Një fjalë të re në ditë.

scadarsko

Locus omnem
Shpesh me takon me gjet neper internet ose libra ndonji fjale te re qe s'ja di kuptimin.

E hapa ket tem mbasi per mendimin tem asht e randishme me ja njoft kuptimin fjaleve e me e pasunu sa ma fort fjalorin ton. T'shkrujm pra ndonji fjal qe se njohim dhe domethanien e saj. Po filloj un i pari*


ALESSITIMIA/ALEXITIMIA: zbulova se don me than 'mas me pas fjale me shpreh emocionet,ndjenjat.
 

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Kjo tema shumë e bukur , po më pelqen risia! Besoj se do jetë e nevojshme njohja dhe pasurimi i fjalorit tone vetjak me fjalë të reja qoftë të gjuhes shqipe apo edhe të huazuara nga gjuhët e huaja.
Po e nis nga një fjale te re edhe unë që lexova këto ditë nga një shkrimtar dhe po e ndaj me ju anëtare ;

VEDETA ; përshfaqja spektakolare e njeriut të gjallë , e përqendron pra këtë banalitet. Kondita prej VEDETE është specializimi i përjetimit aparent , objekti i indentifikimit me jetën aparente pa thellësi , që duhet të kompensojë thërrmimin e specializimeve produktive të jetuara efektivisht. VEDETAT ekzistojnë për të figuruar tipa të larmishem , stilesh jete dhe stilesh të kuptimit të shoqërise , të lire për tu ushtruar globalisht.
 
Top