Re: ME FALNI - JU LUTEM - FALEMINDERIT !
Ju falenderoj qe keni dhene mendimet tuaja ketu.
Nuk dua qe ato tre fjale te kalojne ne vleresime te vlerave qe i japin nje personi individualisht por na vlerat qe i japin nje shoqerie. Nuk mund te themi se ato tre fjale tregojne snobizem, cektine te nje personi, mend shitje apo ku di une por as personalitet, ngritje ne hierarkine shoqerore etj, por jane thjeshte nje kulture komunikuese midis anetareve te shoqerise. Nuk mund te themi per gjithe perendimin, ngaqe ata perdorin ato tre fjale ne jeten e perditshme te tyre, se jane njerez qe shesin mend. Nejse, ky eshte mendimi im dhe nuk dua aspak t'ua imponoj. E kam hapur kete teme sepse jua ndej nevojen atyre fjaleve ne jeten e perditshme timen. Pastaj me duket se pas atyre fjaleve fshihen edhe shume efekte te tjera qe ndikojne drejtperdrejt ne shuarjen e shume problemeve te tjera, qe ndodhin ne shoqerine tone nga mosperdorimi i tyre.Jam shume i bindur ne nje gje, qe nese keto fjale do te perdoreshin nga te gjithe anetaret e e shoqerise sone pa dallim arsimimi(i arsimuar apo i paarsimuar), vendndodhje( fshat apo qytet) etj, etj, pra pa perjashtim, tani te gjithe ne do ishim duke analizuar nje tjeter shoqeri shqiptare me te perparuar e te kulturuar.
Ju faleminderit per vemendjen.
Ps Sa per historine , ajo eshte ashtu sic e kam shkruar une dhe jo se e kam keqkuptuar por problemi eshte se une nuk dua ta shkruaj gjere e gjate se si ka ndodhur se nuk dua te bej veper letrare. Ishte thjeshte nje shembull dhe te gjithevve po ju ndodh me duket qe me kollaj i thoni nje te huaj njeren nga ato tre fjalet sesa nje bashkeatdhetari tuaj. Thenia e atyre tre fjaleve eshte akoma tabu ne shumicen e shoqerise sone dhe edhe nese thuhen ato kalojne ne keqkuptime apo ne nenkuptime duke bere qe edhe ata qe i perdorin te shtyhen ne mosperdorimin e tyre.