Nano dhe parat e firmave piramidale

DARIO

Primus registratum
Nano dhe parat e firmave piramidale

Po nisi kete teme nga redhoje e ngjarjes tragjike e vetvrasjes se 63 vjeqarit
Zenel Llapushi nga tirana.
I zhgenyer nga pa turpesit e qeveritarve tane i ndjeri Z.Llapushi i dha fund jetes se tij.
Viti 1996 ishte koha kur zoteria na fjale mori ata qe une munt ta gjuaj rruga e vdekjes se tij.
I genyjer nga afertat e firmave piramidale dhe nga halli qe kishte vendos qe te gjithe pasurin e tij ta luaj "Bizhoz" te firma e zeze "VEFA".
Ai donte te dyfishonte para qe kishte per te paguar operacijonin e gruas dhe vajzes se tij nga nje semudja e rende, po trazirat e 1997 treguan te kunderten per ate.
Po nje shpres e tij ishte Z.Nana & co qe boni permtime te flliqura per kthimen e parave 100% plus dhe permtimi i kredive Greke
7-vite kaluan dhe asgje nuk duket qe po vjen nga qeveria e "zagarve te rugve".
Dite me pare i ndjeri kishe derguar leter Ministrit te Ndertimin Besnik Dervishit duke e paralajmeruar per vete vrasje
por ne kot
Diten e fundit te jetes se tij kishte kaluar nga Minstria e korupsjonit duke mallkuar te gjithe ata gje bone jeten e tij kaq te veshtir.
I ndjeri i dha fund jetes duke pire ca kokrra fofoksine.
Pytja ime eshte pse ne vazhdojme te besojme qe Fatos Nano "Greqia" & zagaret e tij do boj gjere te mirat per kete populli qe genjehet nga llafet e ndyra te Z.Nano.
Ku jane parat e permtura ku eshte rendi ,drita,uji,rruget etj.
nje gje dua te them Z.Nano koha jote dhe e zagarve te tu do perendoj shume shpejt, hitoria do tregoj gjo gje.
Por ku kjo te ndodh zoti paste meshir per ty ti Grek i flliqur
Edhe sa njerez do vrasin veten edhe sa edhe sa ......?

une_une

Primus registratum
Re: Nano dhe parat e firmave piramidale

Nano mendoi se do i kthente.
<span style="font-weight: bold">Ai e dinte se pushtetin do e merrte te shkaterruar por jo aq te shkaterruar sa e la Berisha.</span>

Fajin Nano e ka qe ky lozi bixhoz?
<span style="font-weight: bold">Ose me mire nuk ishin te Nanos firmat por te Berishes</span>

Kerkoje fillimin atje ku eshte.

<span style="font-weight: bold">Qe te bejne nje firme piramidale, nje ndermarje nder-shqiptare duke u legalizuar neper ministrine e financave nuk do as mend te kuptosh kush i la te vepronin te lire firmat piramidale.

Duhet te jesh budall te mos e kuptosh se kush i lejoi me ligj keto firma te operonin ne territorin shqiptar. Nano ishte ne burg atehere</span>

<span style="font-weight: bold">Ai e dinte se pushtetin do e merrte te shkaterruar nga PD por jo aq te shkaterruar sa e la Berisha.</span>

Shqiptaret humben ne 1997 mbi 2 miliard dollare dhe duke llogaritur fitimin qe mund te kishin nxjerre keto para po te investoheshin shuma mund te ishte sot 6-8 miliarde dollare me shume ne xhepat e shqiptareve.

Nano ka mijera faje, e pranoj, por jo kete!
Kerkoni fillimin tek nga eshte fillimi. Tek PD.

Cunii

Primus registratum

Te lumte goja <span style="font-weight: bold">Shadow of Self</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

asim

Primus registratum

Shadow of Self Fajin Nano e ka qe ky lozi bixhoz?
Ose me mire nuk ishin te Nanos firmat por te Berishes
Ai e dinte se pushtetin do e merrte te shkaterruar nga PD por jo aq te shkaterruar sa e la Berisha.

ketu na e mbushe mendjen se nano eshte pa faj.pa thuaj e beson ti vet kete qe shkruan apo e thua per te vazhduar debatin.

komino

Valoris scriptorum

Me 1997, pas deshtimit te qeversijes se PD, nuk ishte PS e vetmja alternative qeverisese. Egzistonin, ose mund te lindnin, edhe forca politike te tjera, relativisht te afta per te qeverisur, dhe kishin mundesi te fitonin mjaft vota.

Premtimi i Nanos DO TE KTHEJME PARATE E FIRMAVE nuk ishte me pak i demshem per forcat e tjera politike (qe nuk mund te benin kete premtim irracional dhe genjeshter koke e kembe) sesa deklarata e Berishes mbi pastertine e sigurine e parave shqipetare per konsumatorin shqipetar

Premtimi i Nanos nxorri jashte loje te gjithe konkurentet, qe paten TURP te benin nje premtim aq te parealizueshem
PS fitoi nje shumice te madhe ne parlament ne baze te ketij premtimi. Kjo shumice mund te ishte ndare perndryshe (nese nuk do te ishte bere ai premtim) me parti te tjera - jo PD por mbase te tjera parti edhe te djathta

Per kete, Nano eshte fajtor dhe ne kemi cdo te drejte ti kerkojme llogari
shrug.gif

Seriozi

Primus registratum

A do marrim ndonji pare nga ato qe humbem ne,se faji iku nuk gjindet me,ose jo i biem shkurt dhe themi :fajin e ka populli(dihet ajo populli e ha).
Duam paret tona!!

Guest

Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb] A do marrim ndonji pare nga ato qe humbem ne,se faji iku nuk gjindet me,ose jo i biem shkurt dhe themi :fajin e ka populli(dihet ajo populli e ha).
Duam paret tona!! [/qb]
kot e ke or trim &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

blendiys

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb] Nano mendoi se do i kthente.
<span style="font-weight: bold">Ai e dinte se pushtetin do e merrte te shkaterruar por jo aq te shkaterruar sa e la Berisha.</span>

Fajin Nano e ka qe ky lozi bixhoz?
<span style="font-weight: bold">Ose me mire nuk ishin te Nanos firmat por te Berishes</span>

Kerkoje fillimin atje ku eshte.

<span style="font-weight: bold">Qe te bejne nje firme piramidale, nje ndermarje nder-shqiptare duke u legalizuar neper ministrine e financave nuk do as mend te kuptosh kush i la te vepronin te lire firmat piramidale.

Duhet te jesh budall te mos e kuptosh se kush i lejoi me ligj keto firma te operonin ne territorin shqiptar. Nano ishte ne burg atehere</span>

<span style="font-weight: bold">Ai e dinte se pushtetin do e merrte te shkaterruar nga PD por jo aq te shkaterruar sa e la Berisha.</span>

Shqiptaret humben ne 1997 mbi 2 miliard dollare dhe duke llogaritur fitimin qe mund te kishin nxjerre keto para po te investoheshin shuma mund te ishte sot 6-8 miliarde dollare me shume ne xhepat e shqiptareve.

Nano ka mijera faje, e pranoj, por jo kete!
Kerkoni fillimin tek nga eshte fillimi. Tek PD. [/qb]
Kesaj i thone Hajde o burra te diskutojme sipas qefit tone.
1)Nano jo vetem qe mendoi qe do i kthente keto para por beri edhe premtimin per rikthim 100%,si mund te besh lojra fjalesh me gjakun e nje populli .
2)Nano vertet qe nuk luajti bixhoz,ate e beme vete ne,ai vetem luajti rolin e spektatorit per te luajtur me vone me humbesin e madh.
Vertete qe firmat nuk ishin te Nanos,por mos harrojme qe kokat e firmave ishin te majte,per te mos thene me parime te <span style="font-style: italic">kuqe</span> ,dhe ketu fillon zanafilla.
3)Ta kerkojme fillin aty ku eshte,c'te kerkojme me kur ky fill eshte keputur!Vete opozita e atehershme perfitonte nga keto para,loje.
Asnje nga ne ose ata nuk u cua te ngrinte zerin dhe te thoshte: STOP,c'po bejme,kush jane keta njerez?!por ja qe edhe kete here dardha e kishte bishtin prapa.
4)Deri sa Nano ishte ne burg,nje pjese e madhe e emigranteve ne perendim po rikthehej ne atdhe,dhe kjo ,per nje qellim te mire;INVESTIMIN.
Deri sa ne fund ndodhi cudia,Nano &amp; CO jo vetem qe nuk bashkpunon me poziten per uljen e tensionit te krijuar,por nga qelia nepermjet mediave hedhe slloganet:
&lt;&lt;O djem rrembeni pushket ja vdekje je liri&gt;&gt;
&lt;&lt;Vlora,Vlora bjeri me te lumte dora&gt;&gt;etc.
Fundin e perjetuam vete,
Se kush e shkaterroi Shqiperine,hajde ti dhe me mbush mendjen!!
5)Nese vete do ti kishim bere keto llogari qe ne fillim do te kishim fituar shume me teper sesa ajo kafshate qe fituam me anen e firmave,fatkeqesisht,konkluzioni eshte edhe nje here:e duam capen e madhe gati dhe pa levizur gishtin.
Dhe se fundi,ku jane Faraudin Arapi dhe Deloit &amp; Touche?
Vertete ky ishte misioni i tyre!te digjnin ci kishte mbetur Vefes dhe M Lekes dhe me preteksin e: PIRAMIDALE!
Mos harrojme te bejme ndarjen me Piramide dhe shoqeri aksionere.
Ndoshta deri dje per ne nuk kishte ndonje ndryshim te madh,pervec faktit se kush e kishte perqindjen me te larte
smash.gif

atman

Forumium maestatis

Nano ka gjynahet e tij, por jo ato te zinxhirit te san Antonios, ndaj Blendi mos fol pa gjykuar. Berisha i ka mbrojtur deri minuten e fundit piramidat, me intervistat e tij ne Tv duke i quajtur te ligjeshme. Siç dihet qe po ky Berishe, nje kriminel i lindur, kerkonte t'i bente gjemen Vlores. Dhe Vlora nuk u ngrit nga thirrjet e Nanos por nga krimet e Berishes. Pse nuk bisedon me ndonje djale qe ne ate kohe ka bere ushtrine, per te ditur se çfare urdhera ju ishin dhene? Keshtu do te kuptosh se kush eshte ky Berisha i famshem dhe...karizmatik, siç e quan nje adhuruese e tij. E vetmja çudi per mua eshte se si nuk e çuan deri ne fund vlonjatet ate qe nisen. Ndoshta sot do te ishte situate tjeter, me e mire per Shqiperine.

blendiys

Primus registratum

Atman,une nuk ve ne dyshim gabimet e Berishes,por kur diskutojme duhet ti shohim gjerat drejt,ose sic thote populli &lt;&lt;te rrime shtrember dhe te flasim drejt&gt;&gt;.Por cdokush ka nje ide te tijen qe e drejte apo e shtrember,per te mbetet e drejte!
Sa per punen e <span style="font-weight: bold">krimit</span> te Berishes ndaj Vlores:
Nuk e di nese mund te quhet krim te cosh policine te pajisur vetem me shkopa gome per te ruajtur rendin,eshte ky krim??
Te gjithe i kemi ende para syve masakrimin deri ne vdekje te punonjesve te shikut ne Vlore,dhe per te vene pikat mbi <span style="font-weight: bold">i</span> nje foto e postuar nga revista Panorama,te deputetes se PS-se mbi trupat e punonjesve te SHIK-ut.
Dhe se fundi,ne ate kohe kam qene vete ushtar ne repartin 1045 ne Tirane,(besoj se e di se c'eshte)
Kam qene vete ne dhomen e radios te degjoja oficeret qe lebetiteshin per ndihme,kundrejt turmes se hazdisur,dhe urdheri ka qene <span style="font-weight: bold">mos qelloni</span> ,dhe kjo vazhdonte deri ne nderpreje te linjes.
Kam qene une dhe shoket e mi qe na kane fershellyer plumbat mbi koke,arsyeja:
Te shperngulurit e veriut qe deshen te mbroheshin nga thirrjet qe vinin nga shishi i Flamurit &lt;&lt;drejt Tiranes&gt;&gt;,dhe kjo dihej perse,!per te hedhur malokun nga kali!
Dhe ti me thua te flas me dike qe ka kryer sherbimin ushtarak ne ate kohe...........

blendiys

Primus registratum

Edhe dicka tjeter per ty Atman.
Vlonjatet e cuan deri ne fund ate qe nisen,dhe fundin mund t'ja gjesh ne pyjet e sodes ne Vlore,dhe se fundi me Robin Hudin e Vlores (Zanin me shoke),ky ishte fillimi i fundit.
Nuk e di se c'me e mire mund te ishte bere ne ate kohe!

DARIO

Primus registratum

Nuk e di se qa studjon ti o blendi po ti je nga te paktet njerez qe i kuptojne gjere tamam.
Une e pranoj se jam simpatizant i z.Berish dhe idet politike me bone ne shaj krahun poplitik kundershtar po asnje nuk kam fol kot kur disa njerz kam sha z.Berisha per arsyje te ndryshme dhe ne ca raste nuk kam fole fare se e di se ata kane te drejt.
Po nje gjo me bene qe te flas kur ca simpatiznt te Z.Nano mundohem te me mbrojne z.Nano, une me mir mbroj njen zagar rrugesh se zotin z.nano.
Nje hajdut qe vjedh ndimat e populli shqiptar ne 1990 kur populli po vdiste per buk.
Nese kjo nuk zgjidhet ne kete menyre kush do ta mbroj ta mbroj se se bashku me z.Nano do perendojne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:&lt;br /&gt;[QB]
Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
beri edhe premtimin per rikthim 100%,si mund te besh lojra fjalesh me gjakun e nje populli .
Si thua ti? <span style="font-weight: bold">Te mos bente ate premtim?</span> Deshe qe Shqiptaret te therreshin me shume? <span style="font-weight: bold">Morali Berishian</span> i tokes se djegur!

Shikoje tani Berishen. Ben pakt te hapur me Greket vetem qe Nano te mos fitoje. Sa dhe Baleta u detyrua te bente kushtrim qe me mire te votohej per PS e Nano ne Himare sa te ratifikoheshin pazaret e Berishes me greket dhe te fitonin greket Himaren.

<span style="font-weight: bold">Nga ai premptim u shuan gjakrat se u be tmerr ne Shqiperi.</span>
Une e pergezoj largpamesine e Nanos.

Pastaj fundi i fundit, Nano kur ka bere ate premtim nuk kishte as celesat e deres se kryeministrise. Duhet ta dish se sapo doli nga burgu atehere?

<span style="font-weight: bold">Nano ka mijera faje</span>. 1997 dhe pasojat qe akoma nuk po mbyllen te atij viti jane te Berishes dhe e PD! Pike dhe Presje!

Pa beji pyetjes vetes si ka dale palagur ky Berishe nga katastrofa e 1997? Ka me sy ai te vihet me ne krye? Te na sjelle nje katastrofe tjeter?

Kush permendi ketu Farudin Arapin dhe DeLoitte. Nuk di dhe nuk flas per Arapin por <span style="font-weight: bold">DeLoitte eshte nje firme prestigjoze ne SHBA per finance dhe accounting.</span>

Cfare faji ka DeLoitte qe Berisha me shoke nuk kishin lene asnje kacidhe ne shtetin shqiptar?

blendiys

Primus registratum

Te mos bente <span style="font-weight: bold">premtimin</span> ,!!!!!????,kjo eshte nje politike qe ndiqet nga deshtaket or mik,premtimet politike e kane nje doze genjeshtre por jo si kjo!
Kush eshte toka e djegur,nese ne mos jemi djegur dhe ne me te?
Eshte shume e lehte ti vesh flaken nje shtepie dhe me pas te mbash fjalime per nje shtepi me te bukur,me te madhe,qe edhe fqinjet do ta kishin zili.(por si gjithmone fjala mbeti vetem e shkruar)
Berisha ben pakte me Greqine??????dhe me pas Baleta ben kushtrimin,ah po kushtrim patriotik,dhe se fundi ngritja e flamurit Grek ne jug te Shqiperise.
Nano vertete qe ne ate kohe nuk kishte asnje &lt;&lt;celes ne dore&gt;&gt;,por mos harrojme se si ne c'do vend mediat opozitare kane nje rrol deciziv ne te ardhmen e ngjarjeve,dhe ketu Nano gaboi rende!
Nano nuk ka mijera faje mbi shpatulla,ai ka vetem nje ... <span style="font-weight: bold">djegjen e Shqiperise</span> ,dhe ketu nuk ka vend per pika dhe presje.
Berisha ka dale palagur,thua ti,por une do te shtoja:dyshimin e elektoratit,per kete Nano&amp;Co nuk e ka problem se perderisa ndjekin tezen.. <span style="font-style: italic">pushteti merret vetem me arme</span> .
Deloite mund te jete ne USA nje firme prestigjoze,por ceshtja shtrohet ndryshe vella,:
Kush e perfaqesoi kete &lt;&lt;firme&gt;&gt; ne Shqiperi ?Sa prestigj dhe seriozitet ushtroi kjo &lt;&lt;firme&gt;&gt; ne Shqiperi.
Dhe se fundi,PERFUNDIMET e punes....

olti

Neo

Dmth, sipas disave ketu, fajin qe Nano beri ate e premtim e ka Berisha!

Ma popull trap nuk kam pare!

Faji me i madh dhe i vetem i Berishes, eshte se ju dha juve te drejten e votes dhe ate fare demokracie.

Elsi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Dmth, sipas disave ketu, fajin qe Nano beri ate e premtim e ka Berisha!

Ma popull trap nuk kam pare!

Faji me i madh dhe i vetem i Berishes, eshte se ju dha juve te drejten e votes dhe ate fare demokracie. [/qb]
thumbsup.gif
Nano nuk e thote, por eshte e kuptueshme qe ai zbaton shprehjen e famshme te ¨dulles¨: Jeni ju pa jam une! Populli yne meritone ata qe ka ne pushtet...

atman

Forumium maestatis

Krimi per te cilin duhet te akuzohet, jo te akuzohej, Berisha, eshte: shkaterrimi i shtetit shqiptar me 1997.
Dhe sa per urdherat qe kishin forcat speciale te Berishes; thjesht te zhdukej Vlora. Jane po ata Vlonjate qe u nisen edhe ne Himare dhe qe Nano i pengoi. As mos e vini ne dyshim patriotizmin e atij populli dhe nuhatjen natyrale qe ka per t'u ngritur kur duhet.
Persa u perket firmave piramidale ky eshte nje krim tjeter i Berishes, por jo aq i madh sa ai i pari.
Nano ka gjynahet e tij per kete kohe qe ndodhet ne pushtet, por jo per ate kur ai ishte ne burg dhe Berisha, ky kriminel i lindur, (ta kisha shkruajtur edhe heren e pare, ka gene krimineli)shiti gjithçka, e inkuadroi Shqiperine ne lidhjen islamike, shiti armet bashke me njefare Zullapi minister i mbrojtjes, qe s'kishte nevoje te vinte kravate sepse kishte gjuhen ne vend te saj, me vone hapi depot sepse: - populli shqiptar e kishte tradite mbajtjen e armeve!!! Pasojat po i vuajme ende. Ndersa po ky Berishe, kur erdhi ne pushtet ua mori edhe veteraneve çiftet sepse siç me thoshte nje qyqar deputet i PD-se ne ate kohe duke ngrene dreke bashke ne shtepine e nje miku te perbashket, kishin te dhena se veteranet do te benin kryengritje!!!
Mos iu fut ketij deti me not sepse mbytesh. Une nuk marr ne mbrojtje Nanon, por Berisha...u pupupupu! - do te vinte duart ne koke krushku i Jovan Bregut.
Persa i perket krimit te Nanos ne vjedhjen e ndihmave. Me duket se e pagoi me burg. Por nga ana tjeter ky ishte edhe nje nga gabimet e opozites sepse e shndroi Nanon ne hero. Edhe shtypi nderkombetar e mori ne mbrojtje sikurse edhe organizata te mirenjohura si amnisti internacional.
Une e gjykoj gabim per ju si te rinje qe te pozicionoheni ne kete menyre. Kjo tregon se do te vazhdoje e njejta tradite ne drejtimin e vendit dhe nuk parashikon asnje ndryshim per mire.
Problemi eshte te filtrohen ngjarjet, personat dhe te dalin ne shesh te metat, fajet e pislleqet e tyre si domosdoshmeri per te garantuar nje klase te ardheshme politike te denje per vendin, pavaresisht nga pozicioni politik, i djathte apo i majte, nga veriu apo jugu, nga lindja apo perendimi.

Elsi

Forumium praecox

...po me zhgenjen Atman... Sot gjithmone e me teper po del se kush i ka organizuar trazirat e 97... Jo Berisha or mik... Pastaj c´jane keto: na inkuadroi ne lidhjen islamike etj etj?
Nano jo vetem nuk ia ktheu paret popullit sic i kishte premtuar, por papritur vlera e objekteve dhe pronave te firmave eshte vleresuar me nje shume qesharake (nuk e mbaj mend, me duket se me pak se 10%). Helikopteri i VEFAs u shit per disa milione, gjithe aparaturat e VEFA TV iu shiten Klanit per 2 pare... Te gjitha pronat jane blere nga biznesmene te lidhur me qeveritaret ose nga familjare te qeveritareve... Cdo te thote kjo per ty? Berishen e kishe ne pushtet vetem 5 vjet, kurse Tosi ka gati 7 vjet qe po na ca trapin, dhe prape ka njerez qe duan qe ai te vazhdoje te qendroje ne pushtet???
Gjithe te mirat...

komino

Valoris scriptorum

pse kaq te papjekur ju simpatizantet e sales

nga fajet e nanos e kaluat diskutimin aty ku nuk u intereson
TEK FAJET E BERISHES

'97 e solli berisha e PD sepse ata bene punet lemsh

nuk ishte per te gjithe probelm paresh ne firma

problemi me i madh ishte tek menyra e reagimit ndaj protestave

nuk duhet te reagonte me rekrutime ushtaresh me cizme me maje e me shufra hekuri (flas nga experienca ime per tiranen)
nuk duhet te reagonte me rrahje te nxenesve te shkollave te mesme e te studenteve
nuk duhet te dergonte ushtrine per te SHTYPUR protesta popullore

nuk duhet te shperndante automatike me lista per simpatizantet e PD (dhe kriminelet qe u deklaruan te tille per te marre nje arme)

c'fare pretendoni? qe opozita e shtypur ne te gjitha menyrat (burgime, rrahje, sharje, ofendime, djegje gazetash, heqje e shume te drejtave si ajo per te protestuar) te qetesonte popullin qe ndrihej kunder nje diktatori te ri (se i tille po behej - por duhet te ishte kunder tij, qe ta kuptoje
shrug.gif
)????

Revoltat ishin kunder nje politike driteshkurter qe coi ne falimenntimin e plote se sistemit ekonomik shqipetar (nje keshtjelle letre e mbajtur ne kembe sa per te &quot;marre&quot; vota)

Per ate qe thote se berisha me dha demokracine
Mbase ta dha Ty, se une e mora vete dhe e meritoj
E mora kur isha te rradhe te pare kur canim kordonat e policise
e mora kur terhiqja litarin e bustit te enverit
e mora kur isha ne rradhe te pare bashke me shume gra e nxenes perpara forcave te sigurimit e tankeve te ura e bulevardit ne hyrje te bllokut (mire qe na lagroi n. ceka se aty do ishte bere nami)
pa mua dhe te tjere si puna ime, berisha sot do te ishte ne spac (apo aty ku coi nanon e ramizin) jo ne pozicionin e ish presidentit

po ne fund te fundit as ne (qe protestuam me shpirt) nuk kemi ndonje merite te madhe - ne ato momente bota po ndryshonte dhe vetem sa iu bashkangjitem
shrug.gif

nejse
flasim me mire per premtimin/mashtrimin e nanos se eshte me thjeshte