Mendoni qe prostitucioni duhet te jete legal?

philly_fier

Primus registratum
Mendoni qe prostitucioni duhet te jete legal?

Une jam pjese e nje forumi tjeter ketu ne US dhe aty po diskutohet nqs duhet te dali nje ligj qe te lejoj prostitucionin. Doja te dija cfare mendojne shqipetaret.

studenti100

Forumium praecox
Re: Mendoni qe prostitucioni duhet te jete legal?

Personalisht nuk me ndikon shume nqs legalizohet apo jo perderisa as shes ose blej kete 'produkt'. Por kur pyeta nje shokun tim gjerman tha se ne Gjermani ishte bere qe prostituta te kishte t drejta pune si ponunjesit e tjere. Them se amerikanet jane tip konservatoresh dhe kane me shume influence fetare se evropianet ne pergjithesi. Psh guvernatori i new yorkut dha doreheqje sepse kishte lidhje me nje prostiture.

http://www.cnn.com/2008/POLITICS/03/10/spitzer.ap/index.html

Them se duhet pare gjithe apekti social si ndikimi i kesaj ne familje dhe se shumica e prostitutave qe japin ne TV e bejne se kane probleme drogash.

philly_fier

Primus registratum

Guvernatori i New Yorkut ishte i martuar, burrat e martuar nuk vene me gra te tjera, prostituta apo jo, sidomos kur jane figura publike. Ai eshte ne fakt dhe shkaku qe u hap ky dikutim per sa i perket nxjerrjes se ligjit qe ta lejoj.

studenti100

Forumium praecox

Ti si mendon meqe je edhe goce? Mendon se publiku amerikan do ndryshonte opinion po mos te ishte i martuar me tre vajza?

philly_fier

Primus registratum

Une mendoj qe nuk duhet te dali nje ligj qe ta lejoj. Prostitucioni eshte kundra ligjive te natyres. Sexi eshte i supozuar te jete per njerez qe jane bashke, jo profesion.
Keshtu mendoj une te pakten.

antip

Primus registratum

Sa i perket ligjeve te natyres je komplet gabim kur sepse dihet njeriu si specie eshte poligame . Jane kufizime shoqerore dhe konformiste ato qe e kane transformuar me kalimin e shekujve ne monogame shoqerine njerezore. Prostitucioni ne vetvete eshte nje pune si gjithe te tjerat. Te gjithe shesim apo blejme dicka trupore ne punet e perditshme. Dikush qe punon ne zyre shet trurin, dikush qe punon ne ndertim shet krahun dhe ato qe punojne ne prostitucion shesin ate qe shesin. Nuk ka asgje te jashtezakonshme. Kjo sigurisht nese tejkalohen barrierat morale te te menduarit qe na indukton shoqeria. Dhe kete jo te gjithe jane te afte ta bejne.

studenti100

Forumium praecox

Ti thua pa qene ne dashuri, nuk ka pse te behet seks? Nqs kupton ndonje gje tjeter me 'te qenurit bashke' jam i interesuar ta dije, nqs nuk ke bezdi ta shpjegosh? Sipas meje ka edhe te qenurit bashke per para, ndonese jo ne forme direkte prostitucioni, por karakteristika te tilla gjenden dhe te njerezit qe martohen per para. Eshte martimi per para profesion?

studenti100

Forumium praecox

Barrierat morale ose ligjet e pathena morale mendoj se lindin nga ndjenjat njerezore, nuk mendoj se kane te bejne me ndonje ligj natyror per ndonje specie biologjike. Pyetja qenron a mund te shitet gjithcka? Pra une nuk e shes literalisht syrin tim edhe sikur te me japin gjithe pasurine e botes. Kjo kam opinion se eshte akoma me theksuar kur vemi te ndjenjat njerezore.

philly_fier

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: studenti</div><div class="ubbcode-body">Ti thua pa qene ne dashuri, nuk ka pse te behet seks? Nqs kupton ndonje gje tjeter me 'te qenurit bashke' jam i interesuar ta dije, nqs nuk ke bezdi ta shpjegosh? Sipas meje ka edhe te qenurit bashke per para, ndonese jo ne forme direkte prostitucioni, por karakteristika te tilla gjenden dhe te njerezit qe martohen per para. Eshte martimi per para profesion?</div></div>

Jo e kisha fjalen qe nuk fle me me shume se nje njeri ne te njejten kohe.

philly_fier

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Lubardhi</div><div class="ubbcode-body">Sa i perket ligjeve te natyres je komplet gabim kur sepse dihet njeriu si specie eshte poligame . Jane kufizime shoqerore dhe konformiste ato qe e kane transformuar me kalimin e shekujve ne monogame shoqerine njerezore. Prostitucioni ne vetvete eshte nje pune si gjithe te tjerat. Te gjithe shesim apo blejme dicka trupore ne punet e perditshme. Dikush qe punon ne zyre shet trurin, dikush qe punon ne ndertim shet krahun dhe ato qe punojne ne prostitucion shesin ate qe shesin. Nuk ka asgje te jashtezakonshme. Kjo sigurisht nese tejkalohen barrierat morale te te menduarit qe na indukton shoqeria. Dhe kete jo te gjithe jane te afte ta bejne.</div></div>

Dmth ti po thua qe ti nuk do ta kishe problem qe motra, gruaja ose e dashura jote te kete ate profesion??? Right?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Goce Fierake</div><div class="ubbcode-body">Une mendoj qe nuk duhet te dali nje ligj qe ta lejoj. Prostitucioni eshte kundra ligjive te natyres. Sexi eshte i supozuar te jete per njerez qe jane bashke, jo profesion.
Keshtu mendoj une te pakten. </div></div>

Ai person qe e ka profesion seksin...dmth prostitucionin....kur e ben, bashke me nje tjeter e ben se ben vetem... pse s'te duket si zanat ty?!!

marina s.

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Goce Fierake</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Lubardhi</div><div class="ubbcode-body">Sa i perket ligjeve te natyres je komplet gabim kur sepse dihet njeriu si specie eshte poligame . Jane kufizime shoqerore dhe konformiste ato qe e kane transformuar me kalimin e shekujve ne monogame shoqerine njerezore. Prostitucioni ne vetvete eshte nje pune si gjithe te tjerat. Te gjithe shesim apo blejme dicka trupore ne punet e perditshme. Dikush qe punon ne zyre shet trurin, dikush qe punon ne ndertim shet krahun dhe ato qe punojne ne prostitucion shesin ate qe shesin. Nuk ka asgje te jashtezakonshme. Kjo sigurisht nese tejkalohen barrierat morale te te menduarit qe na indukton shoqeria. Dhe kete jo te gjithe jane te afte ta bejne.</div></div>

Dmth ti po thua qe ti nuk do ta kishe problem qe motra, gruaja ose e dashura jote te kete ate profesion??? Right?</div></div>

Jo goce nuk po thote ate, mos lexo shabllon. Gjithesesi po ta them une me fjale te tjera, meqenese ndaj te njejtin mendim me Lubin. Atehere:
PIKA 1) Natyra e njeriut eshte si natyra e cdo kafshe tjeter: para se te fillonte te besonte ne zot, para se te fillonte te bente ligje, njeriu bente sex kur i tekej me ke i tekej neper shpella, ferra... ; jetonte sipas ligjit te xhungles. Me kalimin e kohes, inteligjenca superiore beri punen e vet dhe njeriu ndryshoi deri ne ditet e sotme. Ne ditet e sotme nuk jetojme me ne shpella, nuk jemi me pagane, nuk praktikojme ligjin e xhungles; tani kemi fene, tani kemi kushtetuten,tani kemi nje moral. Ky moral eshte i krijuar nga vete njerezit per te persosur menyren e jeteses ne bashkesi. Pra ligjet e natyres qe permend ti, nuk kane lidhje me moralin fare: natyra eshte natyre ndersa morali eshte pjelle e mendjes njerezore. E qarte kjo? PIKA 2) Morali nuk eshte i pandryshueshem, perkundrazi ndryshon ne varesi te kushteve ekonomiko-sociale te nje shoqerie. Prandaj, nese lihen menjane normat morale ekzistuese, sexi eshte vetem mall ashtu si cdo mall tjeter qe shitet me pare: psh ti per te provuar kenaqesine e kengeve te Elton John, paguan pare per CD; ndersa nje person per te provuar kenaqesine e sexit pa qene i detyruar te lidhet, paguan per sherbimin e nje prostitute. Ne kete kendveshtrim, pra duke lene menjane moralin, prostitucioni nuk ka asgje te jashtezakonshme. Kjo ishte ca te tha Lubardhi. Nuk zuri ne goje nese do ta linte apo jo grun e vet te bente karriere ne ate fushe./ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Nese jam apo jo dakord per legalizmin, do shkruaj nje here tjeter.

studenti100

Forumium praecox

Po cila mendon se eshte arsye e te qenurit vetem me nje njeri nqs nuk eshte dashuria ne zemer per te? Fizikisht te gjithe jane kompakt te bejne seks. Sipas mendimit tim nqs nuk ka dashuri midis dy personave dhe nje mirekuptim emocional lidhes, seksi ndermjet njerit apo tjetrit mbetet vecse se seks dhe asgje me teper. Pra pa dashurine seksi duket vetem si kenaqi personale dhe sic that nje me lart degjon nje kenge, e degjon sa merzitet dhe pastaj do te degjosh dicka tjeter, ndoshta do ta degjosh ate qe degjoje me pare perseri, por pse mos te degjosh gjera te ndryshme sa per alternin ketu dhe atje. Ky eshte mendimi im personal. Kisha nje shokun tim te martuar qe me thoshte se "gruaja eshte si makina" e nget sa e nget pastaj do te ngasesh dicka tjeter. Une kete e pranoj vetem ne rastin kur nuk ka ndenja qe shkojne pertej fizkes. Pra personalisht, flas per veten time, besoj se ndjenja e dashurise e ben seksin me te bukur dhe e kompleton. Mungesia e saj e kthen ne ate qe mund ta besh edhe me prostituten. Me shpjego pak mendimin tend se ndoshta nuk e kam kuptuar sic duhet.

philly_fier

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Goce Fierake</div><div class="ubbcode-body">Une mendoj qe nuk duhet te dali nje ligj qe ta lejoj. Prostitucioni eshte kundra ligjive te natyres. Sexi eshte i supozuar te jete per njerez qe jane bashke, jo profesion.
Keshtu mendoj une te pakten. </div></div>

Ai person qe e ka profesion seksin...dmth prostitucionin....kur e ben, bashke me nje tjeter e ben se ben vetem... pse s'te duket si zanat ty?!!

</div></div>
O Dahlia, zanat nuk do te thote dicka qe e ben me nje tjeter:) Zanati eshte dicka qe ti zgjedh te besh me veten tende, duke menduar se cfare mund te besh me mire, qe besh para dhe te jetosh.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Me fal po me sa di une ky zanati behet vete i dyte...e para... dhe e dyta... e ke mbush moshen per te hap kshu temash se nga mendja me duket se JO...

studenti100

Forumium praecox

Kot per kuriozitet, sa vjec je ti Dahlia? Aty ku jeton eshte legalizuar se ne Gjermani e di qe eshte legalizuar ky zanat qe prostitutat te marrin benefite shendetsore dhe te tjera qe gezojne punonesit e tjere keshtu me ka thene ai shoku gjerman se une Gjermanin nuk e kam vizituar ndonjehere.

philly_fier

Primus registratum

O Dahlia nuk ke gje tjeter me mire per te bere pervec se te gricesh me njerezit??? Qetesohu moj vajze, se morem vesh qe je e zgjuar. Tani nqs do te japesh mendimin tende se ca mendon, thuaje, nqs do te gricesh lere fare se sta kam ngene.

atman

Forumium maestatis

Ne mos gaboj, eshte me mire te pranohet duke i bere edhe njohje legale sepse ilegale, ekziston. Ne shume vende njihet ligjerisht si nje profesion qe ushtrohet si gjithe te tjeret. Madje ka edhe sindikata prostitutash, (ne disa vende) dhe qe i paguajne detyrime shtetit duke siguruar keshtu pension pleqerie.
Edhe ne Shqiperi mire eshte ta lejojne. Nderkohe,(pse kam pershtypjen se kjo eshte nje teme e perseritur?) dua te them lende te pare kemi aq sa edhe eksportojme. Te pakten njohja ligjore mund te garantoje kontroll mjekesor dhe nje zone te caktuar, e cila te siguroje edhe vete ate qe ushtron profesionin.
Nje nga vlerat, persa mund te quhet keshtu eshte se prostitutat ndihmojne qe meshkujt, djemte qe e kane per here te pare te fitojne nje pervoje seksuale. Duket si diçka e çuditeshme, por ne moshen 18 vjeç jane mjaft meshkuj qe ende nuk e kane provuar. Quhet zanati me i vjeter ne bote dhe historikisht nuk dihet kur ka lindur, por sidoqofte nga ai moment kur lindi prona private dhe kur femrat e kuptuan se kane diçka ne fund te barkut qe ka vlere te tille e cila shndrohet ne rente shume shpejt. Theksoj çfare thone prostitutat çifute : "E ke, e shet dhe prap e ke" E shnderuar ne formule kemi M - P - M (mall - para - mall)
Une jam dakort qe te lejohen.
Seksi nuk e humbet natyren e tij, ose te qenet natyror nese ne mes futen leket.

philly_fier

Primus registratum

Kur themi, ok, le ta legalizojme do te thote qe prostitutat nuk duhet te gjykohen, por te trajtohen njesoj si te gjitha vajzat, se ne fund te fundit ato kane nje zanat si gjithe te tjeret.
Une nuk mendoj qe ne shqipetaret jemi gati per kete, kur deri para 10 vjetesh na e gjente burrin mami dhe babi dhe po mos te ishe e virgjer behej nami. Ky eshte mendimi im ama...

marina s.

Forumium maestatis

Patjeter qe eshte e e perseritur tema. Keta te rinjte kane frike se harxhojne shume energji po te kontrollojne nje 3 faqe te kategorise "Socioligjia" dhe kshu qe hapin teme te re por qe e re nuk eshte.