Krahasoni dhe vlersoni

lutficoka1

Primus registratum
- Disa krahasime

v=Optimisti e pesimisti

vOptimisti shikon mundёsinё nё ҫdo katastrofё,ndёrsa pesimisti shikon katastrofё nё çdo mundёsi.


v-=Kirurgu e kasapi

vKasapi tё therё pastaj tё rep,ndёrsa kirurgu tё rep pastaj tё therё.

v=Burri e gruaja

vBurri ka njё grua,ndёrsa gruaja nuk ka burrё.

v=Kёnga e parodija

vKёngёs i merren vesh fjalёt,ndёrsa parodisё nuk i merren vesh asnjё fjalё.
=Gjarpёri e pelixhja


v-Gjarpёri ndryshon lёkurёn,ndёrsa pelixhja ndryshon formёn.

v=Mbretёria

v-Nё çdo vend tё botёs thirret “madhёri”,ndёrsa nё shqipёri thirret “lartmadhёri”,kjo.sepse çdo shqiptar ёshtё mbret.


v=Pasqyra e llafazani

v-Pasqyra reflekton pa folur,ndёrsa llafazani flet pa reflektuar.

v=Gjykatёsi
-Me gjykatёsit tonё mёrzitesh edhe kur e fiton dhe kur e humb Davanё.v=Aktori e humori

v-Aktori luan nё skenё humorin,ndёrsa Deputeti luan humor nё parlament.

=Njeriu e majmuni


v-Njeriu zbret nga majmuni,ndёrsa majmuni zbret nga pema.
v=Gjatё rёnjes

v-Ai qё bije nga kati i parё bёn “Bum”,oooo.Ai qё bije nga kati i dhjetё bёn: ooooo,”Bum”.

v=Gruaja e hajduti

v-Hajduti tё merr jetёn ose kuletёn,ndёrsa gruaja t’i merr tё dyja.v=Kostumi e truri

v-Kostumin sa mё shumё ta pёrdorёsh ai konsumohet.ndёrsa truri sa mё shumё ta vemё nё punё ai rinohet.

v=Kirurgu dhe Agronomi

v-Kirurgut ia mbulon fajin toka,ndёrsa agranomit ia nxjerr nё pah toka.v=Dashurija e pianoja

v-Qё tё dyja bёhen me duar e gishta,e shfaqet nga zemra.

v=Bukurija e mençurija
-Janё tё dashura e tё kuptueshme pёr tё gjithё.

v=Mendjet

v-Mendjet e mёdha realizojne vepra tё mёdha,ndёrsa mendjet e vogla prishin punё tё mёdha.

v=Vejanёt
-Vejushat i mbysin lotёt,ndёrsa vejanёt i mbysin morrat.

v=Arsimi e pervoja

v-Arsimi tё pёrgatit tё bёhesh i aftё pёr tё fituar para,ndёrsa pёrvoja tё bёn

vtё bёhesh i pasur.

v=Mendja e parashuta

v-Tё dyja nuk kanё vlerё kur ato nuk vihen nё punё.

v=Lufta e politika

v-Lufta ёshtё arti i tё zhdukurit tё njerёzve ,ndёrsa politika ёshtё art i gёnjeshtrёs e mashtrimit tё njerёzve.

v=Lirija e paraja

v-Lirija e paraja janё njёsoj i ndihmon e pёrmison disa,e tё tjerёt i shkatёrron .


v=Martesa e divorci
-Divorci kushton shumё ,por nuk ёshtё mё keq se martesa..
 
Top