ti je ndalur ne rruge duke pare 1 km larg kete femer shqipetare qe nuk di te eci, perkrahu me mashkullin e saj po shqipetar me floket e palara e te ngjitura plloce pas koke, qe ecen me kembe te hapura dhe vjen ere ta palare gjate gjithe kilometrit, kthehesh te pyesesh nje vajze te huaj dhe simpatike ne gjuhen e vendit nese mund te japi drejtim se ku eshte stacioni i trenit pa e ditur as vete se kjo simpatikja qe duket e huaj eshte gjithashtu shqipetare. Komunikoni me nj-tj ne gjuhen e huaj, e falenderon dhe ajo te buzeqesh me mirsjellje dhe largoheni ne drejtime te kunderta perseri pa marre vesh se jeni shqipetare te dy. Te duket jo reale? Ka ndodhur!

Dua te them se nje perqindje shqipetaresh (burra e gra) adoptohen me veshtiresi ne Perendim apo ne Tirane, e te tjere vijne ne Perendim sikur jane lindur dhe rritur atje. Si mund te pergjithsosh?

albscutar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]Nderkohe qe ti je ndalur ne rruge duke pare 1 km larg kete femer shqipetare qe nuk di te eci, perkrahu me mashkullin e saj po shqipetar me floket e palara e te ngjitura plloce pas koke, qe ecen me kembe te hapura dhe vjen ere ta palare gjate gjithe kilometrit, kthehesh te pyesesh nje vajze te huaj dhe simpatike ne gjuhen e vendit nese mund te japi drejtim se ku eshte stacioni i trenit pa e ditur as vete se kjo simpatikja qe duket e huaj eshte gjithashtu shqipetare. Komunikoni me nj-tj ne gjuhen e huaj, e falenderon dhe ajo te buzeqesh me mirsjellje dhe largoheni ne drejtime te kunderta perseri pa marre vesh se jeni shqipetare te dy. Te duket jo reale? Ka ndodhur!

Dua te them se nje perqindje shqipetaresh (burra e gra) adoptohen me veshtiresi ne Perendim apo ne Tirane, e te tjere vijne ne Perendim sikur jane lindur dhe rritur atje. Si mund te pergjithsosh?[/qb]
Une nuk i futa te gjitha ne nje thes,por shumica e tyre jane viktima ,te pakten ne UK keshtu jane.
Duhet te pranojme realitetin megjithe ty nuk te pelqen.
Me behet qefi me perrallen tende me siper qe kan folur dy shqiptare ne gjuhe te huaj dhe nuk e kan njohur njeri tjetrin, por ketu ne UK nuk ka ndodhur kjo gje kurre,ndoshta mund te ndodhe ne te ardhem me brezin qe kan lindur ketu,se sa per keto viktima qe jan ketu kurre.

Lina

Primus registratum

Hej po s'diskutohet qe viktima do kete mor burr i dheut po mos u perqendro vetem tek vajzat se jo per gje po djemt jan me keq(per ketu ne Angli po flas edhe une).

roland

Primus registratum

o lina nga rrogozhina(autori-CEKJA-se nuk dua te kopjoje) po dhe ti mos i fut te tere djemte ne nje thes e uruare dhe besoj qe ka si djem dhe vajza qe futen ne ate kategori.
Sa, per dijeni isha ne oxford para ca ditesh dhe nje e njohura ime me tregoi nje 2 vajza nje nga kucova(nje pothuajse patriotia ime) dhe tjetra nga elbasani por qe thoshte se ishte nga tirana(nuk e di pse e bente kete). Ajo shoqa ime me tha qe keto jo vetem e mbanin hunden perpjet jo sikur te kishin ardhur ne UK por sikur kishin shkuar ne HENE ME SUPER JETIN E TYRE DHE KISHIN ZBRITUR PRAP NE TOKE. lere ate po nuk na flisnin as shqip pa mire sikur te thuash ti qe me 3 vjet ne UK ato e kishin haruar shqipen fare nga delikatesa e tyre e tepert.
COME ON WAKE UP PEOPLE!
e di si themi ne andej nga berati "mos fluturoni me presh ne b...th"
sorry for being rude, but that's the moment
shendet dhe mend ne koke(ajo mbi dy shpatulla) :tipsy:

Shqiptarja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ONIRO:
[qb]Kam nje pervoje te tmerrshme lidhur me faktin qe femra shqiptare qe ka dal ne evrope sillet dhe vepron shume me keq se vendaset.Kjo ndodh per faktin se ju pelqen skema-get-rich-quick.
Mendej se ka shume djem qe e kane konstatuar nje fakt te tille.
KEEP GOING ALBANIAN WOMAN![/qb]
Ky mendim siduket i preokupon te gjithe djemte shqiptar,kudo qe jane.Mua me vjen shume keq qe ndodh kjo,sepse ju djemte (nuk flas aspak ne pergjithesi)siduket kur eshte fjala per ndonje "ellion" (jashtetokesore) moderne atehere ndryshon puna krejt!!!...Ne kete rast as nuk doni te dini qe ajo nuk eshte shqipetare, por me shume deshire biles i ofroni asaj pije,apo,... apo edhe dreke, e darke....E pse i nderuar "ONIRO" nje gje te tille mos e beni me nje shqiptare te moderuar,pasi qe qenkeni adhurues i shqiptareve?!!!!Apo mos eshte kjo nga shkaku se ju djemte e ketij lloji nuk jeni civilizuar akoma,keshtu qe po te shihni nje shqiptare qe ka ndryshuar pak, menjehere e pergojoni?!!!
Une mendoj qe,nese djemte shqiptare do t'i adhuronin vajzat shqiptare, atehere nuk besoj se do te duhet t'i veni re ca gjera te cilat jam e bindur se ndodhin gati tek te gjitha vajzat (pa dallim kombesie)!
Me thuaj,se c'te bejme ne vajzat shqiptare kur te shohim se sa shume djem tane shqiptare ka qe dalin krah per krah me te huaja, e jo me shqiptare,hë?!!Mos do me thuash tani qe shkaku i kesaj eshte se nuk i pelqeni femrat e moderuara shqiptare, e prandaj dilni me te huaja?!Jo, por thjeshte deshira per te njohur te huaja, si dhe shkaku qe mbase jeni merzitur me nga shqiptaret e beni kete!!Me vjen shume keq,por ky nuk eshte mendimi imi, por sahere qe kam diskutuar me djem shqiptare ne lidhje me kete me kane thene kete gje,qe shqiptaret nuk jane edhe aq "sexy" prandaj edhe nuk eshte interesant si dhe nuk kemi deshire te kemi lidhje me ta.Pra, kesaj i thone "hyp se te vrava,zbrit se te vrava"!!!Po te dukemi nje cik me te moderuara nuk bejme per ju,po te mos jemi fare te moderuara SERISH nuk bejme,atehere....na thoni pra se c'te bejme?!!!

Pershendetje...
Kerkoj falje nese e kam tepruar pak, por me te vertete,me besoni ose jo, qe rrenqethem sahere qe shoh fjale te tilla te thena nga goje e nje shqiptari!!!

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga albscutari:
[qb]Une nuk i futa te gjitha ne nje thes,por shumica e tyre jane viktima ,te pakten ne UK keshtu jane.
Duhet te pranojme realitetin megjithe ty nuk te pelqen.
Me behet qefi me perrallen tende me siper qe kan folur dy shqiptare ne gjuhe te huaj dhe nuk e kan njohur njeri tjetrin, por ketu ne UK nuk ka ndodhur kjo gje kurre,ndoshta mund te ndodhe ne te ardhem me brezin qe kan lindur ketu,se sa per keto viktima qe jan ketu kurre.[/qb]
Me falni, por ke po quani viktima tani? Ne fillim i akuzuat femrat shqipetare qe bien ne sy 1km larg se nuk din te ecin... tani na jane viktima? Gjitashtu, realiteti qe paske ti djale qenka vertet jo i kendshem dhe natyrisht qe nuk me pelqen as mua si nuk te pelqen as ty apo kujdo tjeter. Nejse... vajza shqipetare njoh mjaftushem ketu per te thene se nuk dallohen ne nje turme te huaj. Ndoshta varet se me cfare shtrese rri! Flet me shume kopetence per te gjithe shqipetaret ne Angli, pa perjashtim... :confused:

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga roli:
[qb]

I tha te gjitha Roli skam ca te shtoj.

e di si themi ne andej nga berati "mos fluturoni me presh ne b...th"

kshu themi edhe ne ne shkoder /pf/images/graemlins/laugh.gif .
[/qb]

Dajaku

Primus registratum

Lenini mo dhe ju ato, jo viktima, jo femra kshu e ashtu.
Kush eshte jashte nga femrat nuk eshte asnjona viktime. Kurveria ka qene gjithmone dhe do te jete sa kohe do kete kurvare. Te gjitha e kane dite bukur fare se ku shkojne. Men are merely evil, but women are worst. Por po ti shofish s'ngjane asnjona si femer, te duken sukur jane burra me floke te gjate me komet si paterica.
Duhet me dite, se ke rraca shqiptare ka fillu procesi i pastrimit te gjakut. Dhe plenat ne i kemi pas pas gjithmone nga ana e Italise. Atje i kemi pas hudhur plenat.
Po te shikoni mire prap, gocat tona e cunat tone po bohen mor lal gjitmone e me te bukur. Kjo eshte pastrim i rraces, pa merak pra.

Ju du fort te gjithve. :tipsy: :tipsy: :tipsy:
:rockband: :rockband: :rockband:

ADRIA

Primus registratum

Mu duk shume teme interesante kjo ne rradhe te pare ndaj edhe mendova te jap mendimin tim, meqe jam vete femer shume e emancipuar dhe e modernizuar! LOL /pf/images/graemlins/tongue.gif Ne rradhe te pare Komplimenta ONIRO-s qe ka hapur nje teme te tille vertet qe i'a vlen te diskutohet! INTERESANTE! LOL

Une ne Angli faktikisht kam qene vetem 1 here me pushime per 7 dite (ne Prill 2001) dhe atje njehere shkova ne nje gosti Shqiptaresh qe ishin te gjithe pas Artit pak a shume, si shkrimtare, poete, piktore, etj. (si vetja ime) dhe detyrimisht kisha te beja me njerez shume te zhvilluar nga mendja, inteligjente e te ecur me kohen. LOL Nejse... Atje kam njohur edhe disa vajza nga mosha ime, ne te njezetat dhe shumica pra s'kishin pordhe fare, ndonese kishin arritur suksese e ca kishin atje 5-6 vjet apo me shume. Qe ishin krenare (shumica po, jo mendjemadhe ama) dhe ne fakt shume mire qe ishin krenare pasi kishin "korrur" ca suksese pra dhe nota te mira ne studime, etj. /pf/images/graemlins/smile.gif

E njejta gje edhe ketu ne Amerike ku une kam gati 6 vjet tashme. Po kam vene re qe shume shuuuume njerez Amerika i ka ndryshuar per me keq, (kjo eshte nje fatkeqesi ne fakt), sidomos shume vajza. Nje pjese e ketyre vajzave madje, kane qene dhe jane edhe shoqe te mia te vjetra, qe nga shkolla e mesme ne Korçe, qe kane ardhur ketu me vize studenti. Dhe te me besosh s'dallohen fare prej atyre qe kane qene si edhe per faktin qe shume prej tyre i njihja shume mire dhe kemi ndare bashke edhe kafshoren e bukes (e kam pa shaka) bashke me detyrat e shkolles. T'i shikosh tani, duken si persona te tjere, se Amerika pra "i modernizoi" ca si shume!

Ama, ama shumica e vajzave qe kam njohur ketu e s'i njihja fare me pare (qe kane migruar nga Shqiperia), sado te vishen bukur, te duken seksi, te kene punera te mira e te ngasin makina yll, perseri kane te njejten zemer dhe jane te embla e te çiltra. Ka edhe nga ato qe kane ndryshuar krejt e qe shesin pordhe qe nga nje kilometer larg dhe duken shume biles. Pleaseeeeeee!!! Une per vete, s'kam qene, s'jam dhe s'do te jem kurre e tille. Nuk eshte ne natyren time ne rradhe te pare. Ne fakt GJTHMONE e kam pohuar faktin qe JAM SHQIPTARE! Jam Krenare qe jam Shqiptare pra e qe vij nga nje qytet kaq i bukur dhe me tradita te lashta e legjendare si Korça Ime. /pf/images/graemlins/smile.gif

Nejse, si konkluzion dua te dal qe s'mund ta gjeneralizosh si ide kete te vajzave dhe eshte gati po aq e vertete edhe per djemte (ata nuk bien pak me poshte, jo LOL). Sepse pastaj behen njerezit si "stereo-types" prandaj. Nejse, ky ishte edhe mendimi im pra. Me fal qe e zgjata pak si shume, po keshtu e kam edhe pak si zakon, aman edhe ju gazetare ç'prisni ju?! Pyesni THE SKULL po deshet, se ju tregon ai per "romanet" e mia sesi shkruaj kur bej postime! LOL /pf/images/graemlins/smile.gif

ADRIA :cool:

Lina

Primus registratum

O Roli une nuk i futa te gjithe djemt shqipetar ne te njejtin kallup.Po flisja per pakicen qe jane viktima,se te them te verteten djemt shqipetar qe jane per te qen ja marrin te tere djemve te cdo kombesie tjeter(mos tju behet qefi).Po edhe vajzat ama nuk i shan dot. /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

I dashur Oniro,
me sa duket eksperienca jote me vajzat shqiptare paska qene e tmerrshme. Me vjen keq per ty, por ndoshta ti ke dashur t'i shohesh ashtu, pasi thjesht ato s'ta kane varur ty, apo sjelljes se pahijshme qe kane shumica e djemve ne Angli. (me pak eksperience dhe une ne fushe).
Sa here me ka ndodhur e u ka ndodhur vajzave qe pasi i kane folur nje bashkekombasi e kane gjetur te dera, ne rruge, ne stacion e kudo duke insistuar per kafe, muhabete si nje 'vellai'. Me falni po fakti qe jemi nga i njejti vend nuk e ben nje njeri me te besueshem dhe me te kendshem sec eshte, apo e kam gabim. Sipas kesaj filozofie, nese dikujt nuk do t'i flisja ne Shqiperi, pse u dashka t'ja var jashte shtetit. Ky nuk ka te beje me snobizem te femres shqiptare qe del jashte, por me nje mungese deshire per te qene naive, apo thjesht per t'i dhene muhabet cdokujt qe flet shqip.
Te qenit over-European per femrat shqiptare vihet re me shume ne Tirane e ne gjithe Shqiperine se sa jashte shtetit, pasi i kushtohet nje vemendje e tmerrshme veshjes dhe pamjes se jashtme, duke bere gjera trendy [te modes] dhe duke harruar me qene njerez dhe individe...

ezy

Primus registratum

kohet kane ndryshuar dhe per vajzat shqiptare...shyqyr zotit :thumbsup:

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ezy:
[qb] kohet kane ndryshuar dhe per vajzat shqiptare...shyqyr zotit :thumbsup: [/qb]
:thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ela_001

Primus registratum

Ok, atehere te hidhemi ne teme.

Roli ne radhe te pare, e di per ke femra po flet ti se ato erdhen ne oxford dy vjet pasi une kisha filluar studimet aty, dhe vertet dhe kur une u prezantova tek ato me shiten pordhe, dmth dhe mua qe jam femer imagjino pastaj si silleshin me cunat. Do ishte fantastike sikur te kishin dicka per te shitur po ce do qe jane bosh.

Tani per te folur per temen e hapur; nuk jam dakort se nuk jane te tera ashtu. Nuk terbohen te tera sa dalin jashte. PAstaj ka dhe ne angli femra qe nuk bejn kotrast te keq 1km larg, lali ti nuk do kesh njohur shume femra. Mos flasim pastaj per shume meshkuj qe jane ketu qe e kane koken me qoshe e qe tama bej mu sa i sheh 100 metra larg (se 1km eshte pak larg te jemi reale).

Neqoftese per dike krenaria eshte mendjemadhesi atehere kjo eshte teme tjeter, se per disa shqiptare kur nje femer eshte krenare cilesohet si pordhace. Qe nuk eshte konkrete.

Gjate veshtiresive qe kam hasur ne jete per te arritur sadopak ato objektive qe i kam vene vetes kam vene re qe kam qene gjithnje ne sulm nga shume shqiptare sidomos ketu ne angli. Ne vend te perkrahjes per ate qe po bej dhe si e kam arritur me tepr me jane ven shkopinj nen goma.

Mos na krahasoni ne terma qe sillemi me keq se vendaset sepse te pakten ju cunat qe jeni ne angli e dini shume mire si silen anglezet kur dalin, sepse ju vet ei merrrni ne shpi (jo te gjithe kuptohet) pasi jane bere tape per pak argetim. Akoma nuk e kam pare qe kete gje ta beje nje shqiptare.

Se ne fund te fundit gjith cunat sic jane shprehur dhe gjetke ne forum preferojne nje shqiptare para cdo femre tjeter se ja njohin vlerat mire.

Me falni se bera roman.

jona20

big bum bam...

Fillimisht postuar nga simply me:
[qb] I dashur Oniro,
me sa duket eksperienca jote me vajzat shqiptare paska qene e tmerrshme. Me vjen keq per ty, por ndoshta ti ke dashur t'i shohesh ashtu, pasi thjesht ato s'ta kane varur ty, apo sjelljes se pahijshme qe kane shumica e djemve ne Angli. (me pak eksperience dhe une ne fushe).
Sa here me ka ndodhur e u ka ndodhur vajzave qe pasi i kane folur nje bashkekombasi e kane gjetur te dera, ne rruge, ne stacion e kudo duke insistuar per kafe, muhabete si nje 'vellai'. Me falni po fakti qe jemi nga i njejti vend nuk e ben nje njeri me te besueshem dhe me te kendshem sec eshte, apo e kam gabim. Sipas kesaj filozofie, nese dikujt nuk do t'i flisja ne Shqiperi, pse u dashka t'ja var jashte shtetit. Ky nuk ka te beje me snobizem te femres shqiptare qe del jashte, por me nje mungese deshire per te qene naive, apo thjesht per t'i dhene muhabet cdokujt qe flet shqip.
Te qenit over-European per femrat shqiptare vihet re me shume ne Tirane e ne gjithe Shqiperine se sa jashte shtetit, pasi i kushtohet nje vemendje e tmerrshme veshjes dhe pamjes se jashtme, duke bere gjera trendy [te modes] dhe duke harruar me qene njerez dhe individe... [/qb]
ke arritur te shpjegosh me te vertete shume bukur realitetin jashte dhe brenda Shqiperise te rinise shqiptare,ne kete rast te femres perderisa ishte tema e tille.
une s'po shtoj asgje me shume perputhem krejt me mendimin tend. /pf/images/graemlins/wink.gif