piramida e fjaleve

totatota

Primus registratum
piramida e fjaleve

Te krijojme sebashku piramiden me baze me te gjate te fjaleve.

1.Ajo fillon nga nje shkronje.
2.Pastaj asaj i shtohet nje tjeter dhe formohet nje fjale e re.Shkronjat duhet me i nderruar vendet.
3.Pastaj formohet nje fjale e re treshkronjeshe e cila duhet ti kete dy shkronjat e njejta te fjales paraprake dhe keshtu me radhe.

Verejtje. Fjalet munden me qene ne te shquar, pashquar , shumes, njejes.

Po ja filloj i pari me nje piarmide gjer ne bazen kater e JU vazhdoni:

I
TI
TRI
RITA
..... (vazhdoni)
 

totatota

Primus registratum
Re: piramida e fjaleve

Tung mostwanted,
Me duket se nuk e keni kuptuar piramiden ose une nuk e kam spjeguar mire.
Fjalet;
a,ka,kau dhe kaur kane plotesuar kushtin e numrit te shkronjave (n+1) por shkronjat duhet anagramuar.
Pas fjales kaur duhet me ardhe nje fjale e re peseshkronjeshe;psh " KUDRA" .
Loja e ka kuptimin qe te vazhdohet fjala e lojtarit paraprak. Prandoj po e vazhdoj prap ne menyre qe dikush tjeter te vazhdoj.

I
TI
TRI
RITA
TINAR
...... (vazhdoni)
 

cacol

Forumium maestatis
Re: piramida e fjaleve

Jooooooooo moj /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/lol.gif ... duhet tu ndryshosh vendin shkronjave dhe te shtosh 1 shkronje tjeter, keto jane rregullat /pf/images/graemlins/tonguee.gif
 

Sirena

Primus registratum
Re: piramida e fjaleve

Shkronjen ia shtova une,ate te ndryshimit te vendeve nuk e dija...jane shume te nderlikuara keto lojera per mua.Dorezohem /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: piramida e fjaleve

une nuk e kuptoj kete lojen...nese duhen ndryshuar vetem vendet e shkronjave per te krijuar nje fjale te re... nuk me duket interesante sepse detyrimisht nuk do kete shume zgjidhje... e shumta tre kater fjale me te njejtat shkronja...aq me teper qe kjo tema thote "piramide"...se kuptoj...
 

cacol

Forumium maestatis
Re: piramida e fjaleve

Me shkronjat e fjales NITRATE, duhet te formosh nje fjale te re qe te jete me e gjate se fjala baze ( ne kete rast NITRATE )

Nitrate ---- > Intrigante

Kshu gocani /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Sirena

Primus registratum
Re: piramida e fjaleve

Jo! Si nuk e more vesh xhanem /pf/images/graemlins/tongue.gif...duhen ndryshuar shkronjat por duke shtuar nga nje fjale tek tjetra vetem 1 germe!
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: piramida e fjaleve

nuk them se eshte keshtu si thu ti Mosto...pse kemi te drejte te shtojme germa?!!!
 

Sirena

Primus registratum
Re: piramida e fjaleve

Nga nje germe duhet shtuar se ndyshe nuk kishte si te quhej piramide loja /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: piramida e fjaleve

mmmmm e kapshme vajza... /pf/images/graemlins/grin.gif ok... deri ne sa germa mund te shtojme? thote gje aty?
 
S

Scorpion

Guest
Re: piramida e fjaleve

S'keni ndonje loje tjeter me te hajrit, sa te vegjel jeni te luani aman /pf/images/graemlins/tongue.gif

KryeIntrigant
 

cacol

Forumium maestatis
Re: piramida e fjaleve

Eeeeeeee ju te dyja, tamam femra... kur eshte dicka e gjate, ankoheni, kur eshte e shkurter beni naze, s'merret vesh si e doni /pf/images/graemlins/lol.gif

Nitrate - RANISHTET /pf/images/graemlins/wink.gif
 

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: piramida e fjaleve

nuk eshte keshtu Most pse ti shton dy germa menjehere? kjo eshte e thjeshte keshtu!!!
 
Top