Modë në kohë lufte

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi


Të martën e kaluar, si shumica e kopesë së modës u paraqitëm në Palais de Chaillot të ndiqnin Armani Prive Haute Couture shoë - duarkryq mendoheshin, ndoshta, nëse janë apo jo Caviar Kaspia në një tryezë të lirë në mbrëmje ose nëse Emma Ëatson do të paraqitej në rreshtin e parë - Lea Perez, kreu i programit të modës në Shenkar Kolegjin e Inxhinierisë dhe Design’it, kolegji i shquar i modës në Izrael, po ndiqej në një lloj më ndryshe të shfaqjes, pyeteshin lloje shumë të ndryshme të pyetjeve. Llojet e pyetjeve që ndoshta kurrë nuk do të bëheshin për kolegët e saj në Istituto Marangoni ose Central Saint Martins apo në Fashion Institute of Technology.“Ishte rreth orës 18:30 dhe vetëm sa ishte duke filluara e para nga dy të diplomuarit. Ishin rreth 700 njerëz në audiencë: prindërit, profesorët, gazetarët e të famshmit si aktorja Keren Mor dhe arkitekti Amir Mann. Zëri i muzikës ishte shumë i lartë, si është zakonisht në sfilada, kështu që nuk mund të dëgjohej asgjë tjetër. Dhe pastaj, papritur, të gjithë filluan të shkëmbejnë mesazhe me telefonat e tyre mobil që sirenat ishin duke u dëgjuar jashtë dhe raketat ishin duke ardhur në Tel Aviv. Të gjithë ishim në një hapësirë të madhe ekspozite pa strehë bombe. Kështu që unë kisha për të vendosur nëse duhet të evakuoheshim apo jo."

Ajo vendosi të mos evakulohen. "Studentët meritonin që të kenë punën e tyre të parë," tha ajo. "Dhe jeta vazhdon, pa marrë parasysh se çfarë po ndodh jashtë. Pothuajse askush nuk u largua. Nuk ishte një lloj i energjisë elektrike në ajër, dhe një ndjenjë që ne kemi qenë duke sfiduar situatën. Por, mbas kësaj, unë nuk mund të fleja. Unë vetëm mendoj për të gjithë ata njerëz, për të cilët kisha qenë përgjegjëse. ... "Idea se moda ia vlen të rrezikohet – se mod aka vlerë në një zonë konflikti mes jetës dhe vdekjes dhe diplomacisë gjeopolitike, për shumicën e njerëzve mund të jetë goditëse, anormale dhe absurde.
 

scadarsko

Locus omnem
Po gjithe nuk mbajn mendjen tek lufta... Ato nuk Jane pushtuar nga agresori, perkundrazi po kontribojne qe organiatat terroriste,ti eliminoj. E n ket menyre i tregon bots se eshte nje vend e komb i bukur simpatik,qe e duan e dijne te shijojn dhe perfitojn jeten. Israël hesapi vendi i trurit te planetit tone.
 
Top