Mësoni rreziqet qe hasin femijet qe thithin gishtin

Poshnjari

Kontribues tek Shqipopedia
Shumica e fëmijëve ndalojnë thithjen e gishtit nga mosha 3 deri në 6 vjeç. Por për fëmijët që e vazhdojnë këtë zakon, pasi e dhëmbët përhershëm fillojnë të dalin, ekzistojnë disa pasoja.
Problemet në dhembët mund të shkaktohen nga thithja e vazhdueshme e gishtit të madh. Dhembët e fëmijëve nuk mund të rriten në mënyrën e duhur. Dhe me shumë mundësi mund drejtohen jashtë nofullave dhe të dalin katarosh. Kështu në varësi të problemit, mund të jetë e nevojshme ndërhyrja për ortodon.
Lexoni artikullin e plotë fëmija thith gishtin
 
Top